trener píše:
No, možná se mýlím, ale pan prezident se o muslimech hlasitě a jednoznačně vyjadřoval již v době, kdy jeho příznivců nebylo oněch 70% ...
Ano, jeho názory v tomto ohledu jsou bohužel konzistentní.
trener píše:
A pokud má na věc nějaký názor, nevím, proč by ho nemohl vyslovit? ...
Ano, to je jeho svaté právo v demokratické společnosti. A mým svatým právem je s ním nesouhlasit, třeba i kategoricky.
trener píše:
Co je to prosím stát nad stranami? ...
Být nadstranický? ...
No, tak jsme se zasmáli a teď zase drobet vážně. Když deklaruje, že je presidentem dolních 10 milionů, měl by respektovat i názor minority a ne ji ironicky shazovat, zesměšňovat a vůbec jí dávat pejorativní nálepky. Tak "jednoduché" to je.
BTW. Současný president není ani nadstranický.
trener píše:
... A laciný populismus? Toho se nám dostává ve značné míře z oficiálních tzv. veřejnoprávních médií. Žil jsem v jedné totalitě pouze 19 let, ale tohle mi ji opět začíná nepříjemně připomínat.
Budu mluvit "pouze" za ČT, nejvýznamnějším to veřejnoprávním médiu ...
Já nechápu, kde se najednou v lidech s krátkou pamětí bere ta nehoráznost, že zrovna ČT srovnávají se Zelenkovou bolševickou ČSTelevizí. Do té má ta současná ČT věru hodně daleko, ona je skutečně jiná liga. (Já v totalitě prožil 36 let, takže snad o tom taky něco málo vím.). ČT má jistě spoustu chyb, ale snaha být apolitickou, vyváženou a objektivní televizí, je enormní. Za mnohé bych uvedl pořad "Reportéři ČT" (tady je zajímavý rozhovor s Markem Wollnerem:
http://nazory.aktualne.cz/rozhovory/marek-wollner-na-ceskou-televizi-utoci-roztleskavaci/r~f883d3f6d3e411e5a0ca0025900fea04).
Je však pravdou, že ČT nejsou svaté ani názory prezidenta.
A pročpak asi ti, co jim ČT soustavně šlape na přezky a kuří voka, ji chtějí privatizovat? Třeba po vzoru Babišovy mediální skupiny MAFRA ...