Jiří Motyčka píše:
Dáša Nová píše:
Zjistila jsem, že když tady cituji z některých mých oblíbených knížek, je to jen přilévání oleje do ohně ...
Ne, Dášo, není.
Záleží "pouze" na knížkách a především jejich autorech, z nichž se cituje. Toť celé.
Abych však předešel případným námitkám, důrazně připomínám to, že se tady nerozdělují knížky na ty tzv. "správné" a ty druhé. O tom by jistě pověděl své i Jan, ale to by musel objektivně připustit, že tady na tomto fóru je možné citovat prakticky z čehohokoli.
Mám k tomu říci své? Dobrá tedy. Při vší úctě, ono dost záleží na tom, jak seriozní se to v těch citovaných knížkách uvedené jeví. Pokud to můj rozum nazná jako fantasmagorii, tak vyjářím svůj názor, že je to fantasmagorie.
Ony tyhlecty knížky jsou dosti zvláštní, mírně řečeno. Řada z nich budí dojem, že autor by sám potřeboval teplou, studenou a do klece.
Je pak už věcí každého jednoho člověka, zda těmto knížkám věří, a pokud věří, musí počítat s tím, že dříve neb později s tím narazí. Oni totiž ne všichni lidé mají sklon věřit fantazírování nějakých vědátorů, co si myslí, že zblajzli Šalamounovo ho..o i s klosetpapírem.
Když už jsem to načal, tak pro mne, jako pro věřícího v Krista jsou tyto prameny nevěrohodné. Vemme to na základě bible. Tam se člověk nic o převtělování, reinkarnaci a podobně nedočte nic. Reinkarnace a podobné okolostojíčnosti jsou tedy antikřesťanské - česky protikřesťanské a tedy pro křesťana naprosto nepřijatelné.