Právě je 22.11.2024 - 15:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: pozdrav
PříspěvekNapsal: 25.09.2009 - 21:46 
křižák

Sabin píše:
ale milovat někoho kdo tě nenávidí, je umění. Proto když mu budu odpouštět jeho nenávist, jedovaté sliny, podlé lži a modlit se za něj, stanu se lepším křesťanem. Lepším člověkem.
Myslíš, že Tě nenávidim? Jseš vedle. Kdybych Tě nenáviděl, myslíš, že bych se s Tebou zaobejral v rozsahu v jakym se Tebou zaobejrám?

Předmět příspěvku: Re: pozdrav
PříspěvekNapsal: 26.09.2009 - 10:57 
hejtman
hejtman

V žádném případě nechci mluvit za bratra Sabina, ale vyjádřit se musím ... :oops:

Jan píše:
... Myslíš, že Tě nenávidim? Jseš vedle ...
Sabina možná ne. Ale Žižku s Husem ajv. zcela nepochybně ... :!: :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 26.09.2009 - 13:37 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

V Husově listu na rozloučenou čteme: "Prosím, abyste se vyvarovali lstivých lidí, a zvláště kněží nehodných, o nichž dí Spasitel, že jsou v rouše ovčím, ale uvnitř vlci hltaví... Také prosím, abyste se milovali, dobrých násilím tlačiti nedali a pravdy každému přáli."
Bratři, vždyť všichni víme, kdo je Bohem tohoto světa. Jasně, že Satan, je to i podle Bible (pokušení na poušti). Jak nabízel Ježíšovi, že mu dá celý svět, jen, když se mu pokloní. Jak by mu ho mohl dát, kdyby mu nepatřil? Proto taky na našich stránkách je to boj temna se Světlem.
Co je to dobro a zlo a láska k bližnímu pochopí i dítě, aniž by muselo poslouchat ňáký sáhodlouhý kázání v kostele. Když mu někdo ublíží, řekne: "Tebe mám rád, ale nemám rád tvý činy."
Je-li tedy psáno: "Milujte své nepřátele!" znamená to:"Čiňte to, co je jim prospěšné! Tedy je i kárejte, nemohou-li jinak přijít k poznání." Tím jim posloužíte. Nemístná povolnost by znamenala pěstovat chyby nepřátel ještě více a tak jim umožňovat další klesání. Byla by to láska k bližnímu? Tím bychom se naopak proviňovali!

Předmět příspěvku: kárejme, kárejme, bratří ...
PříspěvekNapsal: 26.09.2009 - 21:46 
hejtman
hejtman

Dáša Nová píše:
... Čiňte to, co je jim prospěšné! Tedy je i kárejte, nemohou-li jinak přijít k poznání." Tím jim posloužíte. Nemístná povolnost by znamenala pěstovat chyby nepřátel ještě více a tak jim umožňovat další klesání. Byla by to láska k bližnímu? Tím bychom se naopak proviňovali!
Ano, Dášo.

Chceme-li někoho kárat pochopitelně v dobrém, musí k tomu být dva, ať se nám to líbí, či nikoli. Jeden, který kárá a ten druhý, káraný, který s pokorou ono pokárání, je-li zasloužené, přijme a poučí se z něho. Jinak je to naprosto zbytečné, jak jsme toho takřka dennodenně svědky na tomto fóru.
Tebou zmíněná "nemístná povolnost" pak vede také k tomu, že onen kritizovaný na upřímně míněnou kritiku, nebo chceš-li pokárání, hulí a naznačované cestě "k poznání" se vyhne obloukem.
Nemístná povolnost by však neměla být nahrazena druhým extrémem, kterým je porušování demokratických principů vedení diskuse. Na druhou stranu zase tyto principy by neměly být hrubým způsobem zneužívány díky anonymitě virtuální komunikace. :|

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27.09.2009 - 19:52 
křižák

t.klimovic píše:
No, moc času už nezbývá... takže Stará Boleslav...
Vystavování transparentů během bohoslužeb je zakázáno. Takže pokud chceš riskovat vyvedení z areálu, jen si rozvíjej transparenty...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27.09.2009 - 20:35 
práče
práče

Vzhledem k tomu, že jsem věřící, musím se vyjádřit k návštěvě pantátu papeže. Je mi z toho smutno. Né z toho, že převážně Čechům je lhostejný, ale z toho, jak mě katolíci opět "nezklamali". Pozlátko je tu. Přijel prý náměstek Krista.
Nevím , nevím. V písmu to tak je, že apoštolové byli ověšeni zlatem? A nebo je tam, že se máme klanět panenkám, různé kosti vystavovat a jiné prebendy, co nám v těchto dnech ukazuje TV uctívat?
Jsem z toho špatnej. Sám se modlím k Hospodinu:
Pane můj dej mi rozvahu, rozpoznat správné mé úsudky!
Možná se pletu, nerozumím Písmu svatému?
Né,né sestry a bratři mojí, (na tomto fóru zastoupeni) nemohu se plést! Vždyť Písmo svaté bylo nám dáno, od našeho Pána v nebesích! A tam jsou jasné věci! Stačí se držet desatera a je nám vše jasné.
Ježíš je cesta! Jan Hus to pochopil, ale ty živoucí mrtvoly v Kostnici, ti ....???

Už od malinka jsem byl srdcem husita. Jsem členem CČSH. Věřím v boha našeho pána a spasitele Ježíše Krista. Věřím, že až na tomto světě nebudu, potkám se s našim svatým mistrem Janem Husem a budou tam i moje sestry a moji bratři v Ježíši Kristu.

Naposledy upravil R.A.F.311 HUSITA dne 27.09.2009 - 20:42, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27.09.2009 - 20:38 
křižák

R.A.F.311 HUSITA píše:
Vzhledem k tomu, že jsem věřící, musím se vyjádřit k návštěvě pantátu papeže. Je mi z toho smutno. Né z toho, že převážně Čechům je lhostejný, ale z toho, jak mě katolíci opět "nezklamali". Pozlátko je tu. Přijel prý náměstek Krysta
Menší pravopisná chybička se vloudila. Jinak tady byla zase řeč o transparentech. Pokyny pro Starou Boleslav: http://www.navstevapapeze.cz/mista/star ... e-boleslav - a tam stojí: z bezpečnostních důvodů není možné do areálu nosit transparenty a dlouhé tyče. Takže potencielní transparentující mají co? Smůlu. Čili transparent bych doporučil rozstříhat a spíchnout si z něj několikery slipy. To by bylo optimální využití.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27.09.2009 - 20:46 
práče
práče

Díky za upozornění. Už jsem to opravil :lol: . Omlovám se. :!:

Už od malinka jsem byl srdcem husita. Jsem členem CČSH. Věřím v boha našeho pána a spasitele Ježíše Krista. Věřím, že až na tomto světě nebudu, potkám se s našim svatým mistrem Janem Husem a budou tam i moje sestry a moji bratři v Ježíši Kristu.

Předmět příspěvku: péče ...
PříspěvekNapsal: 27.09.2009 - 22:36 
hejtman
hejtman

Jan píše:
... Vystavování transparentů během bohoslužeb je zakázáno. Takže pokud chceš riskovat vyvedení z areálu, jen si rozvíjej transparenty...
Jan píše:
... Pokyny pro Starou Boleslav: http://www.navstevapapeze.cz/mista/star ... e-boleslav - a tam stojí: z bezpečnostních důvodů není možné do areálu nosit transparenty a dlouhé tyče ...
Tvoje péče (o pontifikovu bezpečnost?) by byla opravdu dojemná, kdyby nebyla spíš k pousmání ... :roll:

Jan píše:
...Takže potencielní transparentující mají co? Smůlu. Čili transparent bych doporučil rozstříhat a spíchnout si z něj několikery slipy. To by bylo optimální využití.
Tohle ti asi taky připadá vtipný. No, když myslíš(?) ... :?

Předmět příspěvku: mystifikace
PříspěvekNapsal: 28.09.2009 - 10:14 
hejtman
hejtman

Jan píše:
... z bezpečnostních důvodů není možné do areálu nosit transparenty a dlouhé tyče ...
...Takže potencielní transparentující mají co? Smůlu. ...

Když jsem dnes na ČT2 po očku sledoval jízdu papeže v papamobilu po Proboštské louce ve Staré Boleslavi, nešlo si nevšimnout transparentů, které lidé drželi vztyčeny i v docela bezprostřední blízkosti uliček, jimiž papamobil s pontifikem projížděl.
Takže, co jako? Nepovedený pokus o mystifikaci z Janovy strany(?) ... :wink:

Předmět příspěvku: Re: mystifikace
PříspěvekNapsal: 28.09.2009 - 14:23 
křižák

Jiří Motyčka píše:
Jan píše:
... z bezpečnostních důvodů není možné do areálu nosit transparenty a dlouhé tyče ...
...Takže potencielní transparentující mají co? Smůlu. ...
Když jsem dnes na ČT2 po očku sledoval jízdu papeže v papamobilu po Proboštské louce ve Staré Boleslavi, nešlo si nevšimnout transparentů, které lidé drželi vztyčeny i v docela bezprostřední blízkosti uliček, jimiž papamobil s pontifikem projížděl.
Takže, co jako? Nepovedený pokus o mystifikaci z Janovy strany(?) ... :wink:

Když to dokládám odkazem na oficiální web, tak to bude asi mystifikace, že jo... oficiálně to bylo zakázáno, co se dělo neoficiálně, to už nejni moje starost. Nicméně v TV přenosu jsem si husitského transparentu nevšimnul, takže asi bylo od nějaké ubohé provokačky upuštěno.

Předmět příspěvku: Re: kontra & oslavy kanonizace JN
PříspěvekNapsal: 28.09.2009 - 14:26 
křižák

Jiří Motyčka píše:
Obávám se - při vší úctě - , že Mistr Jirásek ve svém románu Temno tyto bombastické oslavy a jejich atmosféru vylíčil přece jenom daleko poutavěji, přesvědčivěji i obsáhleji a zároveň věrohodněji.
Ale na něj nedej, na pisálka jednoho tendenčního, překrucujícího historická fakta. :wink:
Odkazuji na svůj zdroj: Z. Mahler: Katedrála. Čerpám z toho, i když to je vpodstatě diletantský spisek. Nezapírám, že ten člověk je chytrej, že hodně věcem rozumí, ale v týhle knížce je na řadě míst vedle ještě víc než jedle.

PříspěvekNapsal: 28.09.2009 - 14:33 
hejtman
hejtman

Jan píše:
... v TV přenosu jsem si husitského transparentu nevšimnul, ...
Nepsal jsem o husitském transparentu, ale o těch, které jsem viděl v přenosu.
Nejsem si zcela jistý, zda ten "husitský" by vůbec ukázali ... :? Počkejme, zda s něčím nepřijde t.klimovic, až se tady vobjeví ... :wink:

Předmět příspěvku: Re: kontra & oslavy kanonizace JN
PříspěvekNapsal: 28.09.2009 - 15:37 
křižák

Jiří Motyčka píše:
Ad Mahler: jak někdo napíše něco, co přesně nekonvenuje katolíkům (a to Mahler brilantně ovládá), hned je "vedle ještě víc než jedle" ... :D
Kdyby si nepletl relikviář s monstrancí a netvrdil, že oltář "versus populum" se zavedl aby církev vyšla vstříc orodovníkům za padnutí komunismu... plkal prostě. Oltáře "versus populum" jsou dílem II. vat. koncilu a s komunismem to má asi tolik společného jako sáně s trávníkem. A další chyby tam jsou, vypisovat to tady nebudu.

PříspěvekNapsal: 28.09.2009 - 15:39 
křižák

Jiří Motyčka píše:
Jan píše:
... v TV přenosu jsem si husitského transparentu nevšimnul, ...
Nepsal jsem o husitském transparentu, ale o těch, které jsem viděl v přenosu.
Nejsem si zcela jistý, zda ten "husitský" by vůbec ukázali ... :? Počkejme, zda s něčím nepřijde t.klimovic, až se tady vobjeví ... :wink:
Měl jsem v Boleslavi jednoho příbuznýho, jehož jsem s klimkovicovým záměrem obeznámil. Před chvílí volal a žádný protestní fangle si taky nevšimnul.

Jiří Motyčka píše:
Jan píše:
...Takže potencielní transparentující mají co? Smůlu. Čili transparent bych doporučil rozstříhat a spíchnout si z něj několikery slipy. To by bylo optimální využití.
Tohle ti asi taky připadá vtipný. No, když myslíš(?) ... :?
Co s tim jinýho? Protestně to použít nelze, v bazaru to vemou jen těžko, kdežto spodního prádla není nikdá dost. A kdyby se to nevyužilo jinak, tak škoda látky. Čili nejde ani tak o vtipnost textu, jako spíše o problém "kam s ním?" (rozuměj: s transparentem). No a pak takový černorudý slipy by se určo staly hitem sezony.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]