Právě je 22.11.2024 - 10:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.09.2009 - 14:34 
kazatel
kazatel

Sice jsem nepsal pouze o jeho návštěvě (byla to pouze poznámka na okraj), ale když se zde tato informace vypíchla, tak jsem to odvolal pro toto:
Sabin píše:
Rád bych zde ukončil vzniklé napětí, kterého jsem byl spoluautor. Sebevědomě můžu řící, že jsem vnitřně udělal další pidi krok a stal se o píď lepším křesťanem.
Neříkám, že Jan je můj bratr, ale je mým spoluobčanem a spoluČechem. Římskokatolický kněz není sice mým otcem a jeptiška není mou sestrou, ale jsou to přeci jenom křesťané a spoluČeši nebo spoluČechoslováci.
Tím se dostávám k tomu, že vlastně nezáleží jestli je člověk starokatolíkem, husitou, evangelíkem, lutheránem, římským katolíkem, řeckým katolíkem nebo ortodoxním, hlavní je, že je křesťanem. Za několik málo let (maximálně 1 generaci) se v Evropě dočkáme války a všichni výše jmenovaní křesťané budeme pouhou menšinovou lovnou škodnou. Proto by jsme měli držet při sobě, respektovat se a vzájemně k sobě hledat cestu porozumění.
Na základě tohoto jsem odvolal svou cestu pražského tichého protestu vůči papeži.
Na závěr ale ještě chci říci, že stále platí že to, že pokud se někdo hnusně a záměrně očerňujíce, otře o Mistra Jana, Žižku, Komenského, Masaryka a dalčí naše velikány, tak dostane přes držku a je to. Tak by to řekl váš oblíbenec Švejk. :lol: :wink:

Jestli to někdo chápe jako důkaz mé slabosti či myšlenkové nestálosti, tak mě nechápe a jenom mě soudí, protože mě soudit chce. Já mu ale odpouštím, protože neví co činí. Jenom jsem si svým příspěvkem dovolil říci, že se snažím býti lepším křesťanem. Toť vše.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20.09.2009 - 20:02 
křižák

Sabin píše:
Sice jsem nepsal pouze o jeho návštěvě (byla to pouze poznámka na okraj), ale když se zde tato informace vypíchla, tak jsem to odvolal pro toto:
Sabin píše:
Rád bych zde ukončil vzniklé napětí, kterého jsem byl spoluautor. Sebevědomě můžu řící, že jsem vnitřně udělal další pidi krok a stal se o píď lepším křesťanem.
Neříkám, že Jan je můj bratr, ale je mým spoluobčanem a spoluČechem. Římskokatolický kněz není sice mým otcem a jeptiška není mou sestrou, ale jsou to přeci jenom křesťané a spoluČeši nebo spoluČechoslováci.
Tím se dostávám k tomu, že vlastně nezáleží jestli je člověk starokatolíkem, husitou, evangelíkem, lutheránem, římským katolíkem, řeckým katolíkem nebo ortodoxním, hlavní je, že je křesťanem. Za několik málo let (maximálně 1 generaci) se v Evropě dočkáme války a všichni výše jmenovaní křesťané budeme pouhou menšinovou lovnou škodnou. Proto by jsme měli držet při sobě, respektovat se a vzájemně k sobě hledat cestu porozumění.
Na základě tohoto jsem odvolal svou cestu pražského tichého protestu vůči papeži.
Na závěr ale ještě chci říci, že stále platí že to, že pokud se někdo hnusně a záměrně očerňujíce, otře o Mistra Jana, Žižku, Komenského, Masaryka a dalčí naše velikány, tak dostane přes držku a je to. Tak by to řekl váš oblíbenec Švejk. :lol: :wink:

Jestli to někdo chápe jako důkaz mé slabosti či myšlenkové nestálosti, tak mě nechápe a jenom mě soudí, protože mě soudit chce. Já mu ale odpouštím, protože neví co činí. Jenom jsem si svým příspěvkem dovolil říci, že se snažím býti lepším křesťanem. Toť vše.
Nikterak Tě nesoudim, bratříčku, to bych o tom mušel něco vědět :D . Jen nechápu smysl a cíl Tvé onehdy zamýšlené akce.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21.09.2009 - 14:48 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

To je ale něco, to jsem v krásným světě tady s váma. Bratr Husita to dobře napsal o papežovi. Janu křižákovi bych ještě vzkázala, aby se podíval na: Lidé - chat - Ave Maria, určitě si tam s těma dívenkama bude rozumět.
Upoutalo mne taky nádherné vyznání víry, které píše bratr Husita vždy nakonec. My lidé jsme z duchovna, tam je náš nejvyšší cíl, tam si taky přeju, abysme se všichni jednou setkali jenom s duchy stejně smýšlejícími.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21.09.2009 - 19:50 
křižák

Dáša Nová píše:
To je ale něco, to jsem v krásným světě tady s váma. Bratr Husita to dobře napsal o papežovi. Janu křižákovi bych ještě vzkázala, aby se podíval na: Lidé - chat - Ave Maria, určitě si tam s těma dívenkama bude rozumět.
Přečtěte si radši nějakou tu fantasmagorii. Třeba tu pohádku o kněžně Ludmile jakožto reinkarnaci kněžny Libuše. Když si na to vzpomenu, dodnes se kácím ze židle, řehtajíce se smíchy. Začínáte na mne působit dojmem slepce, který chce radit jednookému.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21.09.2009 - 20:10 
kazatel
kazatel

Dáša Nová píše:
Upoutalo mne taky nádherné vyznání víry, které píše bratr Husita vždy nakonec. My lidé jsme z duchovna, tam je náš nejvyšší cíl, tam si taky přeju, abysme se všichni jednou setkali jenom s duchy stejně smýšlejícími.

Sestro Dášo, pokud ten bratr Husita jsem já, tak upřímně děkuji. Jsem šťasten, když vidím, že někdo pochopil mé myšlenkové pochody o víře a o nutném spříznění křesťanů proti společnému zlu. Zároveň i o jejich osvícení od útlaku dogmatů.
Pokud ním nejsem, tak to nevadí, protože tvůj příspěvek je hezký a stejně mě potěšil. :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22.09.2009 - 09:55 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Bratře Sabine, ten jediný měsíc, co chodím na náše stránky, mi dal víc, než několikaleté chození do všech možných kostelů, kde mne jenom usurpovali. My křesťané máme být majáky, aby o nás každý věděl a přišel k nám o pomoc. Tak hlavně mají působit faráři, ale oni namísto toho vyhánějí lidi z kostela. Děkuji Ti za všechny Tvé příspěvky, moc mi tady všichni pomáháte a jsem ráda, že jsem se konečně dostala do takového krásného společenství! My dva navíc zastupujeme města v české historii nejvíce poznamenaná katolíky...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22.09.2009 - 10:07 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Jan píše:
... Abdrushin - to jméno zaznívá v souvislosti se studiem sekt. Čili je to celé poněkud nedůvěryhodné. O Abdrushinovi je možnost se dozvědět v souvislosti se "světlem Grálu" čili bych to označil jako pseudoduchovno nemající co dělat s Kristem. Podobné jako fantasmagorijní tvrzení, že sv. Ludmila je reinkarnací pověstné kněžny Libuše ...
Jane křižáku, ani se nedivím, znám už tvoje názory, čteme oba dva zřejmě trochu jiné knihy. Proti tobě nebudu mít nikdy Pravdu. Tebe neuhádám, jen ztratím spoustu času i energie. Abdrushin by se s tebou taky neobhajoval, hodil by tě rovnou do "bahna" a konec.
Vždyť ani Ježíše lidé nepoznali!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22.09.2009 - 11:00 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Jane křižáku, dej si pozor, aby sis neomlátil všechen nábytek! Zatím nebudu psát více o duchovním centru nad Prahou, jak tam prosím o napojení pro pomoc, které se mi vždy dostane, protože by sis musel předem zpevnit židličku, ta už by to nevydržela!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22.09.2009 - 17:21 
křižák

Dáša Nová píše:
Jane křižáku, dej si pozor, aby sis neomlátil všechen nábytek! Zatím nebudu psát více o duchovním centru nad Prahou, jak tam prosím o napojení pro pomoc, které se mi vždy dostane, protože by sis musel předem zpevnit židličku, ta už by to nevydržela!
Pomoc, které se Vám vždy dostane. Otázka je, kdo tu pomoc poskytuje. Faustovi taky někdo pomáhal a Bůh to nebyl... byl to ten druhej (řekli bychom, ten "zespoda", z "Undergroundu" abych použil trošku Cimrmanovo "I´m a underground teacher")... Jinak o nábytek nemějte péči, padám zásadně na podlahu a naše prkna ještě něco snesou. Nábytku se tato padací činnost dotýká v míře maličké.

Dáša Nová píše:
Vždyť ani Ježíše lidé nepoznali!
Míníte li, že Ježíše nepoznali a srovnáváte Ho s Abdrushinem, troufal bych si Vás skorem nařknout z rouhání... srovnávat Krista s nějakým sektářem, no fuj...du blejt do kadibudky... vzpomínám si na tu pasáž z Písma o falešnejch prorocích...

Dáša Nová píše:
Bratře Sabine, ten jediný měsíc, co chodím na náše stránky, mi dal víc, než několikaleté chození do všech možných kostelů, kde mne jenom usurpovali. My křesťané máme být majáky, aby o nás každý věděl a přišel k nám o pomoc. Tak hlavně mají působit faráři, ale oni namísto toho vyhánějí lidi z kostela. Děkuji Ti za všechny Tvé příspěvky, moc mi tady všichni pomáháte a jsem ráda, že jsem se konečně dostala do takového krásného společenství! My dva navíc zastupujeme města v české historii nejvíce poznamenaná katolíky...
Sancta simplicitas!!!! internet nás obohacuje víc než život s Bohem (lhostejno v jaké církvi), nu, jen tak dál, hezky si podřezáváte větev. Jenže pozor, na tý podřezávaný větvi sedíte...až sletíte, dáte si pěkně na budku. Větev už křupe, jen pár tahů a křupne nadobro... případně si ještě narychlo opatřete padák.

Naposledy upravil Jan dne 22.09.2009 - 17:34, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22.09.2009 - 17:31 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Z lásky k bližnímu mám s tebou soucit.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22.09.2009 - 17:34 
křižák

Dáša Nová píše:
Z lásky k bližnímu mám s tebou soucit.
Já též, s vámi... Nebo se domníváte, že bych se tady rozvijel o herezích jen tak z nudy?
Trpíte zřejmě pocitem duchovní prázdnoty, a tak se to snažíte zasaturovat rádobymystickou a pseudonáboženskou literaturu. Doporučuji klasičtější literaturu, je to víc hodnotnější než nějací rádoby prorokové dnešní nebo ne tak dávné doby.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22.09.2009 - 18:06 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Vlastně jsi pro mne dar. Díky tobě se učím milovat bližního svého, namísto, abych si řekla jako dříve:"blbej katolík", jen se zasměju. Díky tobě se učím, jak s katolíky zacházet, je zbytečné jim vykládat věci do hloubky, protože to stejně nepochopí, jen ťuknout a jít dál. Učím se neměnit ostatní, nechat jim jejich názor, zasmát se s nimi, není důvod vyvolávat nějakou nenávist.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22.09.2009 - 18:08 
křižák

Dáša Nová píše:
Vlastně jsi pro mne dar. Díky tobě se učím milovat bližního svého, namísto, abych si řekla jako dříve:"blbej katolík", jen se zasměju. Díky tobě se učím, jak s katolíky zacházet, je zbytečné jim vykládat věci do hloubky, protože to stejně nepochopí, jen ťuknout a jít dál. Učím se neměnit ostatní, nechat jim jejich názor, zasmát se s nimi, není důvod vyvolávat nějakou nenávist.
Zaviněná slepota je horší než nezaviněná. Modlím se za vás.

Předmět příspěvku: berličky
PříspěvekNapsal: 22.09.2009 - 18:59 
hejtman
hejtman

Křesťanství nepotřebuje žádných berliček, žádných "příměsí", žádných pofiderních lidských nálezků, žádných umělých roubů, které se nemohou ujmout a ani neujmou, nepotřebuje jinou "dimenzi duchovna", nepotřebuje nové vykladače postmoderní doby, kteří by chtěli objevovat novou, či další ameriku, etc., etc. ...
Ale toho by si měli být vědomi i katolíci.

Předmět příspěvku: Re: berličky
PříspěvekNapsal: 22.09.2009 - 21:03 
kazatel
kazatel

Jiří Motyčka píše:
Křesťanství nepotřebuje žádných berliček, žádných "příměsí", žádných pofiderních lidských nálezků, žádných umělých roubů, které se nemohou ujmout a ani neujmou, nepotřebuje jinou "dimenzi duchovna", nepotřebuje nové vykladače postmoderní doby, kteří by chtěli objevovat novou, či další ameriku, etc., etc. ...

"Stačí" Ježíš Kristus skrze Pravdu Slova Božího. :wink:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]