Právě je 22.11.2024 - 10:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ad Jarek
PříspěvekNapsal: 25.08.2009 - 16:11 
hejtman
hejtman

Jan píše:
Do Husitství fušuje i Nohavica ...
To jsem ani nevěděl. :oops: Asi proto, že jsem je neslyšel, nebo si to nepamatuju. :cry:

Nohavicu jako písničkáře jsem měl docela rád, ale pouze do té doby, než se tak "hrdinsky" postavil, či spíše nepostavil(!) ke své kauze vědomé/nevědomé? (to já nevím) spolupráce s StB.
Já, který si na tu dobu móc dobře pamatuju, nechci vůbec řešit jeho spolupráci, pouze mi vadil a stále vadí jeho "postoj" k tomu poté, co se to provalilo ... :|

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25.08.2009 - 21:56 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Jane, jeko "příslušník chudiny" chodím do Levných knih, ale tu knížku maj i v normálním krámu, taky se mi líbí v Karmelitánským knihkupectví, nedávno tam měli ještě knížku o Rastafariánství. Tu svatou bylinu marihuanu měl král Šalamoun v hrobě a rastové ji používají k meditaci.
Taky jsi se zmínil o Elišce Přemyslovně. Víš, s Prahou je úzce spjata Bohyně, byla inkarnovaná jako známá Libuše ještě v keltských dobách, později se narodila jako Eliška Přemyslovna-matka Karla IV. Ona byla nositelkou mystického poznání a tou, kdo syna zasvětil do tajů esoterických nauk. Na jejich základě pak Karel IV, nechal vystavět Prahu jako nový Jeruzalém /více o tajích Prahy v knize Bohumila Vurma Město velké Bohyně/. Na vrcholku Pražského hradu hned vedle katedrály je pahorek Žiži. Ti, kdo energeticky cítí, mohou potvrdit, že zde usedali králové, aby dávali slib, že budou moudře a spravedlivě vládnout. Ale nevládli-viz. Václav IV. Jenže za doby Karla IV. tu vzniklo takové duchovní prostředí, že se sem mohly inkarnovat duše s vyššími vibracemi. A to právě byli ti první husité!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 26.08.2009 - 11:37 
křižák

Dáša Nová píše:
Jane, jeko "příslušník chudiny" chodím do Levných knih, ale tu knížku maj i v normálním krámu, taky se mi líbí v Karmelitánským knihkupectví, nedávno tam měli ještě knížku o Rastafariánství. Tu svatou bylinu marihuanu měl král Šalamoun v hrobě a rastové ji používají k meditaci.
Taky jsi se zmínil o Elišce Přemyslovně. Víš, s Prahou je úzce spjata Bohyně, byla inkarnovaná jako známá Libuše ještě v keltských dobách, později se narodila jako Eliška Přemyslovna-matka Karla IV. Ona byla nositelkou mystického poznání a tou, kdo syna zasvětil do tajů esoterických nauk. Na jejich základě pak Karel IV, nechal vystavět Prahu jako nový Jeruzalém /více o tajích Prahy v knize Bohumila Vurma Město velké Bohyně/. Na vrcholku Pražského hradu hned vedle katedrály je pahorek Žiži. Ti, kdo energeticky cítí, mohou potvrdit, že zde usedali králové, aby dávali slib, že budou moudře a spravedlivě vládnout. Ale nevládli-viz. Václav IV. Jenže za doby Karla IV. tu vzniklo takové duchovní prostředí, že se sem mohly inkarnovat duše s vyššími vibracemi. A to právě byli ti první husité!
Tohle u mi přijde jako ahistorický blábol.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 26.08.2009 - 12:52 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

No jasně, zapomněla jsem, že si píšu s klukama, který jsou jinak založený než moje "prdlý" kamarádky roznášející Světlo.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 26.08.2009 - 14:56 
křižák

Dáša Nová píše:
No jasně, zapomněla jsem, že si píšu s klukama, který jsou jinak založený než moje "prdlý" kamarádky roznášející Světlo.
Když člověk věří v Krista, neexistujou žádný božstva vedle, žádný převibrování a podobný věci. Jsou to výmysly.
Člověk nemůže věřit obojímu, musí si vybrat. Jedno nebo druhé. Hus by Tě s timhle hnal.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27.08.2009 - 10:36 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Ježíš je Syn Boží a plná Láska, když jsem někdy v noci sama venku a mám strach, říkám si " JEŽÍŠ KRISTUS SPASITEL", tohle to Temno nesnese a nechá mi napokoji. Ale Stvoření je plný záření, které někdo vidí a někdo ne. Mám jen touhu poznat jak to funguje, chodím na ezoterický festivaly a tak. Napiš mi, jak ty si představuješ víru v Krista, věříš taky v reinkarnaci?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27.08.2009 - 11:06 
křižák

Dáša Nová píše:
Ježíš je Syn Boží a plná Láska, když jsem někdy v noci sama venku a mám strach, říkám si " JEŽÍŠ KRISTUS SPASITEL", tohle to Temno nesnese a nechá mi napokoji. Ale Stvoření je plný záření, které někdo vidí a někdo ne. Mám jen touhu poznat jak to funguje, chodím na ezoterický festivaly a tak. Napiš mi, jak ty si představuješ víru v Krista, věříš taky v reinkarnaci?
V Písmu sv. v jednom Žalmu najdeš slova "všichni bozi pohanů jsou výmysly" - jasný jak facka. Izraeliti se nemohli dočkat Mojžíše než se vrátí z hory s přikázáními, měli za to že zemřel (protože tam byl fakt dost dlouho) a ulili si modlu - ono známé zlaté tele. A když se Mojžíš vrátil, tele museli zlikvidovat a ještě za tu modloslužbu, co u telete provozovali, byli trestáni a Mojžíšovi to dalo hodně práce, než Boha usmířil.
Křesťanství obecně stojí na tom, čemu se říká "trinitární monoteismus" . Čili jeden Bůh ve třech osobách - Otec, Syn a Duch svatý. Žádná jiná božstva nebo bohyně nejsou. Je jen jeden Bůh ve třech osobách.
Bůh Otec - ten všechno stvořil, Bůh Syn - Spasitel - ten přišel na svět a svou smrtí na Kříži nás vykoupil. Mimochodem, ta jeho úzkost v Getsemanech (plus krvavej pot, vše najdeš v Písmu) se vysvětluje tak, že viděl, pro kolik lidí umře tak krutým způsobem naprosto zbytečně. A pak je tu Duch svatý - ten je v krédu jmenován jako dárce života a je vnímán také jako dárce toho, čemu se říká sedm darů Ducha svatého.
Takhle si já představuji víru, je to víra která je neměnná už od dob, kdy Kristus kráčel po tomto světě.
V reinkarnaci nevěřím, protože s křesťanstvím je neslučitelná. V křesťanství je to tak, že duše jde po smrti k Bohu na osobní soud, kde je posouzena a je jí určeno, co s ní bude. A pak se čeká na to, čemu se říká poslední soud, kdy ta duše bude souzena veřejně a na základě toho rozsouzení je jí pak určeno buď spasení a tedy jak se říká nebe, či zatracení a tedy jak se říká peklo. A obojí je navěky. Žádná převtělování nebo tak něco, to křesťanství nezná.
A ezoterika? To je také s křesťanstvím naprosto neslučitelné, protože to spolupracuje se Zlem. A pokud se křesťan zabývá esoterikou, prohřešuje se proti prvnímu přikázání desatera, které je z těch deseti vůbec nejdůležitější.
Tak asi takhle.

Předmět příspěvku: výklad
PříspěvekNapsal: 27.08.2009 - 13:46 
hejtman
hejtman

Nó, hezký kázání, zvláště mne zaujalo to o tom zlatým teleti ... :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27.08.2009 - 14:26 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Katolíci, Husíté, svědkové Jehovovi buddhisté a různí sektáři, to je jen lidská nauka. Nikdo Boha nikdy neviděl, ale každý dostal svobodnou vůli věřit tomu čemu chce - kam mne to přitahuje, tam patřím-já k Husitům! Bůh je Láska bez podmínek, on od nikoho nic nepotřebuje, my potřebujeme jeho. Jestli ho někdo uctívá tím, že se modlí na koberečku směrem k východu nebo 10x Otčenáš v kostele, či pozorováním přírody a sebe (ezoterika) asi v dnešní době není tak důležitý jako za středověku, kdy se hned za všechno upalovalo! Kdo se duchovně probudí, měl by hodně pracovat na sobě-já si například říkám:"Co by na mém místě udělal Ježíš?", snažím se alespoň nemluvit sprostě, bejt v pohodě, pomoci druhému atd., protože vím, že moje chování a moje skutky přesvědčí ostatní o mojí víře. Budu muset na sobě ještě moc a moc pracovat.
Píšeš, že by mne Hus hnal, teď nedávno jsem zase viděla ten film o něm, tak tam hlavně hnal ty, kteří prodávali odpustky!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27.08.2009 - 16:39 
křižák

Dáša Nová píše:
Píšeš, že by mne Hus hnal, teď nedávno jsem zase viděla ten film o něm, tak tam hlavně hnal ty, kteří prodávali odpustky!
Nemyslím si, že by odpustky byly větším problémem než modlářství. Já ten film znám. Ale tím nelze argumentovat, protože stran odpustků šlo hlavně o morálku, kdežto u modlářství jde o samu postatu víry.

Předmět příspěvku: modlářství
PříspěvekNapsal: 27.08.2009 - 17:29 
hejtman
hejtman

Jan píše:
... kdežto u modlářství jde o samu postatu víry.

O tom nám ještě chvíli vyprávěj ... :roll: :D

Předmět příspěvku: Re: modlářství
PříspěvekNapsal: 27.08.2009 - 17:38 
křižák

Jiří Motyčka píše:
Jan píše:
... kdežto u modlářství jde o samu postatu víry.

O tom nám ještě chvíli vyprávěj ... :roll: :D
Nerozviřuj zase konflikty...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 27.08.2009 - 18:03 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Modlářství je chyták na lidi, aby se místo k Bohu upínali na něco jiného, ale alespoň, že se tím nějak duchovně probudí. Až budu mít víc času napíšu sem veselé vyprávění o tom jak neapolitánci blbnou se svatejma.

PříspěvekNapsal: 27.08.2009 - 18:56 
hejtman
hejtman

Jan píše:
... Nerozviřuj zase konflikty...
Jako já, jóóó? ... :oops: :roll:
O tom, kdo tady rozviřuje konflikty, mi ještě chvíli povídej, totiž, sorry, piš. Kdo tady těká po fóru a hledá kdekterý příspěvek - pokud možno ne o historii! -, aby svoji příležitost chytil za pačesy a peprně cosik rádoby vtipně okomentoval? ... :P

PříspěvekNapsal: 27.08.2009 - 19:04 
křižák

Tak jsme se zasmáli...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]