Dáša Nová píše:
Ježíš je Syn Boží a plná Láska, když jsem někdy v noci sama venku a mám strach, říkám si " JEŽÍŠ KRISTUS SPASITEL", tohle to Temno nesnese a nechá mi napokoji. Ale Stvoření je plný záření, které někdo vidí a někdo ne. Mám jen touhu poznat jak to funguje, chodím na ezoterický festivaly a tak. Napiš mi, jak ty si představuješ víru v Krista, věříš taky v reinkarnaci?
V Písmu sv. v jednom Žalmu najdeš slova "všichni bozi pohanů jsou výmysly" - jasný jak facka. Izraeliti se nemohli dočkat Mojžíše než se vrátí z hory s přikázáními, měli za to že zemřel (protože tam byl fakt dost dlouho) a ulili si modlu - ono známé zlaté tele. A když se Mojžíš vrátil, tele museli zlikvidovat a ještě za tu modloslužbu, co u telete provozovali, byli trestáni a Mojžíšovi to dalo hodně práce, než Boha usmířil.
Křesťanství obecně stojí na tom, čemu se říká
"trinitární monoteismus" . Čili jeden Bůh ve třech osobách - Otec, Syn a Duch svatý. Žádná jiná božstva nebo bohyně nejsou. Je jen jeden Bůh ve třech osobách.
Bůh Otec - ten všechno stvořil, Bůh Syn - Spasitel - ten přišel na svět a svou smrtí na Kříži nás vykoupil. Mimochodem, ta jeho úzkost v Getsemanech (plus krvavej pot, vše najdeš v Písmu) se vysvětluje tak, že viděl, pro kolik lidí umře tak krutým způsobem naprosto zbytečně. A pak je tu Duch svatý - ten je v krédu jmenován jako dárce života a je vnímán také jako dárce toho, čemu se říká sedm darů Ducha svatého.
Takhle si já představuji víru, je to víra která je neměnná už od dob, kdy Kristus kráčel po tomto světě.
V reinkarnaci nevěřím, protože s křesťanstvím je neslučitelná. V křesťanství je to tak, že duše jde po smrti k Bohu na osobní soud, kde je posouzena a je jí určeno, co s ní bude. A pak se čeká na to, čemu se říká poslední soud, kdy ta duše bude souzena veřejně a na základě toho rozsouzení je jí pak určeno buď spasení a tedy jak se říká nebe, či zatracení a tedy jak se říká peklo. A obojí je navěky. Žádná převtělování nebo tak něco, to křesťanství nezná.
A ezoterika? To je také s křesťanstvím naprosto neslučitelné, protože to spolupracuje se Zlem. A pokud se křesťan zabývá esoterikou, prohřešuje se proti prvnímu přikázání desatera, které je z těch deseti vůbec nejdůležitější.
Tak asi takhle.