Právě je 22.11.2024 - 11:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: (katolická) OBSESE
PříspěvekNapsal: 16.08.2009 - 19:00 
křižák

Jiří Motyčka píše:
svoji "ekumenickou" a nekřesťanskou nenávist ke všemu nekatolickému

Mýlíš se bratře, já vůči nikomu ze zde se účastnících nemám nenávist. Nepodsouvej mi to. Ani vůči jiné konfesi, pokud mi tato rukou neuctivkou nešahá na konfesi mou. Možná se divíš, ale dovedu normoš komunikovat i s protestantama. Pokudže se nenavážej do mojí víry, já tu jejich nechávám též netknutou. Věřil bys, že jsem schopen se s nima i společně modlit?
Jenže závada je v tom, že první, nač jsem na těchto diskusích narazil (iž před svou registrací) bylo slůvko papeženec.

PříspěvekNapsal: 16.08.2009 - 23:03 
hejtman
hejtman

Citace:
... Mýlíš se bratře, já vůči nikomu ze zde se účastnících nemám nenávist. Nepodsouvej mi to. Ani vůči jiné konfesi, pokud mi tato rukou neuctivkou nešahá na konfesi mou. Možná se divíš, ale dovedu normoš komunikovat i s protestantama. Pokudže se nenavážej do mojí víry, já tu jejich nechávám též netknutou. Věřil bys, že jsem schopen se s nima i společně modlit?...
Bohužel na základě dikce mnohých tvých příspěvků by se o některém z citovaného dalo s úspěchem pochybovat. :|

Jan píše:
... Jenže závada je v tom, že první, nač jsem na těchto diskusích narazil (již před svou registrací) bylo slůvko papeženec.
Když píšu, že toto fórum nečteš pozorně a to vč. příspěvků z dřívější doby, mám bohužel pravdu a nepíšu do větru. Kdybys totiž četl pozorně, musel bys dříve či později narazit i na tento příspěvek o toleranci. A laskavě si všimni jeho data vytvoření. Je z doby, kdy jistý přispěvatel s nickem Jan ještě ani nevěděl, že tento server existuje ... :wink:

PříspěvekNapsal: 17.08.2009 - 00:28 
křižák

Jiří Motyčka píše:
Jan píše:
... Jenže závada je v tom, že první, nač jsem na těchto diskusích narazil (již před svou registrací) bylo slůvko papeženec.
Když píšu, že toto fórum nečteš pozorně a to vč. příspěvků z dřívější doby, mám bohužel pravdu a nepíšu do větru. Kdybys totiž četl pozorně, musel bys dříve či později narazit i na tento příspěvek o toleranci. A laskavě si
všimni jeho data vytvoření. Je z doby, kdy jistý přispěvatel s nickem Jan ještě ani nevěděl, že tento server existuje ... :wink:

Pokud byl příspěvek o toleranci starší než netolerantní příspěvek Sabinův, je z toho zřejmé, jak si jej Sabin vzal k srdci, totiž že jej ignoroval. A právě onen ignorující příspěvek mne vedl k tomu, k čemu mě vedl.

PříspěvekNapsal: 17.08.2009 - 00:30 
křižák

Jiří Motyčka píše:
Citace:
... Mýlíš se bratře, já vůči nikomu ze zde se účastnících nemám nenávist. Nepodsouvej mi to. Ani vůči jiné konfesi, pokud mi tato rukou neuctivkou nešahá na konfesi mou. Možná se divíš, ale dovedu normoš komunikovat i s protestantama. Pokudže se nenavážej do mojí víry, já tu jejich nechávám též netknutou. Věřil bys, že jsem schopen se s nima i společně modlit?...
Bohužel na základě dikce mnohých tvých příspěvků by se o některém z citovaného dalo s úspěchem pochybovat. :|
To proto, že mě neznáš osobně, ale enem virtuálně.

PříspěvekNapsal: 17.08.2009 - 09:06 
hejtman
hejtman

Jan píše:
....Pokud byl příspěvek o toleranci starší než netolerantní příspěvek Sabinův, je z toho zřejmé, jak si jej Sabin vzal k srdci, totiž že jej ignoroval. A právě onen ignorující příspěvek mne vedl k tomu, k čemu mě vedl.
Himbajs, ale já nemluvil o Sabinovi, ale o sobě a o tom, jak pozorně čteš moje příspěvky, pokud vůbec, jako v tomto případě. Jestli sis toho náhodou nevšim'!
Zkus se odpoutat aspoň na chvíli od Sabina (s ním si to vyřiď laskavě mimo fórum; sorry, že se furt vopakuju, ale je toho třeba, jak je vidět!) a uvědom si, že tady jsou i jiní ... :twisted:
Já už nevím, jak ti srozumitelněji napovědět, copak to fakt nechápeš? ... :roll:

Jan píše:
...To proto, že mě neznáš osobně, ale enem virtuálně.
Rád bych tomu věřil, ale zatím jsi mě o tom nepřesvědčil, je mi líto. Stále u tebe cítím latentní i zjevné animozity vůči všemu nekatolickému. Ty skryté jsou daleko horší, neb mohou býti přímou příčinou hříchu.
BTW.Stejně tak bych ti mohl namítnout, že Sabina znáš taky jen virtuálně, narozdíl od mojí nepatrnosti, která ho zná osobně. :wink:

Jan píše:
JM píše:
Božíčku...
Já nevěděl, že vy protestanti nemáte přikázání "Nevezmeš Jméno Boží nadarmo." a když se k tomu přidá jeho karikování...
:roll: :)

PříspěvekNapsal: 17.08.2009 - 17:54 
křižák

Jiří Motyčka píše:
BTW.Stejně tak bych ti mohl namítnout, že Sabina znáš taky jen virtuálně, narozdíl od mojí nepatrnosti, která ho zná osobně. :wink:
A kdo říká, že mám něco proti Sabinovi osobně? Mám něco proti entitě jménem "Sabin" na těchto diskuzích. Jako proti člověku proti němu nic nemám.

PříspěvekNapsal: 17.08.2009 - 20:14 
hejtman
hejtman

Jan píše:
JM píše:
A kdo říká, že mám něco proti Sabinovi osobně? Mám něco proti entitě jménem "Sabin" na těchto diskuzích. Jako proti člověku proti němu nic nemám.
Tak to mne těší. 8)
Ještě když si vše vyříkáte a vysvětlíte přes SZ, tak to nebude mít chybu. Ale to je jen takový návrh, resp. doporučení, nikoli nařízení. Máte to voba ve svých rukou ... :wink:

A já na voplátku zase třeba něco vodemknu. :) Byl bych však nerad, aby to bylo z mé strany chápano jako návrh handlu. Vše se musí v tomto případě odvíjet od okolností, které pak mohou nastat na fóru. Ale nepředbíhejme ... :|

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21.08.2009 - 07:50 
Ba skončil. A o jeho plnou rehabilitaci, popř. svatořečení dnes usiluje dominikánský řád...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21.08.2009 - 18:37 
křižák

Iohannes Cladis píše:
Ba skončil. A o jeho plnou rehabilitaci, popř. svatořečení dnes usiluje dominikánský řád...
Vím, ale moc nadějí těmhle snahám nedávám.

Předmět příspěvku: Re: Jan Hus má také pomník v Římě
PříspěvekNapsal: 22.08.2009 - 11:43 
křižák

Dáša Nová píše:
byli katolíky podobně zavražděni. Mistr Jan Hus je tam.
Při vší úctě, zavraždění je zbavení života bez soudu, násilný svévolný čin. Poprava je zbavení života po odsouzení. Čili s tou vraždou jste vedle. Byli popraveni. U Husa, Jeronýma nebo Bruna bylo upálení podloženo rozsudkem, čili poprava a ne vražda. Pozná se to i podle toho, že u vraždy krom vraždícího a vražděného nebývají svědkové, kdežto u všech tří případů, Husova, Jeronýmova a Brunova se jednalo vpodstatě o divadlo.
Když se podíváme do definicí, tak u vraždy najdeme toto: "V právu se vraždou rozumí zločin spáchaný člověkem na jiné lidské bytosti, jenž způsobí smrt bez právního ospravedlnění a je vykonán s úmyslem zabít."
Kdežto poprava se definuje takto: "Poprava je akt vykonání trestu smrti." - a všichni tři pánové byli k tomuto trestu odsouzeni.
Berte to jen jako stylistickou poznámku na okraj.

Naposledy upravil Jan dne 22.08.2009 - 11:52, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 22.08.2009 - 11:49 
hejtman
hejtman

Jan píše:
Dáša Nová píše:
byli katolíky podobně zavražděni. Mistr Jan Hus je tam.
Při vší úctě, zavraždění je zbavení života bez soudu, násilný svévolný čin. Poprava je zbavení života po odsouzení. Čili s tou vraždou jste vedle. Byli popraveni. U Husa, Jeronýma nebo Bruna bylo upálení podloženo rozsudkem, čili poprava a ne vražda.
...

Ano, Dáša se drobátko spletla. Chtěla jistě napsat, že byli justičně zavražděni.

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 22.08.2009 - 12:06, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: 22.08.2009 - 11:54 
křižák

S justiční vraždou je to diskutabilní a já se do diskuse nebudu pouštět. Jsem rád, že je tu klid. Navíc se ocitáme trošinku mimo téma.

PříspěvekNapsal: 22.08.2009 - 12:03 
hejtman
hejtman

Jan píše:
S justiční vraždou je to diskutabilní a já se do diskuse nebudu pouštět ...
Jj, to bude nejlepší, je to tenký led ... :wink:

Jan píše:
... Navíc se ocitáme trošinku mimo téma.
Jj, dobrej postřeh :D , ale s tím už si musí poradit moderátor ...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22.08.2009 - 14:27 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Píšu, jak to cítím, podle mne byla sprostá vražda i ukřižování Ježíše.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 22.08.2009 - 18:58 
křižák

Dáša Nová píše:
Píšu, jak to cítím, podle mne byla sprostá vražda i ukřižování Ježíše.
Když se to tak vezme, tak i Kristus byl popraven, i pro jeho ukřřižování předcházelo vynesení rozsudku. Krom toho, při vší úctě, Kristus krom toho, že má v sobě lidství, má v sobě i Božství, kdežto Hus a ostatní pánové o nihž byla řeč, Božství postrádají (pokud si z nich ovšem někdo neudělá modlu), každý z nich je jen člověk. A já se domnívám, že Boha a lidi nelze srovnávat. Člověk je totiž proti Bohu miniaturní nic.
Ale to se dostáváme k teologii a ta nemá s pomníkama myslím moc co společného. :D Tak se držme tématu.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]