Jan píše:
... Jsou moc zahleděný do minulosti, proto jsem tam šoupnul to béééé ...
Ale tohle nemyslíš vážně, viď? To mě jen tak zkoušíš. Chceš mě snad vytočit a donutit, abych vzal Boží jméno nadarmo do svých nevymáchaných úst? ...
Katolíci svojí neutuchající, tendenční, stále stejnou a ublíženeckou kritikou husitství snad nejsou zahleděni do minulosti? ...
Například! A takových podobných příkladů ti uvedu 12 do tuctu.
Taky bych moh' v této souvislosti na vás udělat "
... bééé, bééé, bééé ...", leč to není můj styl, neboť toho vím o husitských "nešvarech" víc, než kdajaký, mnohdy jen pro tu kritiku kritizující katolík.
Jan píše:
... VERITASka furt rejpe do Mariánského sloupu a podobnejch věcí ...
Vím, VERITASka ti leží stále a dlouho v žaludku, jak dokládají tvé příspěvky o ní.
Ale jaksi nechápu souvislost s výše uvedenou debatou ...
Citace:
... Obnova Mariánského sloupu je věcí katolickou, my taky nekafráme do toho, jestli by se měl strhnout Husův pomník neb nikoliv ...
Obávám se, že to není jen věcí katolíků, protože ti ho asi nestrhli, že.
A není brečení nad rozlitým mlíkem strženého Mariánského sloupu vlastně taky dalším z příkladů (katolického) zahledění do minulosti? ...
Prostě tenkrát čas oponou trhnul a najednou zde byla situace o 180 st. otočená oproti např. době pobělohorské násilné rekatolizace. A nahromaděné vášně a zastydlé frustrace se zaměřily na katolický symbol.
Jan píše:
Ad secundum: Papežství, chlapečci a podobně - já nezapírám, že tyhle problémy i u papežů byly, pokud jsi si toho nevšimnul.
Ad tertium: K tomu zametání před vlastním prahem: Já nezodpovídám za poklesky ostatních katolíků, takže by si měli zametat ti, kdo nějakej nepořádek udělali. Nebo že bys aplikoval princip kolektivní viny? Kdyby ta kolektivní vina fungovala, tak bych taky mohl díky tomu vykutálenýmu účetnímu od ČCE tvrdit, že ČCE jsou banda defraudantů. A tvrdim to? Netvrdim!
Obávám se, že jsi nic nepochopil.
Měl by sis možná
ten příspěvek přečíst ještě jednou a daleko pozorněji. Pak třeba i pochopíš, co jsem tím umetáním vlastních prahů měl na mysli ...