Jan píše:
... Tož můžete se k tomu vyjádřit.
Pokud mohu psát za sebe, tak já se k tomuto
jednostranně katolickému pohledu na věc vyjadřovat nebudu a ani nechci, a to z velice prostinkého důvodu.
Mojí odpovědí a mým vyjádřením k "tomu" jsou totiž desítky ba stovky příspěvků obsažených v mnoha tématech na tomto fóru, jejichž autorem je moje nepatrnost. Jakékoli další psaní by bylo pouze opakováním stále stejných argumentů v jiné podobě, které protistrana, uvádějící donekonečna a bez špetky invence furt stejné údaje, stejně nevezme v potaz, natož aby se nad nimi
nadkonfesně zamyslela. Už mne to docela unavuje, je to ztráta času a naprosto zbytečné "třepení brku".
P.S. Moderní česká historigrafie
nekonfesně orientovaná a reprezentovaná prof. Čornejem uvádí dokonce ještě více zdevastovaných klášterů, než jakýsi týdeník "Světlo". Pasáž, v níž se Čornej zmiňuje o těchto číslech, je citována i na tomto fóru.
Na vzpomínkových shromážděních 6. července se připomíná pouze krutá smrt kostnického mučedníka, ale nezmiňují se vůbec události husitské revoluce, která započala až 4 roky po jeho smrti. Taková je moje zkušenost z mnoha těchto vzpomínkových oslav, jak je znám já. Tak, jak to popisuje (pro mne) anonymní autor výše citovaného článku, to zřejmě funguje možná někde u katolíků, kteří tento státní svátek ČR k tomu tímto způsobem zneužijou.
Ale to jen tak mimochodem.
Tož asi takto.