Právě je 04.04.2025 - 21:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: přístup
PříspěvekNapsal: 28.04.2009 - 10:00 
hejtman
hejtman

Jan píše:
Protestant píše:
jeden můj kamarád by o tobě řekl "ty jseš ohromnej lulan,ale ohromnej!!!!!!!!!!!"
Může být, že by to řekl ...
Všimni si, Jene, že na rozdíl od tebe to bratr Protestant vyjádřil velice slušně.

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 29.04.2009 - 22:35, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28.04.2009 - 13:05 
mystifikátor/ka

Jane, vidim ze se zde za nas, katoliky perete. Chci Vas pozvat na forum http://crux.lightbb.com/
Ja psal o historie Cirkve Svate i na e-stredovek, ale velmi jsem narazil a urazeli mne tak hrube ze jsem prestal. Dekuji.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28.04.2009 - 16:22 
křižák

Bernard Gui píše:
Jane, vidim ze se zde za nas, katoliky perete. Chci Vas pozvat na forum http://crux.lightbb.com/
Ja psal o historie Cirkve Svate i na e-stredovek, ale velmi jsem narazil a urazeli mne tak hrube ze jsem prestal. Dekuji.

Já lefebvristy nerad.

Předmět příspěvku: Re: zanepráznění ...
PříspěvekNapsal: 28.04.2009 - 16:24 
křižák

Jiří Motyčka píše:
Jan píše:
... To víš, kolem velikonoc jsem měl co dělat ...
Jo, tomu bych i rozuměl ... :wink:

Ale Velikonoce jsou dávno za námi a mne by daleko více než tyto vaše "bratrovražedné" konfesní války, které nemohou mít "vítěze" ani vítěze (to už vůbec ne!) a tvé "komentáře" se sprostými slůvky, zajímala tvoje slibovaná reakce na tento příspěvěk, který bohužel vůbec nepatří do tohoto "pokecového" tématu, a přesto jsem ho v něm ponechal v bláhové naději, že se dočkám repliky.

Asi jsi na to opět v návalu velikonočních povinností zapomněl. No, nevadí ... :wink: :?

Ta sprostá slůvka jsou ještě odvar mého skutečného formátu, když se jo rozšoupnu, tak to vypadá jinak.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28.04.2009 - 16:50 
křižák

Jiří Motyčka píše:
Jan píše:
... Papež je neomylný jen když hovoří "ex cathedra" tedy "z Petrova stolce", ...
Jo, to je taky docela legrační "dogma". :roll:
Dějinami katolické církve se jako červená nit táhne neustálá kontroverze mezi dvěma názorovými proudy, nebo chceš-li mezi dvěma pojetími o stěžejních rozhodovacích pravomocích, totiž mezi papalizmem a konciliarizmem. Tedy, jestli mi rozumíš, co tím chci naznačit. Pokud ne, velice rád naznačím.
Např. husiti pokud by si měli vybrat, tak by jistě volili ze dvou zel to menší, tj. koncialiarizmus a moje nepatrnost ve shodě s nimi. Když už ňáký dogma, tak aspoň podepřený nejvyšším synodním koncensem. Znáš to - "víc hlav, víc rozumu" ... :wink:

Jan píše:
... Jo a v době kdy žili Slavníkovci ještě dělení na římskokatolickou církev, ... a ostatní společnosti náboženské neexistovalo ...
O. K., ale neměl bys na tohle zapomínat, když nám furt připomínáš, že Hus byl taky katolík. :P

Jan píše:
... jen katolické a pravoslavné náleží titul církve, protože zachovávají autenticitu ...
To je taky taková katolická obsese.
Rozhodnutí o tom, která církev je ta správná, ponechme laskavě na Někom jiném, protože jistě znáš tohle: "... Neboť kde jsou dva nebo tři shromážděni ve jménu mém, tam jsem já uprostřed nich." (Mt 18, 20) ... :idea: :wink:
Nebo se snad domníváš, že členové protestantských "sekt" se shromažďují ve jménu Belzebulově? ... :wink: :D :lol:

A nestojí v Písmu náhodou také něco o tom, že nikdo nemůže položit jiný základ, než ten, jenž je už položen. To, co vznikalo za tzv. reformace (či deformace) to už je dílo lidské, to už je jakési soukromničení a pokládání základu jiného.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28.04.2009 - 19:04 
mystifikátor/ka

Evropa se trasla hruzou,
mesty tahly vozy s luzou.
Vsude mrtvi, ohen, strepy-
zbrani byly pouze cepy.

I ten klaster s kostelem
lehl brzy popelem.
Vsude rozseval jen strach,
Jan Zizka- kacir a vrah.

Předmět příspěvku: Re: obžaloba II.
PříspěvekNapsal: 28.04.2009 - 21:28 
křižák

Jiří Motyčka píše:
JM píše:
... V souvislosti s Husovou kauzou se naskýtá ještě otázka, zda někteří Husovi soudci v Kostnici měli zájem na jeho odvolání ...

Nikdy jsem neslyšel od nikoho z našich katolických bratří, že by někde uváděli, že mezi Husovými žalobci byl i defraudant. Ano vím, kdo by na takový detail hleděl, když jde o tak bohulibou činnost jako upálení heretika na základě inkvizičního procesu. Účel přece světí prostředky, že. :evil: :twisted:
Ano, žalobci s tímto morálním profilem zase naopak na Husově odvolání na koncilu v Kostnici zájem neměli. Ba právě naopak. To byli oni, kteří zapalovali hranici dávno před tím, než se Hus objevil ve městě na břehu Bodamského jezera. :!:

Nepřijde Ti, carissime, že tento tvůj příspěvek si nějak protiřečí. Na jednu stranu nás zoveš bratry, na druhou stranu poznámku o upalování jako o bohulibé činnosti lze chápat jako úsměšek...

Předmět příspěvku: Re: kosterní anonce
PříspěvekNapsal: 28.04.2009 - 21:38 
křižák

Jiří Motyčka píše:
... ale do skříně, jo. :!:
Pro tebe by to byl docela dobrej "kostlivec ve skříni", co říkáš? ... :wink: :lol:

Tak Prokopa vopatři. Vykropim ho svěcenou vodou a třeba se vypaří :D :D :D a skříně bude zase možno použít k původnímu účelu.

Předmět příspěvku: "replika"
PříspěvekNapsal: 28.04.2009 - 22:04 
hejtman
hejtman

Jan píše:
... A nestojí v Písmu náhodou také něco o tom, že nikdo nemůže položit jiný základ, než ten, jenž je už položen. To, co vznikalo za tzv. reformace (či deformace) to už je dílo lidské, to už je jakési soukromničení a pokládání základu jiného.
No, bohužel toto já za odpověď nepovažuji, ale třeba "pouze" tvé stručné jedné replice (na více otázek) a její hloubce nerozumím. :roll:
Tím, že budete reformaci pejorativně nazývat "deformací", před naléhavými otázkami neutečete. Tento způsob je kontraproduktivní a tyto "metody" známe nejenom z oblasti týkající se religionistiky. :wink:

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 22.06.2009 - 20:08, celkově upraveno 2

Předmět příspěvku: Re: obžaloba II.
PříspěvekNapsal: 28.04.2009 - 22:38 
hejtman
hejtman

Jan píše:
... Nepřijde Ti, carissime, že tento tvůj příspěvek si nějak protiřečí. Na jednu stranu nás zoveš bratry, na druhou stranu poznámku o upalování jako o bohulibé činnosti lze chápat jako úsměšek ...
Ano, pochopil jsi to naprosto správně.
Já bych si to ale dovolil přece jenom drobátko precizovat. To je můj sarkazmus a ironie, které se však na rozdíl od jiných snažím používat velice obezřeztně.
Kdyby tys v dikci svých replik používal pouze
"úsměšky", jsem pevně přesvědčen, že by tady na tomto fóru bylo více porozumění. :wink:

Pozn.: Pokud nechceš replikovat přímo k meritu věci obsaženém v příspěvku, který cituješ, nebo ti čirou náhodou chybí argument, svěř svá rozjímaní nad vzájemnými vztahy na fóru raději "pokecovému" tématu. :idea:

Předmět příspěvku: TGM vs husitství
PříspěvekNapsal: 28.04.2009 - 22:41 
kazatel
kazatel

Bratře Jiří, zbytečně házíš perle sviním a to myslím doslovně. :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28.04.2009 - 22:41 
cepník
cepník

Jan píše:
... Je třeba se dobrat v těchto tématech pravdy. Abych řekl pravdu, nepovažuji třeba takového Palackého (už vzhledem k jeho evangelictví, což nestranný náhled vpodstatě vylučuje) za personu zcela nestrannou. Psáno jest: "Veritas liberabit vos." - Pravda vás osvobodí. - a nikoliv "Palacký liberabit vos."
Evangelíci si ještě nedávno, spíš foukali bebíčka (Bééé, oni nás honili po lesích, když sme se tam modlili. Béééé, oni nám pálili knížky, bééé...) - viz rozruch kolem kanonizace sv. Jana Sarkandera Anno Domini 1997. Dle mého skromného názoru si evangelíci to svoje utrpení během rekatolitace donedávna přiživovali a zveličovali. Palackého náhled na husitství jako vrchol čes. dějin a na období pobělohorské jako na národní katastrofu hovoří za vše.

tímto příspěvkem jsi pro mne skončil ty blbe. Jeď se do Prahy udělat až tam přijede ten váš člen Hitlerjugend. On ti zamává a požehná a ty můžeš jet domu tam k vám a volit tu vaši stranu pánaboha. nazdar

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28.04.2009 - 22:53 
mystifikátor/ka

Omlouvam se VAM ZA BASNICKU O HUSITECH.

Předmět příspěvku: Re: Toulavá kamera
PříspěvekNapsal: 28.04.2009 - 23:09 
hejtman
hejtman

Na tomto fóru se "blby" nazývat prostě nebudeme a to píšu se vší rozhodností. :!:
Ale jinak Protestant vyjádřil mj. i to, že Jan opravdu v tom příspěvku (viz citace v předchozím příspěvku) zašel za čáru. :evil:

S tím jsem se u katolíků už taky setkal. A mnohokrát. Když jim dojdou argumenty, začnou urážet, a to dokonce konfesi. Tyto urážky pak převáží nad soudností vnímat dějiny objektivně. To je ubohé, nízké a podlé. Kompromituješ nejen sebe ale bohužel i svou konfesi, které prokazuješ medvědí službu. :roll:
Chápu, žes tady dlouho nebyl a je toho najednou na tebe hodně, ale tímto způsobem se to řešit v žádném případě nedá a pokud se nezberkáš, budu muset udělat adekvátní opatření jako moderátor. S tím jsi musel počítat! [/i]

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 30.04.2009 - 08:45, celkově upraveno 2

Předmět příspěvku: had na prsou
PříspěvekNapsal: 28.04.2009 - 23:18 
hejtman
hejtman

Sabin píše:
Bratře Jiří, zbytečně házíš perle sviním ...
Jj, nebo jinými slovy řečeno:
Já zase mám neodbytný pocit, jakoby mě hřál na prsou had. Ale, že mi to chvíli trvalo, než jsem přišel na to, co mě to tam vlastně pálí, žejo? ...
:cry: :lol:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]