Právě je 22.11.2024 - 16:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01.04.2009 - 10:39 
hejtman
hejtman

Sabin píše:
... Bratr Jiří má pořád tu trpělivost, ale mě už nudíš ...
Nevím, zda "trpělivost" je to správné pojmenování. Mne opakování stále stejných (proti)argumentů i "argumentů" spíš unavuje než nudí. Ale trpělivost prý růže přináší, ale ty zase mají trny. Tak ňák nevím. :(
Každopádně stále zjišťuji, že některá dogmata mají neskutečnou životaschopnost, ale bohužel to není v tom, že v sobě (byť skrytě) obsahují zrnko pravdy, ale že mají své ohnivé zastánce, pokračovale a stálé hlasatele a neúnavné šiřitele.

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 01.04.2009 - 17:32, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01.04.2009 - 14:56 
křižák

Sabin píše:
Jan píše:
Ty si mi nějakej znalec. Důkazy prosím. Jinak to budu považovat za další Tvůj emoční průjem.
Já a znalec? Ale kdepak. To jsi přeci ty. Tvá nevyčerpatelná studnice nezávislých, nestraných a hlavně objektivních internetových stránek je obdivuhodná. :lol: :lol: :lol:
A důkazy? I když ti dávám důkazy, tak je stejně přecházíš nadrasovým mlčením ...
Ale ale, carisime, na podporu Tvého tvrzení o rozsahu papežské neomylnosti (abychom se drželi aktuálního problému) neseženeš žádnej důkaz. Proč ho neseženeš? Responsio est enucleata: Takový rozsah, jaký jsi předložil Ty, takový papežská neomylnost (Deo gratias za ní), prostě nemá, neměla a jelikož teorie vývoje dogmatu je heretický výmysl, tak ani nebude.

Sabin píše:
Možná že ti někdo skočí na ty tvoje lživé papeženecké internetové bláboly, ale tisíckrát řečená lež se pravdou nestává. :wink:
Lživé, papeženecké, internetové, bravo, tvá slovní zásoba se mi začíná líbit. Rozvyjíš se nám, chlapče... Mimochodem, chceš i-encyklopedii nařknout ze lži, či co?

A nyní upřeme své zraky, fratres, do sousední diskuse o rozdílu mezi katolíky a jinými vyznáními.
Sabin píše:
Největší papeženští válečníci Templáři, při slavnostním slibu přísahali věrnost Bohu, papeži a panně Marii. Kde je Ježíš Kristus?
Přísahali věrnost Bohu. Možná se, Sabinku, nevyznáš tak docela v trinitárním monoteismu, ale pod pojmem Bůh rozumíme my věřící (bez rozdílu konfese) tři osoby: Boha Otce, Syna - Ježíše Krista a Ducha svatého, takže Ježíš Kristus se z té templářské přísahy nevytratil. Že Bůh je trojjediný a to že je základní křesťanské vyznání, pokud to nevíš, nejsem si jist, zda je Tvá víra obstáníschopná.

Naposledy upravil Jan dne 01.04.2009 - 15:10, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01.04.2009 - 15:10 
kazatel
kazatel

Jiří Motyčka píše:
Nevím, zda "trpělivost" je to správné pojmenování.

Ale máš. :wink:

Předmět příspěvku: obecné ...
PříspěvekNapsal: 01.04.2009 - 17:03 
hejtman
hejtman

Citace:
... Responsio est enucleata: Takový rozsah, jaký jsi předložil Ty, takový papežská neomylnost (Deo gratias za ní)
...
Možná se, Sabinku, nevyznáš tak docela v trinitárním monoteismu...
Jak už naznačoval Sabin, především v tomto "pokecovém" tématu bychom měli psát pro všechny srozumitelně, zvláště je-li "odpověď jednoduchá, Bohu díky".
Exhibici i "exhibici" ovládání latiny a cizích slov si ponechme (v omezené míře) opravdu do ryze odborných témat, tam to snad tolik nevadí. V tomto tématu to zní jaksi nepatřičně.

Jan Sabinovi píše:
Že Bůh je trojjediný a to že je základní křesťanské vyznání, pokud to nevíš, nejsem si jist, zda je Tvá víra obstáníschopná.
Jsem přesvědčen, že jó!
Nechci odpovídat za bratra Sabina, ale s dovolením, on je ve víře spíše upřímný praktik než teoretik-teolog.
A my ostatní můžeme donekonečna přemýšlet o tom, co je lepší ... :wink: :idea:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01.04.2009 - 17:24 
kazatel
kazatel

Jan píše:
Přísahali věrnost Bohu. Možná se, Sabinku, nevyznáš tak docela v trinitárním monoteismu, ale pod pojmem Bůh rozumíme my věřící (bez rozdílu konfese) tři osoby: Boha Otce, Syna - Ježíše Krista a Ducha svatého, takže Ježíš Kristus se z té templářské přísahy nevytratil.
Možná že ty se nevyznáš v historii Templářského řádu. Nad tím jsi nepřemýšlel?

Jan píše:
nejsem si jist, zda je Tvá víra obstáníschopná.
Obstáníschopná? To jako před tebou? Modloslužebník mě soudí. Pak že se dneska nezasměji. Děkuji ti. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Předmět příspěvku: Re: obecné ...
PříspěvekNapsal: 01.04.2009 - 19:43 
křižák

Jiří Motyčka píše:
Nechci odpovídat za bratra Sabina, ale s dovolením, on je ve víře spíše upřímný praktik než teoretik-teolog.
Souhlasím, že lepší je praxe. Jenže Sabin zde rozděluje Boha a Krista /Sabine, zde nejde o templáře, ale o to, že Bůh a Kristus je jedno a to samé/, čili to vypadá, že se vydal cestou toho, co je i z protestantského hlediska hereze a co hlásají různé ty charo směry, odlučujíc Božství a lidství Krista. Kristus je Bůh, a proto, když templáři přísahali Bohu, přísahali tedy i Kristu.

Sabin píše:
Modloslužebník mě soudí.
Sabine, až to budeš číst, pamatuj si, že si vyprošuju označení modloslužebníka. Nech na Něm rozhodnutí, co je a co není modloslužebnictví. Nebo se stavíš zase do role rozhodujícího Boha, jak už jsi jednou předvedl?

PříspěvekNapsal: 01.04.2009 - 20:20 
kazatel
kazatel

Jan píše:
Nebo se stavíš zase do role rozhodujícího Boha, jak už jsi jednou předvedl?

Tohle už je tak trapné obvinění, že by mě samotného uráželo, abych jej vyvracel. Užij si své bludy a uvidíme se v Praze. :wink:

Předmět příspěvku: Názory bratra Sabina:
PříspěvekNapsal: 01.04.2009 - 20:27 
křižák

Bratr Sabin zjevně nechápe dost dobře, že když někdo přísahá věrnost Bohu, přísahá tedy v jednom Bohu Otci, i Synu i Duchu svatému. Viz jeho slova:
Sabin píše:
...papeženští válečníci Templáři, při slavnostním slibu přísahali věrnost Bohu, papeži a panně Marii. Kde je Ježíš Kristus?

- jaksi mu nedochází, že pod slovem Bůh obyčejně všichni, kdo se hlásí k víře v křest. pojetí rozumí i Ježíše Krista. Nebo snad zastává názor jako jehovisti, že Kristus je jen člověkem? A bratr Jiří o Sabinovi píše:
Jiří Motyčka píše:
přičemž ale upřímné praktikování vlastního názoru nemusí být vždy jedno a totéž jako praktikování pravdy, natož pak té Pravdy s velkým P.
Dále si bratr Sabin libuje v označování názorových odpůrců z katolických řad za modloslužebníky. Viz:
Sabin píše:
Modloslužebník mě soudí.
zřejmě by si měl nastudovat to, jaká katolická praxe skutečně je a nespoléhat se jen a pouze na to, co se dozví způsobem "jedna paní povídala". Totéž platí o jeho odvolávání se na Český zápas, např.:
Sabin píše:
Byl jsem inspirován článkem Malé úvahy o toleranci 23 od sestry Jindřišky Kubáčkové, uveřejněný v Českém zápase č.14. Radikální tón je ale můj, za něj sestra nemůže.

Proč? Český zápas je periodikum CČSH, a CČSH nevidí dosti zřetelně do katolické náboženské praxe a tudíž nemá dostatečné předpoklady pro podávání relevantních posudků o katolictví.
Otázka stojí, zda je lépe přináležet k Církvi s autentickým zvěstováním a posláním od samého Krista, přináležet tedy k Církvi s 2000 let starou osvědčenou praxí, či přináležet k náboženskému spolku s historií ne starší než 80 let, třebas odvolávající se na hrdlořezy z 15. věku.
Ujasněme si napřed jednu věc - Kristus založil Církev jednu jedinou. Ty další církve, které v pravém významu slova ani církvemi nejsou jsou lidské dílo.
Dále čteme Sabinovu otázku:
Sabin píše:
Potom mi ale tedy vysvětli, proč zůstávaji v instituci...
kde Sabin zapomíná na to, že Církev není instituce, ale mystické Kristovo tělo, jehož součástí jsou všichni věřící.
Sabin píše:
Já to totiž v poslední době také začínám nějak často pozorovat. Protestanti pořád vymýšlí nové a nové ekumeny a jednušky mi připadají jako že ze své bohulibé a blahosklonné milosti se uráčí přijít mezi nás "zmatené chudáky" a teď se klaňte a tleskejte, protože přišla elita lidstva.
- zde se dostáváme k chápání ekumeny. Katolíci si ekumenu nepředstavují jako platformu, kde si každý bude věřit čemu chce. V zásadních věcech musí být jednota, o těch nepodstatnějších dalších věcech jako třeba manželství duchovenstva, o tom je možno se bavit, ale třeba vést diskuse o reálné přítomnosti Krista v Eucharistii, to nelze, Kristus říká "Toto JE mé Tělo." a nikoliv "Toto by MOHLO BÝT mé tělo."
Sabin píše:
ty mariánské kulty.
- zde se setkáváme s tím, jak tragická je totální nevědomost. Mariánský kult je jen jeden, není jich několik. Ale v náboženských otázkách to není Sabinův jediný renonc.

PříspěvekNapsal: 01.04.2009 - 20:30 
křižák

Sabin píše:
Jan píše:
Nebo se stavíš zase do role rozhodujícího Boha, jak už jsi jednou předvedl?
Tohle už je tak trapné obvinění, že by mě samotného uráželo, abych jej vyvracel. Užij si své bludy a uvidíme se v Praze. :wink:

Ty si nepustil z hlavy ten nesmysl o transparentu s Husem rozvinutým při papežský Mši? Dej si bacha, aby na tebe katolíci neuplatnili právo silnějšího. Budeme tam v početní převaze a i mezi námi jsou lidi, kteří pro ránu nejdou daleko. To není vyhrožování, ale víceméně přátelský upozornění.

Jo a že je to trapné obvinění, že se stavíš do role soudce? Však z Tvých příspěvků je to cejtit na x metrů (celej kvartýr mi to zasmradilo, musim vytáhnout tříkrálový kadidlo a trochu to tady prokouřit jinak zdechnu smrady...).

PříspěvekNapsal: 01.04.2009 - 20:47 
kazatel
kazatel

Jan píše:
Ty si nepustil z hlavy ten nesmysl o transparentu s Husem rozvinutým při papežský Mši? Dej si bacha, aby na tebe katolíci neuplatnili právo silnějšího. Budeme tam v početní převaze a i mezi námi jsou lidi, kteří pro ránu nejdou daleko. To není vyhrožování, ale víceméně přátelský upozornění.
My ale nejsme přátelé, takže to jako vyhrožování beru.
No a co má být, že tam bude papeženců velká parta? Tím si namaž prsa a straš pobožné babky. Já se nejedu do Prahy prát, ale pouze tiše stát, ale když si začneš, tak výzvu přijmu.

Jan píše:
musim vytáhnout tříkrálový kadidlo a trochu to tady prokouřit jinak zdechnu smrady...).
Zkus Cyklon B, ten pomáhá lépe. Schválili jste ho náckům, tak víš o co jde.

Už mi prosím nepiš, zbytek vyřešíme v Praze.

PříspěvekNapsal: 01.04.2009 - 20:57 
křižák

Cyklon B teda rozhodně zkoušet nebudu, posedl tě duch Osvětimi nebo co? Hle ubohost Tvá více než jasně prokázána.
Jo a vyhrožování to neni, při Mši budu mít důležitější interes a sice Eucharistii a nějakej náboženskej pomatenec mě nebude zas až tak zajímat.

PříspěvekNapsal: 01.04.2009 - 21:15 
kazatel
kazatel

Jan píše:
Hle ubohost Tvá více než jasně prokázána.

Od tebe to beru jako lichotku, takže ti děkuji.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01.04.2009 - 22:10 
příslušník chudiny

Christ ist erstanden, fur der Marter Alle...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01.04.2009 - 22:56 
kazatel
kazatel

Všem se omlouvám, že jsem se nechal emotivně strhnout do diskuze "srážka s blbcem", která nikam nevedla.
Mrzí mě to a přiznávám svou vinu, že jsem měl volit lepší slova. Za svými názory si stojím a vždycky si budu stát za tím, že pravověrný vlastenec nemůže být papežencem.

Naposledy upravil Sabin dne 21.04.2009 - 16:55, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06.04.2009 - 21:24 
příslušník chudiny

Co po r. 1989 ale spíš se ptejme,co nás čeká v příštích letech.
Postavme se raději bok po boku společně husita i papeženec :D a zastavme příliv hord pohanů,machometánů ohavných....do naší krásné země abychom o ní mohli mluvit jako o naší i dobudoucna.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]