Právě je 22.11.2024 - 11:34

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 30.03.2009 - 19:24 
křižák

Protestant píše:
kriste pane RÁDIO VATIKÁN se po dlouhé době ozvalo

A TRANSWOLT RADIO (protestantská obdoba Proglasu), přesněji řečeno regionální studio Police nad Metují, to neopomenulo náležitě komentovat... :D berouc při tom Jméno Boží nadarmo... :shock:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 30.03.2009 - 20:10 
cepník
cepník

no jenom jestli tušíš kde je Police n. M.

Předmět příspěvku: vyváženost
PříspěvekNapsal: 31.03.2009 - 07:52 
hejtman
hejtman

Jan píše:
JM píše:
... Ten tebou citovaný příspěvek jsem do tohoto tématu vložil nikoli proto, abych ti naivně nahrával na smeč a už vůbec ne proto, abys ve své replice neřekl celkem nic podstatného, ale abys třeba uznal, že tento server je z pohledu historiografie daleko vyváženější, než ses patrně domníval ...
Však já to uznávám, jen o tom nemluvim. Vyváženost tomuhle serveru neberu, i když z fr. Sabina jdu někdy do vrtule...

Aspoň něco. :!: ... :wink: :)

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 01.04.2009 - 17:30, celkově upraveno 2

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.03.2009 - 08:38 
kazatel
kazatel

Jan píše:
berouc při tom Jméno Boží nadarmo...

A co je váš umělý pozdrav přikázaný z Vatíku?

Jan píše:
Vyváženost tomuhle serveru neberu, i když z fr. Sabina jdu někdy do vrtule...

Do vrtule nechodíš z frátera Sabínka, ale z nastaveného zrcadla tvému světu. :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.03.2009 - 08:49 
kazatel
kazatel

Sabin píše:
Ještě bych se pozastavil nad jedním slovem, které zde v poslední době stále čtu a to je slovo masakr.
Myslím, že slovem masakr by se dalo napříklat označit vykupování a shazování husitů do Kutnohorských šachet, upálení několika stovek zajatců ve stodolách po bitvě u Lipan nebo pobytí Šlikova moravského pluku u letohrádku Hvězda na Bílé hoře, ale jinak mi připadá užití slova masakr v určitých souvislostech, které zde byly uvedeny jako silně nadsazené a někdy až nevkusné.

Protože tento příspěvek takticky zapadl do propadliště mlčení. Opět jej vytahuji. No a aby šli papeženci ještě více do vrtule přihazuji Bartolomějskou noc.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.03.2009 - 18:59 
křižák

Sabin píše:
Jan píše:
berouc při tom Jméno Boží nadarmo...

A co je váš umělý pozdrav přikázaný z Vatíku?

Myslíš ono: "Pochválen budiž Ježíš Kristus" dnes redukováno na "Chvála Kristu"? Co máš proti tomu, aby se Kristu vzdávala chvála?

Protestant píše:
no jenom jestli tušíš kde je Police n. M.

Vejchodní Čechy, území kdysi patřící katolickým Slavníkovcům (ach kde jsou ty časy, kdy byla Církev jednotná a katolická...), blízko je Broumov - super klášter benediktinů. Mít česká provincie víc mnichů, jsou tam dodneška a nemusely by se tam natáčet pseudonáboženský frašky inspirované výplody Arnošta Vašíčka.

Naposledy upravil Jan dne 31.03.2009 - 19:02, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.03.2009 - 21:20 
kazatel
kazatel

Jan píše:
Myslíš ono: "Pochválen budiž Ježíš Kristus" dnes redukováno na "Chvála Kristu"? Co máš proti tomu, aby se Kristu vzdávala chvála?

Kristus se má chválit zcela jinak a ne nařízeným pozdravem, který je spíše uráživý, protože není upřímný. Co kdyby se teď ten Hitlerjugen ve Vatíku zbláznil a vymyslel vám jiný? Tak musíš srazit paty a naučit se ho. Protože on je přeci neomylný a je zástupcem Boha na zemi. :lol: :lol: :lol:

Jan píše:
Vejchodní Čechy

Vejchodní Čechy? Podívej se do názvu svého rodného města "Jihovýchodní Morava" a napiš to správně? :roll:

Jan píše:
území kdysi patřící římskokatolickým Slavníkovcům (ach kde jsou ty časy, kdy byla Církev jednotná a římskokatolická

Naštěstí dávno v propadlišti dějin. Bohu chvála! Jo a už se nauč tu vaší partu nazývat pravým jménem.
:wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.03.2009 - 21:33 
křižák

Sabin píše:
Jan píše:

Kristus se má chválit zcela jinak a ne nařízeným pozdravem, který je spíše uráživý, protože není upřímný. Co kdyby se teď ten Hitlerjugen ve Vatíku zbláznil a vymyslel vám jiný? Tak musíš srazit paty a naučit se ho. Protože on je přeci neomylný a je zástupcem Boha na zemi. :lol: :lol: :lol:

Jan píše:
Vejchodní Čechy

Vejchodní Čechy? Podívej se do názvu svého rodného města "Jihovýchodní Morava" a napiš to správně? :roll:

Jan píše:
území kdysi patřící římskokatolickým Slavníkovcům (ach kde jsou ty časy, kdy byla Církev jednotná a římskokatolická

Naštěstí dávno v propadlišti dějin. Bohu chvála! Jo a už se nauč tu vaší partu nazývat pravým jménem.
:wink:

Zde jsi krásně odkryl mezeru ve vzdělání, kterou máš. Papež je neomylný jen když hovoří "ex cathedra" tedy "z Petrova stolce", není to o tom že by bylo ráno hezky, papež vykoukl z vokna, prohlásil že prší a já bych mu to musel vodsouhlasit.
Jo a v době kdy žili Slavníkovci ještě dělení na římskokatolickou církev, pravoslavnou církev a ostatní společnosti náboženské neexistovalo (jen katolické a pravoslavné náleží titul církve, protože zachovávají autenticitu), takže opět mezírka se vloudila.
A máš něco proti vejchodočechům?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.03.2009 - 21:57 
kazatel
kazatel

Jan píše:
Zde jsi krásně odkryl mezeru ve vzdělání, kterou máš. Papež je neomylný jen když hovoří "ex cathedra" tedy "z Petrova stolce", není to o tom že by bylo ráno hezky, papež vykoukl z vokna, prohlásil že prší a já bych mu to musel vodsouhlasit.
Jak se u nás výstižně říká: "Kecy, prdy, beďary." Je to nesmysl co píšeš a je jedno jestli latinsky nebo špatně česky.
Musíš to odsouhlasit, stejně tak jako musíš říkat ten nařízený pozdrav a svou víru točit kolem dogmatických zákonů.

Jan píše:
A máš něco proti vejchodočechům?
Blbá otázka = žádná odpověď.

Už se nudím. Zkus něco jiného.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.03.2009 - 22:16 
hejtman
hejtman

Jan píše:
... Papež je neomylný jen když hovoří "ex cathedra" tedy "z Petrova stolce", ...
Jo, to je taky docela legrační "dogma". :roll:
Dějinami katolické církve se jako červená nit táhne neustálá kontroverze mezi dvěma názorovými proudy, nebo chceš-li mezi dvěma pojetími o stěžejních rozhodovacích pravomocích, totiž mezi papalizmem a konciliarizmem. Tedy, jestli mi rozumíš, co tím chci naznačit. Pokud ne, velice rád naznačím.
Např. husiti pokud by si měli vybrat, tak by jistě volili ze dvou zel to menší, tj. koncialiarizmus a moje nepatrnost ve shodě s nimi. Když už ňáký dogma, tak aspoň podepřený nejvyšším synodním koncensem. Znáš to - "víc hlav, víc rozumu" ... :wink:

Jan píše:
... Jo a v době kdy žili Slavníkovci ještě dělení na římskokatolickou církev, ... a ostatní společnosti náboženské neexistovalo ...
O. K., ale neměl bys na tohle zapomínat, když nám furt připomínáš, že Hus byl taky katolík. :P

Jan píše:
... jen katolické a pravoslavné náleží titul církve, protože zachovávají autenticitu ...
To je taky taková katolická obsese.
Rozhodnutí o tom, která církev je ta správná, ponechme laskavě na Někom jiném, protože jistě znáš tohle: "... Neboť kde jsou dva nebo tři shromážděni ve jménu mém, tam jsem já uprostřed nich." (Mt 18, 20) ... :idea: :wink:
Nebo se snad domníváš, že členové protestantských "sekt" se shromažďují ve jménu Belzebulově? ... :wink: :D :lol:

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 01.04.2009 - 17:31, celkově upraveno 7

Předmět příspěvku: tak to tady chodí, bohužel …
PříspěvekNapsal: 31.03.2009 - 22:24 
hejtman
hejtman

Sabin píše:
... Protože tento příspěvek takticky zapadl do propadliště mlčení ...
Z toho si nic nedělej, bratře Sabine.
Tenhle příspěvek taky někam "zapadl", dokonce možná strategicky. Je to už skoro tejden, co na něj nikdo nereagoval a jakou si s ním dal jeho autor práci ... :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31.03.2009 - 22:46 
kazatel
kazatel

Jiří Motyčka píše:
kde jsou tyto naprosto nepřípustné názory doprovázeny štvavými, urážlivými, hanlivými, nesnášenlivými, zamindrákovanými, zbaběle "siláckými", sprostými a ve své podstatě ubohými výlevy proti jiné skupině.
Je to snad někdo z vás? ...
Přeci já. :wink: Když jde o čest Mistra Jana nebo naši vlast, tak si myslím, že jsem dost agresivní.

Jiří Motyčka píše:
Ano, vím, často používám cizí slova.
V těchto debatách kde se baví normální kluci z ulice, by asi bylo lepší používat normální rodný jazyk bez latiských či anglosaských vsuvek. To se hodí na tu případnou ekumenu či odbornou debatu.

A ještě jedno na závěr: Kdo říká, že si někdy nezarasistoval, tak lže jako když tiskne. Tím neospravedlňuji rasismus (nemám ho rád), ale prostě to někdy člověku ve větě ujede. Kvůli tomu ale přeci není špatným jedincem.

Předmět příspěvku: rasizmus a "rasizmus" ...
PříspěvekNapsal: 31.03.2009 - 23:02 
hejtman
hejtman

Sabin píše:
... Přeci já. ...
Jsem přesvědčem, že mezi ty party, které jsem měl na mysli já, tak mezi ně Ty nepatříš. Myslím, že natolik tě už znám. :)
A to vaše škádlení s Honzou, alias Janem málokdy jde za čáru, pokud vůbec. :wink:

Sabin píše:
... V těchto debatách kde se baví normální kluci z ulice, by asi bylo lepší používat normální rodný jazyk bez latiských či anglosaských vsuvek. To se hodí na tu případnou ekumenu či odbornou debatu ...
Budiž.
Zapíšu si to za mý vodstátý uši, ale půjde to ztuha, jak se znám. A anglizmy používám velice zřídka, jsem právě na ně hodně alergickej. :!: :twisted: To je totiž něco úplně jinýho, než cizí slova vycházející převážně z klasických jazyků latiny nebo řečtiny.

Sabin píše:
... A ještě jedno na závěr: Kdo říká, že si někdy nezarasistoval, tak lže jako když tiskne. Tím neospravedlňuji rasismus (nemám ho rád), ale prostě to někdy člověku ve větě ujede. Kvůli tomu ale přeci není špatným jedincem.
Jo, naprosto souhlasím. Jistě asi oba víme, o čem je řeč ... :wink:

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 01.04.2009 - 10:58, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01.04.2009 - 07:22 
křižák

Sabin píše:
Jan píše:
Jak se u nás výstižně říká: "Kecy, prdy, beďary." Je to nesmysl co píšeš a je jedno jestli latinsky nebo špatně česky.
Musíš to odsouhlasit, stejně tak jako musíš říkat ten nařízený pozdrav a svou víru točit kolem dogmatických zákonů.

Ty si mi nějakej znalec. Důkazy prosím. Jinak to budu považovat za další Tvůj emoční průjem. Podívej se na katolický zdroje (protože pochybuju, že by o tom protestanti věděli víc než vědí ti, kterých se to týká):
http://www.iencyklopedie.cz/neomylnost-papeze/ a dále:
http://www.iencyklopedie.cz/ucitelsky-urad-cirkve/ plus
http://www.iencyklopedie.cz/papezsky-primat/

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01.04.2009 - 08:00 
kazatel
kazatel

Jan píše:
Ty si mi nějakej znalec. Důkazy prosím. Jinak to budu považovat za další Tvůj emoční průjem.

Já a znalec? Ale kdepak. To jsi přeci ty. Tvá nevyčerpatelná studnice nezávislých, nestraných a hlavně objektivních internetových stránek je obdivuhodná. :lol: :lol: :lol:
A důkazy? I když ti dávám důkazy, tak je stejně přecházíš nadrasovým mlčením a rozjedeš něco dalšího, tak proč bych ztrácel čas? Bratr Jiří má pořád tu trpělivost, ale mě už nudíš.
Možná že ti někdo skočí na ty tvoje lživé papeženecké internetové bláboly, ale tisíckrát řečená lež se pravdou nestává. :wink:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]