Jan píše:
JM píše:
Bez obalu řečeno, vojáci kazatele Želivského některé jeptišky zřejmě i znásilnili.
Fakt náboženská revoluce jak dělaná.
...
Jj.
Ten tebou citovaný příspěvek jsem do tohoto tématu vložil nikoli proto, abych ti naivně nahrával na smeč a už vůbec ne proto, abys ve své replice neřekl celkem nic podstatného, ale abys
třeba uznal, že tento server je z pohledu historiografie daleko vyváženější, než ses patrně domníval v době, kdy jsi na toto fórum s více jak 400(!) tématy poprvé vstoupil. Ale to by chtělo
třeba reagovat poněkud jiným způsobem!
Ale toho se od tebe zřejmě už nedočkáme. No, co se dá dělat? ...
BTW.
A jestli si dobře vzpomeneš, tak já tohle téma na "husitském" fóru zakládat vůbec nemusel, přesto nebo spíš právě proto jsem ho založil. Jan píše:
...Když bych to vzal podle sebe, tak člověka nenechám chcípnout hladem. Když se to tak vezme, tak poskytování jídla tomu kdo má hlad je výraz milosrdenství. "Byl jsem hladový a dali jste mi najíst, žíznil jsem a napojili jste mne" ... možnost položit otázku: Proč takhle nekrmili i husity? Z bezpečnostních důvodů. Budu krmit někoho, od koho mi hrozí, že mě pak podřízne?
Sorry, ale ten můj příspěvek, na nějž si takto reagoval, byl přece jenom "malinko" o něčem jiném ...
Byl především o
termínu "pátá kolona" v husitských válkách, který tak neblaze proslul v první polovině minulého století. Nic víc, nic míň.