Právě je 22.11.2024 - 16:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: téma "Dějepis: Žižka byl vrah"
PříspěvekNapsal: 16.03.2009 - 23:36 
hejtman
hejtman

Sabin píše:
JM píše:
Sabin píše:
... Bratře Jiří, omlouvám se, že jsem nepoužil ta správná témata ...
To mě ani tak nevadí, jako stále chybějící odpověď na příspěvek v Žižkovi, kde stále kvůli tobě čekám s přesunem.
Myslíš toto? ...

Ne, tohle ... :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 16.03.2009 - 23:43 
křižák

Sabin píše:
Jan píše:
Já se v těhlech věcech nehodnotím, ale vše přenechávám Bohu, jak ten si to přebere.
Mě by zajímalo jak si každou neděli přebýrá to, že nedodržujete přikázání Krista o přijímání krve a těla Páně.

V Těle je přítomná i Krev, takže žádný starosti, na to máme důkazy v podobě Eucharistických zázraků (konsekrovaná Hostie začne krvácet a podobně), jenže to pro Tebe jako pro protestanta není asi dostatečný argument. Nebudu tady rozebírat, jak se k tomu že ve sv. Hostii je i Krev teologicky došlo, protože tady na to není prostor. Odkazuji na katolickou teologickou literaturu.

Mimochodem, k Tvé poznámce, že je nás dost a proto si nemám stěžovat na masakrování se budu tvářit jako bych jí nečetl, jen si trochu zreflektuj svou některou komunikaci v diskusi, jestli je vždy vhodná, prosím Tě o to.

Předmět příspěvku: Re: zespodu, když to nešlo shora
PříspěvekNapsal: 17.03.2009 - 08:24 
kazatel
kazatel

Jiří Motyčka píše:
Sabin píše:
... Masakr? Nestěžuj si, ještě je vás tady dost. ...
Ale, no tak. :!:

Já vím, že to zní drsně, ale je to jenom obrana proti neustále omýlané lži, že ti prokatí sršatci husité systematicky vyhlazovali mírumilovné papežence jako na běžícím pásu. Kdyby to byla pravda, tak proč jsme v menšině? Po Době Temna se divím, že jsme tady vůbec nějací zbyli.
Třeba se tím chytne za nos a přestane tu do nebe volající lež psát.

Naposledy upravil Sabin dne 17.03.2009 - 08:53, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17.03.2009 - 08:29 
kazatel
kazatel

Jan píše:
V Těle je přítomná i Krev, takže žádný starosti, na to máme důkazy v podobě Eucharistických zázraků (konsekrovaná Hostie začne krvácet a podobně), jenže to pro Tebe jako pro protestanta není asi dostatečný argument.

To si děláš srandu? Ty opravdu věříš tomu, že ti někdo řekl, že někde z hostie začala téct krev? To je pro tebe důvod, proč si odvrhl přikázání Krista o přijímání krve Páně? To je rouhání! To už rovnou můžeš věřit ve zjevování panenky Marie, pravdivost turínského plátna a ve Vojtilovo zázraky.
My si opravdu nemáme o čem povídat. Možná o hokeji, muzice nebo ženských.
Ještě než uzavřu svůj poslední příspěvek tobě, tak se skuz zamyslet nad tím, proč řádový papeženci dostávají pouze hostii a jejich šéfové i víno? Oni snad nevěří, že je v hostii krev?

Předmět příspěvku: obrácení - prozření
PříspěvekNapsal: 17.03.2009 - 11:29 
hejtman
hejtman

Jan píše:
... Já se za slepého koně, kterého někdo vodí nepovažuju, ke katolictví jsem se dostal dost dlouhou cestou, během které jsem poznal, že právě v katolictví je zachována autentičnost nauky. Čili z mé strany se taky o "masáži" nedá mluviti. Byl to dost dlouhodobý proces. I husitství měl jsem rád a s ním sympatizoval. Než přišlo vystřízlivění.
Tak to jsi docela výjimka. Teda spoň mezi těmi, co znám já.
Mám totiž docela dost známých, kteří se od katolictví odvrátili a přilnuli k protestantizmu. Opačný případ neznám, i když mezi katolíky mám taky hodně známých. :wink:

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 17.03.2009 - 15:18, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku: virtuální komunikace o husitství
PříspěvekNapsal: 17.03.2009 - 11:31 
hejtman
hejtman

Sabin píše:
... Já vím, že to zní drsně, ale je to jenom obrana proti neustále omýlané lži, že ti prokatí sršatci husité systematicky vyhlazovali mírumilovné papežence jako na běžícím pásu. Kdyby to byla pravda, tak proč jsme v menšině? Po Době Temna se divím, že jsme tady vůbec nějací zbyli ...
O.K., vím, že to nemyslíš doslova.
Ale nejsme ani v první pol. 15. st., ani v době temna a pro víru nemusíme emigrovat. Žijeme na samém počátku třetího milénia.
Proti tomu, co naznačuješ, se dá "bojovat" jen silou a vahou pravdivého, relevantního argumentu a také trpělivostí okořeněnou aspoň špetičkou ekumenického porozumění. To samé pak můžeme nekompromisně požadovat i od našich oponentů. Ale do té doby? ... :?
Ty si budeš rozumět spíš s bratrem protestantem, budete si vzájemně přikyvovat, povzbuzovat a shodovat se v argumentaci i dikci příspěvků a moje nepatrnost bude mezi vámi lítat jak hadr na holi. Na to už jsem poněkud v letech ... :D :(

Jsem pevně přesvědčen, že kdybychom měli tu možnost si pohlédnot s některými našimi oponenty z očí do očí a popovídat si, bylo by vše úplně jinak. My se však musíme vypořádat především s úskalími a velkým handicapem, které s sebou přináší virtuální komunikace. Nebo se o to aspoň pokusit. Obávám se, že jiná cesta vede do pekel názorového kolotoče, tj. vzájemného a ustavičného napadání furt vo jednom a bez východiska.

Všimni si! Většině našich oponentům, když chybí protiargument na daný dotaz, výzvu, citaci z Bible, či na vysvětlení, tak prostě neodpoví, nereplikují a patrně očekávají, že se na to časem zapomene. (Nezapomene!) To někteří z nás radějí reagují na vše, i když mnohdy nazlobeně a s rozhořčením. Ale zloba není tím nejlepším rádcem.
Naznačil jsem dva extrémy v přístupu k věci. Moje nepatrnost se snaží obou vyvarovat, ale není to jednoduché, připouštím.

Je dobré si občas někde na českém internetu přečíst, co o našem serveru píší naši více či méně zavilí odpůrci. Vím, že tě to nezajímá, venkoncem vzato ani zajímat nemusí. Ale stojí to minimálně za zamyšlení ... :idea: :wink:

Již ale svižně kvačím k závěru. ... :)
Pro jakousi heslovitou zkratku, kterou bychom se v naší diskuzi v 9. roce 21. století měli všichni řídit, si vypůjčím hodně parafrázované Pekařova heslo: "Chelčický s Husem ano, militantní radikalizmus ne!". To, prosím, není nařízení, pouhé doporučení. A s ním už se musí popasovat každý sám. :| 8)

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 18.03.2009 - 12:55, celkově upraveno 4

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17.03.2009 - 11:56 
kazatel
kazatel

To je samozřejmé, že nikde nehoním papežence s cepem po lese. Jenom se bráním. Někdy drsněji, někdy klidněji.
Jako vždy to všechno od tebe zní inteligentně a logicky, ale na druhou stranu Mistr Jan i Chelčický byly svým způsobem také neústupní a radikální. Samozřejmě, že ne mečem, ale slovem. Někdy je ale slovo silnější než-li meč a v případě výše jmenovaných persón to je doslovné.

Profesor Pekař byl bezesporu chytrý člověk, ale názorově trošku "schizofrení". Na jedné straně obhajoval Husa s Chelčickým a na druhé straně psal kladnou recenzi k pravdě o nadvládě árijské rasy.

Jo a za bratra Protestanta jsem tady také rád. Ten je také správně od rány. :lol:

Naposledy upravil Sabin dne 17.03.2009 - 15:01, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku: Re: téma "Dějepis: Žižka byl vrah"
PříspěvekNapsal: 17.03.2009 - 14:49 
hejtman
hejtman

JM píše:
Sabin píše:
JM píše:
Sabin píše:
... Bratře Jiří, omlouvám se, že jsem nepoužil ta správná témata ...
To mě ani tak nevadí, jako stále chybějící odpověď na příspěvek v Žižkovi, kde stále kvůli tobě čekám s přesunem.
Myslíš toto? ...

Protože jsem se stále nedočkal vysvětlující odpovědi ani zde, ani v SZ, inkriminované "pokecové" příspěvky z tématu o Žižkovi jsem přesunul sem.
(Kdyby se zase čirou náhodou někdo sháněl po tom, kam se mu příspěvky poděly ...)

PříspěvekNapsal: 17.03.2009 - 15:03 
kazatel
kazatel

Jiří Motyčka píše:
JM píše:
Sabin píše:
JM píše:
Myslíš toto? ...

Protože jsem se stále nedočkal vysvětlující odpovědi ani zde, ani v SZ, inkriminované "pokecové" příspěvky z tématu o Žižkovi jsem přesunul sem.
(Kdyby se zase čirou náhodou někdo sháněl po tom, kam se mu příspěvky poděly ...)

Neodpovídal jsem, protože jsem ten svůj příspěvek stále hledal. Jelikož jsem ho ale nenašel nebo přehlédl (což je možná pravděpodobnější), tak už konečně odpovídám. Jednalo se o reakci na Jana, že mě nebude kázat o morálce někdo kdo stvořil inkvizici......

PříspěvekNapsal: 17.03.2009 - 15:12 
hejtman
hejtman

Sabin píše:
... Neodpovídal jsem, protože jsem ten svůj příspěvek stále hledal. Jelikož jsem ho ale nenašel nebo přehlédl (což je možná pravděpodobnější), tak už konečně odpovídám. Jednalo se o reakci na Jana, že mě nebude kázat o morálce někdo kdo stvořil inkvizici......
Ano, to je tenhle.
A jak vidíš, nikam nezmizel. A v onom nadmíru stěžejním příspěvku, který byl přehlédnut jak širá ruská step, a zůstal bez odpovědi, jsem podal jasné vysvětlení, proč k tomu přesunu došlo. Finíto.

PříspěvekNapsal: 17.03.2009 - 15:44 
kazatel
kazatel

Vidíš to. Pro strom nevidím les. :roll: Hanba mi a posílám upřímnou omluvu. :oops:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18.03.2009 - 00:51 
křižák

Sabin píše:
Jan píše:
V Těle je přítomná i Krev, takže žádný starosti, na to máme důkazy v podobě Eucharistických zázraků (konsekrovaná Hostie začne krvácet a podobně), jenže to pro Tebe jako pro protestanta není asi dostatečný argument.

To si děláš srandu? Ty opravdu věříš tomu, že ti někdo řekl, že někde z hostie začala téct krev? To je pro tebe důvod, proč si odvrhl přikázání Krista o přijímání krve Páně? To je rouhání! To už rovnou můžeš věřit ve zjevování panenky Marie, pravdivost turínského plátna a ve Vojtilovo zázraky.
My si opravdu nemáme o čem povídat. Možná o hokeji, muzice nebo ženských.
Ještě než uzavřu svůj poslední příspěvek tobě, tak se skuz zamyslet nad tím, proč řádový papeženci dostávají pouze hostii a jejich šéfové i víno? Oni snad nevěří, že je v hostii krev?

Bratříčku, ono je to tak: Když má někdo celiakii, přijímá pouze Krev, prostě se mu dá napít z kalicha, protože v tom, z čeho se hostie pečou, jsou látky, na který má alergii. Jsi také v tomto případě zastáncem toho, že dotyčný celiakik přijímá nějak neúplně a je tedy "neplničem" Kristova odkazu? Ono se to dá obrátit i opačně - na Tělo.
Citujiz Tvého příspěvku: To je pro tebe důvod, proč si odvrhl přikázání Krista o přijímání krve Páně? To je rouhání! : má reakce: Kdo Tě ustanovil nade mnou soudcem nebo rozhodčím? Ano, věřím tomu, co máš za nesmysly. A nejsem sám, naštěstí. Kdybych byl sám, mohlo by se to označit za ojedinělý výplod fanatického individua, ale nás je furt většina a těžko by asi taková masa lidí lpěla na nějakých nesmyslech. Církev, než něco přepustí k obecné nebo přímo nařízené úctě, zkoumá to hezky dlouho. Věřim ověřenýmu. :D
A dále v bodech:
- věřim ve zjevení Panny Marie, tam kde se to prokázalo, na ty ostatní můžu mít svůj názor, v tom Církev, ač se tomu možná divíš, dává svobodu.
- jsem zastáncem názoru že tur. plátno je pravý (někde se lze dočíst, že z toho odebrali vzoreček krve a prokázalo se lékařsky /!!!/ že je to krev, ale takový krevní skupiny, která běžně neexistuje).
- Když už tak se to nepíše Vojtila, ale Wojtyla a to l je takový to polský přeškrtnutý :P . K tomuto se autorita ještě nevyjádřila, takže tady pevný názor nemám, ale když by Bůh chtěl, proč by nemohl dopustit, aby na papežovu přímluvu se děly zázraky? Jen proto, že nějakej českej husita to nemůže akceptovat? Myslíš, že by se Bůh Tvou maličkostí dal nějak ovlivnit?
- věřim např. i tomu, že světci měli stigmata. Třeba u Patera Pia mu ty rány na rukou zafačovali, fáče zapečetili a když je po dost dlouhý době sundali, rány byly bez známek hojení. To si prostě nemohl udělat sám.

Obrázek

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18.03.2009 - 01:03 
křižák

Sabin píše:
náboženský smír mezi drtivou většinou protestantů a menšinovými jednuškami. Všichni víme jak to po Bílé hoře dopadlo.

Jak by to dopadlo? Karta se obrátila...

"Život je jen náhoda, jednou jsi dole jednou nahoře..." jak praví klasik. :D :P :D :P

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18.03.2009 - 09:23 
kazatel
kazatel

Jan píše:
Sabin píše:
náboženský smír mezi drtivou většinou protestantů a menšinovými jednuškami. Všichni víme jak to po Bílé hoře dopadlo.

"Život je jen náhoda, jednou jsi dole jednou nahoře..." jak praví klasik. :D :P :D :P

Je zajímavé, že v tomto případě mluvíš jak když másla ukrajuje o to, že se prostě jenom obrátila karta a když se jedná o boj husitů proti nezvaným vetřelcům, tak mluvíš o masakru div ne o genocidě.
Jak už jsem ale psal. My si nemáme o čem povídat a já nehodlám ztrácet čas neustálým vyvracením tvých rádoby názorů. Je to tvůj problém a ne můj. Také jsem psal, že tě nesoudím, abych nebyl souzen, takže se hoď doklidu a neházej na mě svoje viny. Věř si čemu chceš. Kdo chce být slepý, ať se nechá vodit. Až budu v soudný den stát před našim Pánem a on se mě zeptá já jsem konal, tak mu s klidným svědomím řeknu, že dle svého svědomí a jeho příkazů a nikoliv dle samozvaných proroků, kteří by mi nakazovali co mám říkat, jak mám myslet a hlavně jak mám věřit.

Naposledy upravil Sabin dne 18.03.2009 - 09:39, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 18.03.2009 - 09:35 
křižák

Sabin píše:
Jan píše:
Sabin píše:

Je zajímavé, že v tomto případě mluvíš jak když másla ukrajuje o to, že se karta obrátila a když je to obráceně, tak mluvíš o masakru div ne o genocidě.
Jak už jsem ale psal. My si nemáme o čem povídat a já nehodlám ztrácet čas tvými bláboly, opravováním "chyb" a vyvracením tvého modloslužebnictví. Je to tvůj problém a ne můj. Také jsem psal, že tě nesoudím, abych nebyl souzen, takže se hoď doklidu a neházej na mě svoje viny. Věř si čemu chceš. Kdo chce být slepý, ať se nechá vodit. :wink:

Použil jsem pouze Tvůj způsob argumentace a už se Ti to nelíbí, hmmm.

Zajímavý je, že píšeš, že mě nechceš soudit abys nebyl souzen. Ale soudíš. Už to označení za modloslužbu je odsudek. Takže soudíš, a to co z toho v Písmu vyplývá víš...takhle se tomu svému souzení asi nevyhneš. :D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]