Jan píše:
... Je lepší se v otázkách katolictví obracet na oficiální zdroje a nikoliv na česká media, jejihž zprávy z církevního prostředí jsou ve většině případů dost nedůvěryhodné...
No, já se na nikoho nepotřebuji "
obracet", tj. ani na oficiálního mluvčího Vatikánu, ani na česká masmédia a jejich šéfredaktory. Mám už ňákej křížek na hrbu, takže - s dovolením - mám na to svůj vlastní názor a nepotřebuji, aby mi někdo napovídal. Dále mi taky stačila relativně příkrá a docela rozhořčená reakce primase českého, kardinála Vlka, který údajně nemá ve Vatikánu úplně nejlepší pozici, ale jeho reakce mě tentokrát příjemně překvapila. Neboť zlehčovat jakýmkoli způsobem utrpení milionů Židů v době 2ww se prostě nemá a ani nesmí. Nebo se snad pan biskup Richard Williamson taky domnívá, že jsou Židi zodpovědní za Ježíšovu smrt na kříži, takže schvaluje i tyto novodobé pogromy 20. století, co do počtu mrtvých nesrovnatelných s těmi ve středověku? ...
A to i při důsledném oddělení toho, co možná pro katolickou církev vykonal a jeho věroučných a náboženských názorů od jeho
privátních názorů týkajících se holokaustu. Abych zase nesčítal jabka z hruškama. Je ale zásadní otázkou, zda lze vůbec v této politováníhodné kauze právě tohle u
věřícího křesťana oddělit, že.
BTW. Představ si, kdybych se v současné době "
obrátil" na
oficiální katolické zdroje a požádal je např. o jejich názor na Husovo odsouzení a jeho kauzu, co by mi asi tak sdělili? No, nebudu tě napínat. Byl by to názor subjektivní, tendenční, pro mne tedy naprosto nepřijatelný, takže bych si raději tu oficiální "kolkovanou žádost" s docela klidným svědomím odpustil.