JMH píše:
... Tak, a teď se do mne můžete pustit, jaký jsem zabedněný ajťák, který se sem zaregistroval jen proto, aby se zoufale pokusil podpořit ten dehonestující paskvil
.
Myslím, že se do tebe nikdo
nepustí, je to prostě tvůj názor na věc, navíc prezentovaný slušnou formou.
Já bych si dovolil v této souvislosti opět připomenout, že diakritiku má mj. i němčina a Němci, jak je znám, se vůbec nazamýšlejí na tím, že na klávesnicích připojených k jejich kompům jsou přehlasované samohlásky a ostré "ß". Němec se naopak diví, jak je možný, že to na mnohých jiných klávesnicích vůbec chybí ...
A co si má počnout "chudák" takový Řek, jehož země je mimochodem taky členem EU, se svojí alfabetou? Ten aby si zoufal, ale nezoufá si a jsem přesvědčen, že to ani neřeší.
A Čech? Ten by si klidně vystačil s 26 písmeny jenom proto, že je to
alphabet (anglická abeceda) bez diakritiky. Místo diakritiky bude raději používat znaky £, $, &, @, # a jim podobné. Ty mu najednou z ničeho nic nevadí.
Obávávám se, že česká diakritika není problém, který hýbe světem IT, takže i mistr Jan Hus může klidně dál spát svůj věčný sen. Půvab sofistikovaných technologií spočívá právě v tom, že jim diakritika vůbec nevadí, dokonce se nezastavily ani před čínským "rozsypaným čajem".