Právě je 21.11.2024 - 23:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ještě ke kauze exbiskupa Bicana
PříspěvekNapsal: 10.11.2008 - 23:29 
hejtman
hejtman

jistý 'Paulus Minutus' na fóru Středověku píše:
...Ale v Čechách je nejznámější bývalý husitský biskup Bican, agent StB, vícekrát ženatý deviant, který vydíral bývalého vězně, aby s ním mohl souložit. Mezi homosexuálními prostituty na Hlavním nádraží je znám pod přezdívkou "farářka". ...

Protože to jsou pro mne nové skutečnosti o exbiskupovi Bicanovi, o němž jsme tady hodně psali, a nevím, zda se všechny zakládají na pravdě, tak se raději nejprve ptám: "Přátelé, nevíte o tom něco bližššího?" ... :?:

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 11.11.2008 - 10:01, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku: Re: ještě ke kauze exbiskupa Bicana
PříspěvekNapsal: 11.11.2008 - 09:35 
kazatel
kazatel

Jiří Motyčka píše:
jistý 'Paulus Minutus' na fóru Středověku píše:
...Ale v Čechách je nejznámější bývalý husitský biskup Bican, agent StB, vícekrát ženatý deviant, který vydíral bývalého vězně, aby s ním mohl souložit. Mezi homosexuálními prostituty na Hlavním nádraží je znám pod přezdívkou "farářka". ...

Protože to jsou pro mne nové skutečnosti o exbiskupovi Bicanovi, o němž jsme tady hodně psali, a nevím, zda se všechny zakládají na pravdě, tak se raději nejprve ptám: "Přátelé, nevíte o tom něco bližššího?" ... :?:

Tak to je masakr! :shock: O tomto vůbec nic nevím. Jestli je to ale pravda, tak existuje pouze jedno řešení: okamžitě bratra Bicana zbavit všech funkcí. Pokud se tedy k tomu nepostaví jako chlap a nerezignuje sám.

PříspěvekNapsal: 11.11.2008 - 12:33 
hejtman
hejtman

Sabin píše:
... Jestli je to ale pravda, tak existuje pouze jedno řešení: okamžitě bratra Bicana zbavit všech funkcí ...
Pozor. :!:
Já předpokládám, že od 14. 4. 2007 stále žádnou funkci nezastává. Ani v nejčernějším snu by mě totiž nenapadlo, že by byť v jedné jediné ještě zůstal nebo se do ní po 14. 4. '07 zase už vrátil ... :wink:

PříspěvekNapsal: 11.11.2008 - 14:18 
kazatel
kazatel

Jiří Motyčka píše:
Pozor. :!:
Já předpokládám, že od 14. 4. 2007 stále žádnou funkci nezastává. Ani v nejčernějším snu by mě totiž nenapadlo, že by byť v jedné jediné ještě zůstal nebo se do ní po 14. 4. '07 zase už vrátil ... :wink:

Já to myslel všeobecně.
Byl suspendován a dle mého názoru se již do žádné funkce nevrátil.

Předmět příspěvku: Dopis patriarchy CČSH
PříspěvekNapsal: 22.11.2008 - 22:11 
hejtman
hejtman

Abychom stále jenom nehaněli a napsali též o něčem pozitivním, je třeba připomenout dopis patriarchy CČSH Tomáše Butty, který zaslal synodnímu seniorovi ČCE bratru Joelu Rumlovi, synodní radě a všem členům Českobratrské církve evangelické při příležitosti kulatého jubilea a 90.výročí založení této církve, které si právě v těchto dnech připomínáme...

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 26.11.2008 - 08:43, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku: Re: Dopis patriarchy CČSH
PříspěvekNapsal: 25.11.2008 - 10:57 
kazatel
kazatel

Jiří Motyčka píše:
Abychom stále jenom nehaněli a napsali též o něčem pozitivním, je třeba připomenout dopis patriarchy CČSH Tomáše Butty, který zaslal synodnímu seniorovi ČCE bratru Joelu Rumlovi, synodní radě a všem členům Českobratrské církve evangelické při příležitosti kulatého jubilea a 90.výročí založení této církve, které si právě v těchto dnech připomínáme...

Zrovna jsem ho v neděli četl v Českém zápase a velice mile mě potěšil. :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 09.04.2010 - 00:56 
sudličník
sudličník

V jendom z posledních čísel loňského roku byl článek o tom, jak se stal kalich symbolem českého nacionalismu a jak je to špatné... :(

Předmět příspěvku: o symbolu kalicha
PříspěvekNapsal: 11.04.2010 - 10:36 
hejtman
hejtman

Mates..:::BOHEMIA:::.. píše:
V jendom z posledních čísel loňského roku byl článek o tom, jak se stal kalich symbolem českého nacionalismu a jak je to špatné... :(

Možná by nebylo od věci uvést číslo Českého zápasu ev. název článku. Zběžně (jen titulky) jsem ČZ prošel pozpátku do č. 40 a nic ... :cry:

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 11.04.2010 - 16:20, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku: Re: o symbolu kalicha
PříspěvekNapsal: 11.04.2010 - 12:27 
sudličník
sudličník

Jiří Motyčka píše:
Možná by nebylo od věci uvést číslo Českého zápasu ev. název článku. Zběžně (jen titulky) jsem ČZ prošel pozpátku do č. 40 a nic ... :cry:

Doma to nemám, takže moc neporadím, mělo by to být ale listopad-prosinec 2009

Předmět příspěvku: Re: o symbolu kalicha
PříspěvekNapsal: 11.04.2010 - 16:19 
hejtman
hejtman

Mates..:::BOHEMIA:::.. píše:
... Doma to nemám, takže moc neporadím, mělo by to být ale listopad-prosinec 2009

Jo, ty jsem prošel všechny, ale asi to bude schováno v článku, jehož titulek tomu vůbec nenapovídá. A číst je všechny, na to bohužel nemám čas. :(

Předmět příspěvku: členstvo CČSH
PříspěvekNapsal: 01.08.2010 - 19:04 
sudličník
sudličník

Dobrý den, mohu se zeptat, kolik má dnes CČSH členů a tím mám na mysli reálných členů, ne těch, co jsou uvedeni v členských seznamech ale jinak přijdou maximálně jednou do roka na Vánoce, myslím členy, kteří reálně navštěvují bohoslužby nebo jinak s nimi může církev počítat a jaká je jejich věková, územní a jiná struktura, zkrátka zda existuje něco jako sčítání účastníků bohoslužeb jako u katolické církve (bohužel výsledky posledního sčítání až na výjimku 2 diecézí nebyly zveřejněny), u ČCE se hovoří o 13.000 lidech, kteří průměrně navštěvují nedělní bohoslužby
Děkuji

Předmět příspěvku: Re: členstvo CČSH
PříspěvekNapsal: 02.08.2010 - 13:45 
hejtman
hejtman

pipek píše:
... mohu se zeptat, kolik má dnes CČSH členů a tím mám na mysli reálných členů, ne těch, co jsou uvedeni v členských seznamech ...

Obávám se, že abys stanovil číslo nejvíce pravdě podobné, musel bys obvolat nebo mailem obeslat faráře/ky všech náboženských obcí CČSH v celé ČR. Jen farář/ka příslušné NO totiž ví nejvíce o svých ovečkách, neboť církevní matriky v tomto ohledu moc nepomohou ... :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 02.08.2010 - 16:04 
sudličník
sudličník

Že církevní matriky jsou v tomto ohledu úplně k ničemu, to je jasná věc, stejně jako při státním sčítání obyvatel jednou za 10 let je taky naprosto evidentní, že katolickou církev si tam aspoň u nás napíšou všichni, kdož příjdou na půlnoční mši, případně na 1. nebo 2. hod, když v kostele vystupují děti ze školy nebo z folklorního souboru

A z těchto důvodů se v katolické církvi koná jednou za 5 let sčítání účastníků bohoslužeb vždy po Velikonocích, kdy opadne náhlá vlna výjimečných návštěvníků, stejně tak každý evangelický farář každý rok vyplňuje pro církevní potřeby formulář, ve kterém uvede kolik bohoslužeb, biblických hodin, vyučování mládeže apod. se v jeho sboru konalo, kolik lidí se průměrně účastnilo a tak je přesná statistika

A jelikož CČSH nepřehazuje věřící vidlemi, tak mi přijde logické, že nějaké statistiky se v tomto směru budou dělat, že každý biskup by měl mít kolik se v jeho diecézi schází oveček, třeba aby věděl, kde má kolik duchovních poslat, kdyby to nevěděl, tak by asi byl špatný biskup, ale jelikož se v jedné diecézi nachází většinou několik desítek náboženských obcí, které jsou ještě rozděleny do oblastních vikariátů, o kterých by měli mít jejich vikáři dobrý přehled, tak mi připadne, že nemůže být tak nemožné vědět nějaká přibližná čísla, a teď jde jen o to, s kým se vedení o ta čísla podělí

Předmět příspěvku: Biskupové CČSH
PříspěvekNapsal: 15.08.2010 - 16:26 
sudličník
sudličník

Nezlobte se, že otravuji, ale chtěl bych se Vás na něco ještě zeptat a sice na historii obsazení jednotlivých diecézí CČSH biskupy, u pražské diecéze je to jasné, mají to na oficiálních stránkách, u ostatních diecézí se po tom musí člověk pídit, díky stránkám NO v Troubelicích se člověk může dozvědět o biskupech olomoucké a dříve ostravské diecéze, u ostatních diecézí to jsou jenom útržky, u brněnské současnému biskupu Šanderovi předcházel Vratislav Štěpánek a tomu Rudolf Medek, V Plzni předcházel Michaelu Mocovi asi Milan Semilský a tomu zřejmě Jaroslav Fialka, starší historii jsem na internetu nedohledal, Štěpánu Kláskovi předcházel v Hradci Králové Jaromír Tuček, prvním biskupem byl G.A. Procházka, po něm Stanislav Kordule, po válce pak J.A. Tabach, kdo a kdy ho nahradil jsem opět nenašel, mohl by to prosím někdo tady napsat?

Předmět příspěvku: Re: Biskupové CČSH
PříspěvekNapsal: 15.08.2010 - 22:59 
hejtman
hejtman

pipek píše:
Nezlobte se, že otravuji, ale chtěl bych se Vás na něco ještě zeptat a sice na historii obsazení jednotlivých diecézí CČSH biskupy ...
Neotravuješ. :) 8)
Opět se obávám, že s tímto to bude podobné jako s těmi skutečně praktikujícími členy NO CČSH, abys mohl zjistit skutečný počet oveček.
Dle mého skromného názoru je jediným řešením, aby každá diecéze/náboženská obec disponovala svými webovými stránkami, kde bude uvedena i historie vč. obsazování biskupy/faráři. Jinak je to zase mravenčí práce pro telefon nabo mail. :wink:

Podobný problém mají např. i sbory ČCE. Ty, které mají svůj web, tak je na něm většinou uvedena i posloupnost farářů daného sboru ...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]