excalibur píše:
ČSR jako vítězné mocnosti?
)
Neumíme se vypořádat sami s minulým režimem a budem to chtít po jiných?
A pozor s tou likvadací tisíců Čechů v koncentrácích! Pokud vím 90% tvořili Židé. Největší oběti Čechů jsou spojovány s obdobím heydrichiády a to bylo tak kolem 1 800 mrtvých. No já nevím na jakém čísle bysme se shodli s celkovým počtem? Když sečteme heydrichiádu, politické odpůrce poslané do KZ, oběti při náletech v Říši a u nás a vojáky padlé ať už na straně spojenců či nacistů. No kolik to tak může být Čechů?
Ten německý fašismus, který byl příčinou vypuknutí války, měl zase své příčiny. Versailská smlouva, hospodářská krize, nezaměstnanost, ... konec konců i boj proti komunismu.
Hm to je jedno, ano hleďme do budoucnosti!
Se zájmem čtu vaši diskuzi na kterou jsem narazila spíš náhodně a na tento příspěvek musím už zareagovat.
Excalibře promiň, ale tento názor mě doslova "nadzvedl ze židle".
Zejména ty počty mrtvých v řadách Čechů.
Připadá mi to, jakobys to snad chtěl nějak ospravedlňovat?? Něco jako "hm, jen 1800 mrtvejch, to je slabota, to se vlastně jakoby nic nestalo????"
(když pominu to, že je úplně jedno, jestli mrtví, které měli a mají fašisti na svědomí byli Češi, Poláci, Židé...to je prostě jedno)
To co jsi napsal považuju vyloženě za urážku zabitých lidí, zničených lidských životů, prožitého utrpení...
Jen pro tvou informaci, pokud dám příkladem své blízké okolí o kterém vím troufám si říci dost (a to je jen zlomek ze stovek a možná tisíců dalších událostí) - jen při bombardování Brna Spojenci v letech 1944-45 zemřelo na 1500 nevinných civilistů (o počtu zraněných a buď úplně nebo částečně zničených budov a památek ani nemluvím), mohla bych pokračovat popravenými v Kounicových kolejích atd. atd. atd...A to jsem dala příkladem jen zlomek těch hrůz...
A i když jsem chválabohu žádnou válku na vlastní kůži nezažila, dost o ní vím i od mých rodičů, kteří ji jako malé děti zažily.
Takže naprosto souhlasím s tím co tady bylo už napsáno o sypání popela...