R.A.F.311 HUSITA píše:
...také věřím, že Češi nejsou zase takový ateisté
Kdyby byli, trnuli by hrůzou jen při pomyšlení na smrt. Jenže věří jinak, ale duše sama podvědomě ví... Vždyť tady jsou lidé
jak přeučení leváci, bude chvíli trvat, než se to srovná a každý se bude moci napřímit podle svého vzrůstu.
Já sám se považuju za ateistu a přitom věřím. Ale nevěřím v církve již stávající, nechodím do kostela, nemodlím se a Boha si nijak nepředstavuju...
Takže se vskutku dá o mě mluvit jako o ateistovi a přitom si myslím, že jsem víc věřící než většina "věřících".
(Jestli to vypadá jako vychloubání nebo povyšování, to nechť posoudí kdo chce...)R.A.F.311 HUSITA píše:
...jsem slyšel o scientologii...
Já taky.
Jako veřejně nejznámější člen církve je Tom Cruise. Na můj vkus příliš arogantní člověk čímž mi tato církev nějak splývá s ním. Ale jejich působnost má váhu především v USA, tady je pobočka, o níž není téměř ani slyšet...
R.A.F.311 HUSITA píše:
Nechci se zastávat Jehovistů...
Mě k tomu ani nedali šanci..
U nich je zažité, že jsou nekompromisně vtíraví a přitom se mnou, a s lidmi které znám, se žádný nějak bavit nechtěl...
Natož, aby mi pak rádi zodpověděli nějaká témata a to podotýkám, že se netýkala materialisticko-ateistického pojetí světa...
R.A.F.311 HUSITA píše:
...takový Žižka, by se s nimi nemazlil, že?
Toť otázka... snad by je přehlížel, pokud by mu cestu nekřížili. Zajisté by se s nimi však nemazlila středověká katolická církev, která vyhlazovala veškeré odlišnosti formální církve.