místo anotace ...
"
Před časem se na Filosofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně rozhodli, že zpopularizují výuku dějin pomocí Kingdom Come. Že to nakonec dopadlo naprosto příšerně a většina přednášejících hru ani neviděla, zas tak moc nepřekvapí. Že mě ale jedna z přednášejících (Dr. Klára Hübnerová - pozn. JM)
bude v rámci "spolupráce" naprosto nehorázně urážet, lhát a pokoušet se zdiskreditovat a při tom na sebe prozradí naprosto tristní nekompetenci ve vlastním oboru, to jsem opravdu nečekal. Varování pro citlivé: obsahuje Jiráska a Vondrušku." (Dan Vávra)
V níže uvedeném videu se
Dan Vávra, duchovní otec počítačové hry
Kingdom Come: Deliverance, která dobyla takřka celý svět, vypořádal s místy až dehonestujícími postoji a názory
Dr. Kláry Hübnerové, které prezentovala ve výše uvedené přednášce. Dan, s nímž se osobně znám, chtěl dokonce tuto dámu zažalovat a ani se mu nedivím. Dan se ve své obhajobě dopouští také několika málo nepřesnosti, ale jinak IMHO vyznívá jednoznačně v jeho prospěch. Zvítězil na celé čáře! Obávám se velice, že zpopularizování výuky historie pomocí Kingdom Come: Deliverance na Masarykově univerzitě se moc nepovedlo. Tento bohulibý záměr zhatila hned zpočátku Dr. Hübnerová svou tendenční přednáškou. Na úvod své přednášky pronesla větu, kterou si takříkajíc naběhla na vidle. Kouzlo nechtěného spočívalo v její nešťastné větě: "
Já počítačové hry nehraji".
Ani já jsem hru nehrál, ale byla mi předvedena
profesionálním hráčem v déle trvající ukázce, takže mohu říci, že hru znám více než přednášející. Především však mám značnou povědomost o jejím historickém backgroundu, jehož se jako tonoucí stébla chytila paní doktorka. Navíc je evidentní, že Masarykova univerzita světově proslulého a atraktivního titulu, jakým Kingdom Come: Deliverance bezesporu je, využila pouze k nalákání studentstva filosofické fakulty s tím, že Dana ani na jednu přednášku nepozvala. Pro jistotu!
Já zde nemohu, ani nechci, vybírat jednotlivé úseky z přednášky a Danovu obhajobu. Byl by z toho totiž celý seriál příspěvků, neboť níže odkazované video trvá
2,5 hodiny.
Pokud se rozhodnete tento čas obětovat a celé to shlédnout, věřte, že nebudete litovat, je to věru výživný materiál.
https://www.youtube.com/watch?v=NGUx_AJg8VwPříloha:
DV-obrana KCD.jpg [ 56.6 KiB | Zobrazeno 6590 krát ]