chval píše:
... mám pocit, že tuto diskusi už příliš tlačíte do skoro nenávistných poloh ...
...
tak to byste mě věru málo znal. Přestože jsem ošlehán vichry debat na sociálních sítích, plných hulvátství a sprostoty, málokdy do této polohy sklouznu, pokud vůbec. Ani tam ne!
Zde na tomto DF je bratru 42% příspěvků mojí maličkosti, takže byste mezi nimi jistě našel některé s "nenávistnou polohou"
- jak vy tomu říkáte -, ale to byla z mé strany vždy jen(!) hrubá záplata na hrubý pytel. Předchozí moje replika rozhodně do této kategorie nepatří, to jste si jenom něco špatně vysvětlil nebo mylně pochopil. chval píše:
... Vy jste zde napsal, že se kloníte k názoru, že Žižka nebyl úplně slepý, a že tak činíte proto, že Žižka u Strachova dvora zabil kněze jednou dobře mířenou ranou. To by mělo samozřejmě svou váhu, pokud by to byla pravda, jenže to je právě to, co my nevíme a na čem tedy nemůžete stavět žádnou argumentaci. A tak toto Vaše tvrzení, které jste si vymyslel a které nemůžete nijak doložit, ztrácí jakoukoli relevanci. Zkuste si prosím povšimnout, jak precizně staví svoji argumentaci Petr Čornej a jak ji stavíte Vy. Petr Čornej se ani náhodou neodvažuje stanovit počet ran, které utrpěl zmíněný kněz, zato Vám určit jejich přesný počet nečiní žádný problém. Kdybyste stejně jako on napsal, že skutečnost, že Žižka zabil u Strauchova dvora kněze, by mohla naznačovat, že Žižka nebyl v té době zcela slepý, nedalo by se proti tomu namítnout zcela nic. Jenže Vy jste místo toho prohlásil, že Žižka nebyl slepý, protože dokázal zabít člověka jedinou přesně mířenou ranou. Opravdu neregistrujete, že jste zabředl do argumentace, kde se argumentuje zcela vymyšlenými fakty? Navíc člověk, který se trochu zajímá o husitství, si třeba může vybavit i jinou událost, která se stala v roce 1421. V Žižkovi Petra Čorneje se tak můžete dočíst na straně 367 o tom, jak tehdy Žižka fyzicky napadl kněze a „ztrestal přečetnými ranami“. Jak si tedy můžete být tak jist, že u Strauchova dvora se Žižka spokojil už jen s ranou jedinou? ...
Slušná rekapitulace tohoto problému.
Přece mi však nechcete tvrdit, že s těmito vašimi postřehy nemáte nějaký názor na to, jak to bylo
podle vás tehdy u Strauchova dvora. Tak nás už nenapínejte a seznamte nás s tím.
P.S. K mému slovnímu spojení "
jednou dobře mířenou ranou" se už nehodlám vracet. Domnívám se, že jsem to již dostatečně vysvětlil.