odpurce paleni v sudech píše:
... Na krádež se už vůbec nedá vymlouvat, jelikož Česká televize a ostatní producenti ...
... proč by to asi tak kradl někdo, kdo o ten námět nebude mít zájem (jak ty bezpečně víš)?
To přece němá žádnou logiku.
Ale ukrást by to mohl někdo z
náhodných návštěvníků tohoto webu. Návštěvnost navzdory stagnaci diskusního fóra si totiž udržujeme furt docela slušnou.
... Domnívám se, že udání tohoto těžko zařaditelného textu skončí u nějakého referenta, který se ani nebude obtěžovat předat tuto látku dramaturgii.
S tímhle je jistota, že autor bude vyražen z každé redakce ...
Tak já se s tím vůbec nikam necpu , takže bych odnikud nemohl být vyražen, natož z redakce. Nabídl jsem to zcela nezištně ve veřejném prostoru, kdyby se toho NĚKDO náhodou ujal, a nemusela by to být vůbec ČT, to
za prvé.
A
za druhé - věř, že pokud by to někoho
opravdu chytlo (za srdíčko), tak by asi nezáleželo až tak na nějaké štábní kultuře a kdyby to byl třeba režisér, tak ten by si našel svého producenta sám.
Kdybych se to snažil prosadit "násilím" někde v redakci, které by vůbec
nešlo o věc, tak by mě zřejmě šikanovali s nějakou štábní kulturou stejně, jak to neustále děláš ty
- to
za třetí.
... Všichni si totiž myslí, že jejich nápad je něčím převratný a jedinečný ...
Ale to není vůbec můj případ,
mé ambice budou na několik let zcela naplňovány
tímto projektem.
Motivace, s níž jsem kdysi dávno psal s velkým zaujetím ten "námět" (ty uvozovky tam dávám jenom kvůli tobě), byla docela prostá. V tomhle Absurdistánu, kde polistopadový názorový mainstream husitství jenom ahistoricky odsuzuje, se stejně nenajde vůle k tomu něco takového natočit, aby už byla
konečně(!) překonána Vávrova husitská trilogie. Obávám se velice, že nebude překonána ani Jáklovým Žižkou za 500 mega a Strach už taky několik let
jenom slibuje, že si natočí svého Jana Husa "po katolicku".
A na závěr to nejdůležitější:Pokud půjde někomu opravdu "o věc", tak mu nebude záležet na
formě, ale na
OBSAHU(!), víš.
A dále! Mně je úplně šumák, co si o mém námětu myslí nějaký redaktůrek, který ani neví, kdo byl Bzdinka, ale
lidé, na nichž mi záleží a kterým se můj "námět" moc líbil, a vědí, kdo byl Bzdinka.