Rubáš z Hrádku píše:
Citace:
A majorita tohoto národa kolaborovalo od Bílé hory s kdekým. 300 let s Habsburkem
Služba právoplatným panovníkům státu je kolaborace??? ...
Komunisti o svém únorovém puči taky rozhlašovali, že byl právoplatný, v souladu se zákony této země, ba dokonce s ústavou. Ale nechytej mě, prosím, za slovo, vím, že se to takhle srovnávat zcela nedá.
Tak jinak. Vždy záleží, jak se onen "právoplatný" panovník chová ke svým poddaným. A Habsburk po Bílé hoře? Chyběla mu elementární velkorysost vítěze k poraženému, o následcích této absence se netřeba zmiňovat. Ano, stádní podřízenost se takovému panovníkovi je IMHO kolaborace a nic jiného. Vztah Habsburka ke svým poddaným byl naprosto stejný, jako komunistů ke svému lidu, jímž se neustále oháněli. (Svůj názor pochopitelně nikomu nevnucuju.)
Rubáš z Hrádku píše:
... Pokud máš Jiří touhu označovat se za zbabělce ty, nevztahuj to prosím na celý národ ...
Nejsem si jist, zda bych mohl sám sebe bez pokory k těm, kteří za vlast položili své životy, prohlásit za odvážného. Mám velké pochyby.
Ale dobře, ukecali jste mě - náš národ je hrdinský.
Rubáš z Hrádku píše:
... Možná sis nevšiml, že nemáme hranice vůči třeba Německu a Rakousku - viz Schengen. Takže za humny jsou jich miliony a nedělí nás od nich nic. Podle tebe máme mít obavy teprve až budou tady? ...
Bohužel po posledních událostech v Berlíně jsem opravdu bezradný, upřímně přiznávám.
Ale stále nevíme, kdo to udělal. Víme jen jedno - byl to teroristický čin.
Analytik Alexandr Tomský vystavil nelichotivé vysvědčení Německu: "
Německo způsobilo dvě světové války a dnes svým pacifismem, tolerancí a utopickou představou společenské morálky destabilizuje svou zemi a možná i celou Evropu." (No comment)
Rubáš z Hrádku píše:
... Mimochodem, všimni si, že o Ortelovi ani slovo ...
... bohužel!