excalibur píše:
Dorful:
Veškerá kultura a průmysl je tu od Němců no promiň, ale to byly názory maximálně tak nacistů!
Jinak nevím ... máš nějaký důvod proč popírat, že Němci sem přinesli vyšší právní formy,? Zemědělské znalosti? Stejně tak znalosti v hornictví? Že založili mnoho měst? Že od českého (!) knížete, později i krále dostali různá počáteční privilegia? Že kolonizací přispívali obrovskou měrou k posílení naší země? Že bez nich by český král neznamenal nic? Že by naše zem nebyla orientována na západ?
Mimochodem kde je omlouván nacismus? Já vidím jen příčiny jeho vzniku. Německo si od války sype popel na hlavu za zločiny nacismu! A děláme my to samé s odsunem Němců? Kdepak. Tím chci říct, že nevidím nikde to omlouvání nacismu a kritiku odsunu.
Podle tebe vyhnání a následná amnestie těch zvěrstev vůči Němcům nebyla zločinem proti lidskosti? A opakuji, že hrůzy nacismu byly tímto zločinem!
Nepopírám německý přínos stejně tak škodu.
Přesně o tom jsem psal. Německo si sype popel na hlavu my ne. Proč dáváš do rovnosti Německo jako stát a Čechy jako obyvatele?
Německo se oficiálně omluvilo, Česko se oficiálně omluvilo. Kde je problém?
Sudetští Němci se považují za oběť války vedenou jejich režimem a požadují odškodnění od režimu našeho?
Odsun Němců schválili vítězné mocnosti. Pokud existuje právník, který dokáže posoudit podmínky kapitulace Německa a poválečné uspořádání, to nevím. Jestli si někdo myslí (Sudetští Němci ano), že Beneš byl tak mocný, aby Stalinovi diktoval podmínky jak uspořádat poválečnou situaci, tak to je spíše úsměvné.
Zhrnul bych to takto. Válka je od počátku do konce akt proti lidskosti. V tom se snad shodneme všichni. Během války nahrazuje právo rozhodnutí generálů, diktátorů, vůdců a jim podobných. Ani jeden stát, který se války přímo účastnil si myslím nemůže dovolit tvrdit, že nezodpovídá za žádný zločin. Německo, SSSR, USA, Japonsko i ČSSR... Všichni se nějak během války provinili, někdo více někdo mémě. Představitelé států se oficiálně omluvili, proběhli jisté reparace (i když mnohdy pouze formální), proběhli mezinárodní soudy s válečnými zločinci a tím byla tato hrůzná etapa dějin uzavřena. Toto je bohužel standartní průběh a konec války. Pokud někdo po čase začne vytahovat jednotlivé nespravedlnosti, které se během války událi, zadělává tím pouze na nový konflikt (Stejně tak to dělal Hitler s výsledky I.sv.v.) ať už je v právu, či nikoliv. Znovu opakuji, že tak funguje válka a já osobně nehodlám přiznat jakoukoliv mojí vinu nebo vinu mého národa, která by nebyla posouzena a vyřízena. Pokud má někdo moc zrušit výsledky a závěry války a zahájit nová jednání, rád se přihlásím také, jelikož mi válka také ublížila a nikdo se mi neomluvil...