Co jsem tak zatím našel při letmém průletu INTERNETEM (zvýrazněno úmyslně, jsem si vědom mnohých otazníků u takto získaných informací
):
-1352 první zmínka o obci Předslav (6km SV od Klatov) , kdy je majetkem vladyků Jeníků z Mečkova.
-12. listopadu 1420 táborské vojsko dobývá Prachatice a hejtmanem se poté stává Jeník z Mečkova (první mě známý zápis o "mé" postavě). Někde je zmínka o něm jako o prachatickém hejtmanovi až k roku 1421.
-1423 je Jeník připomínán jako hejtman Prachatic společně s Chvalem z Machovic
-1424 zřejmě opouští Prachatice a následuje Jana Žižku z Trocnova a Kalicha do východních Čech
-14. února 1425 opanovali Litomyšl Sirotci (po Bořkovi z Miletínka) a hejtmanuje Jeník z Mečkova (od roku 1432 po něm Vilém Kostka z Postupic)
-1425 Svitavy ovládl Jeník z Vedonic a Uherska (totožný se zemanem z Mečkova)
-1425 majitel obce Mikulce Jeník z Vedonic a Mečkova, jenž padl 30.května 1434 v bitvě u Lipan! (Po něm Bohuš Kostka z Postupic)
-1433 připomínán Jeník z Mečkova jako držitel hradu Valdeka
-1436 po tomto roce získává Jeník z Mečkova se synem Vilémem ves Bylany (nebo roku 1441), ves prodána roku 1454 (synem Vilémem, komu?)
-1443 po tomto roce prý umírá
-1448 koncem srpna jmenován mezi hejtmany vojska Jiříka z Poděbrad jako starý husitský hejtman
Příbuzní:-1370 připomínán Vilém Jeník z Předslavě, také z Mečkova, nebo Nedanic řečený (otec husitského hejtmana?)
-1436 získává ves Bylany Vilém z Mečkova (s otcem Jeníkem, husitským hejtmanem)
-1443 je Jeník mladší z Mečkova rotmistrem krále Vladislava (Varenčíka?) při kladení vozů v bitvě u Kunovic proti Turkům (syn husitského hejtmana?)
-1524 umírá Johanka z Mečkova, dcera Viléma z Mečkova (vnučka husitského hejtmana), vdova po Janu II. Zilvárovi z Pilníkova, matka jeho sedmi dětí.
-15. století - jmenován Jeník z Mečkova a Nedanic a jeho syn Jaroslav, který slouží Jiřímu z Poděbrad jako purkrabí na hradech (syn husitského hejtmana?)
-1493 majitelem panství holického s obcí Vysoké Chvojno se stává Hynek Tluksa Bradlecký z Mečkova
-1486 získává město Pardubice do správy Zdeslav Jeník z Mečkova (jako věřitel majitele Jiříka, vnuka Diviše Bořka z Miletínka) (vnuk husitského hejtmana?)
-1491 výše jmenovaný Zdeslav prodává Pardubice Vilémovi z Pernštejna