odpurce paleni v sudech píše:
Já jsem právě vzpomenul na epizodu, když u Vídně vyhrožoval záškodnému Pohrobkovi a především jeho pánům, že pokud krále nevydají do Čech, tak do Rakouska vtrhne s vojskem a krále si sám odveze.

A myslím si, že v tomhle případě by neváhal ...
Zemský správce Jiří z Poděbrad údajně "
... hrozil, že nebude-li mu přáno míti krále po dobrém, přijde s vojskem do Rakous a vybaví jej živou mocí z rukou těch, kteří ho drželi." (Palacký)
Já se domnívám, resp. jsem skálopevně přesvědčen, že pokud by Pohrobek "nebyl vydán", že by Poděbrad svoji hrozbu nenaplnil, ale dal by přednost diplomatickému jednání – jako pacifista.

P.S.
Ještě tak vědět, co nebo kdo je "záškodný"
Pohrobek.
To by bylo žůžo.
odpurce paleni v sudech píše:
... Také Jiříkova volba, byla celkem slušně "pojištěná". Kde nepomáhaj peníze, tak zastrašování...
Tyto dohady a spekulace zapadají do jednotného rámce, který měl zpochybnit Poděbradovu volbu podobně, jako travičská aféra kolem Ladislava Pohrobka.
Nebál bych se to nazvat pomluvami, protože o smrti Ladislava Pohrobka dnes již víme své, že. O uplácení voličů a zastrašování totiž nemáme žádné relevantní důkazy.

Dokonce víme, že např. ani dlužní úpis na docela slušnou sumu nepoužil proti Janovi z Rožmberka, jednomu z
katolických voličů. Za úplatky nelze považovat ani to, že některým katolíkům Jiří z Poděbrad dopomohl ke slušným korýtkům, ale to bylo ještě v době před smrtí Ladislava Pohrobka.
Co se týče bezpečnostních opatření při volebním sněmu z února a března r. 1458, tak ta byla různými zkazkami překroucena v Jiřího přímé zastrašování, jehož součástí měla být i údajná přítomnost katů na radnici Starého Města pražského, místě volby krále Jiřího.