Ano, Sabine, je to tak a ne jinak! Mně zase trnulo v zádech, když se před naším vstupem do EU objevily (okud asi?...) názory ze zahraničí, které podmiňovaly vstup ČR zrušením Benešových dekretů. A možná si vzpomenete, že se u nás pár chorých mozků tím vážně zabývalo a mělo naděláno v kaťatech z toho, že bychom do EU nemuseli vstoupit. ČR je v EU s tím, že Beneševy dekrety zrušeny nebyly. Bylo dost jiných podmínek, na něž ČR musela přistoupit...
PS. A do Českého Krumlova ze toulám poměrně dost často, protože manželka je ze Soběslavi, ale ve dvoře hotelu Růže jsem nebyl, ale to napravím při nejbližší příležitosti. (Ne, že si tam necháte zrušit otáčivé hlediště v zámecké zahradě!)
Sabin píše:
Až se někdy bratři zatouláte do Českého Krumlova. Určitě se zajděte podívat do dvora hotelu Růže. Zde jeho majitel nechal instalovat bisty prezidentů Masaryka a Beneše. Možná si vzpomnenete na bouři nevole a nenávisti od Sudeťáků a českých obhájců lidských práv (nebo čeho), kterou tím způsobil. Na výroky těchto lidí, že by se v tomto hotelu nikdy neubytovali, jim vzkázal, že o takovéhle návštevníky stejně nestojí a že je hrdý na tyto české velikány za které on bojoval a jeho kamarádi umírali. Abych se ale dosatl k věci. Pod panem prezidentem Benešem je deska s jeho výrokem k jeho vlastním Dekretům. Když jsem to četl, tak mě tvrdě mrazilo v zádech, jak se vyplnila jeho slova. Nedokážu jej citovat doslova, ale v podstatě řekl, že si moc dobře musíme zapamatovat kdo byl viník, kdo dělal co a proč tyto Dekrety vznikly, protože za určitou dobu si tito lidé budou myslet, že jejich viny zapadli do zapomnění a budou se snažit před celým světem převracet minulost a očistit se od svých vin. Omlouvám se, za opravdu neúplnou a ne zcela přesnou citaci, ale nepřipadá vám to jako splněná věštba?