Sabine, není třeba žasnout, opravdu. Je třeba si "pouze" uvědomit, že se historii a hlavně historii husitství nějaký pátek věnuji. Historie mne zajímala odmala a když jsem dospěl, musel jsem se rozhodnout, na jaké období se budu specializovat. V té době mě strašně fascinovaly dějiny antického Řecka ale ještě více antického Říma. Ale byl bych špatný vlastenec, kdybych se nezajímal o dějiny vlastního národa a v tomto případě už pak nebylo co řešit a zvítězilo nejenom na poli válečném ale i v mé mysli husitství. Je toho stále mnoho, co ještě o husitství nevím, měl bych se zajímat o lokální události 1. pol. 15. st. svého bydliště a okolí, ale na to už nějak nezbývá čas.
Sabine, nestyď se a neděkuj. Není za co! Jsem vám strašně vděčný za tento Web a já jsem rád, že mohu svojí skrovnou hřivnou přispět k tomu, že třeba i náhodný surfař, který zavítá na naše stránky a zaujme ho něco z toho, co je zde uvedeno, že si to i přečte a něco se dozví o této slavné éře našich dějin. Pak jsme, přátelé, nepsali a nediskutovali nadarmo! A pak musíme zcela "sobecky" pomyslet i nás, na naše, jak já říkám, "skalní jádro" diskutérů, abychom si vyměnili názory mezi sebou. A i to je velmi poutavé a zajímavé, že.
PS: Když jsem si posteskl v předchozím příspěvku na diskusi s tématem "Husovo pojetí pravdy, jeho životní krédo, Husovo poselství",
neměl jsem na mysli vůbec odbornou diskusi ale "pouze" názor na minulý režim v souvislosti s Husem a husitstvím. Podívej se schválně na toto téma a kam ta diskuse sklouzla...
Sabin píše:
Bratře Jiří, musím se přiznat, že většinou tiše žasnu nad tvými vědomostmi, takže se někdy i stydím se svými neodbornými názory přidat k diskuzy, ale někdy i zcela normálně nestíhám sledovat nové příspěvky. Jsem velice rád, že jsi se k nám přidal a že "zahlcuješ" diskuzi svými odbornými a zcela vyčerpávajícími příspěvky. Je tak dál! Díky moc!