A přitom stačí tak málo: Trochu kritičnosti u zdrojů, z nihž čerpáme, a nebrat hned každý výmysl jako fakt.
Taky bych tady mohl odkazovat jistý články z jistýho periodika, který píšou o Husovi jako o sexuálním maniakovi, a o Žižkovi jako o
"obávaném buzerantovi". Ale neodkazuju to, ač by si někdo mohl myslet, že se mi to hodí do krámu. Nehodí, protože logicky vzato je to kravina. To je právě ten kritický přístup ke zdrojům, který Ti (zlob se na mne, nebo ne) prostě zatím chybí.
Přistupuj ke zdrojům kriticky, tj. nevěř hned všemu, co kdo kde napsal jako "šokující odhalení", nebo "zlom v dosavadním nesprávném výkladu". Tím mi "vezmeš vítr z plachet", protože já přestanu cítit potřebu se k Tvým textům zde vyjadřovat, a bude klid. Prostý a jednoduchý, inu, jako facka.
Dáša Nová píše:
Zvlášť, když jenom hejtman tady má tu možnost ho bloknout, jako to dělaji na Novinkách.cz v diskuzi.
Dominikáni mají jedno takévé heslo (oni jich teda maj víc, ale to je včil a tu zrovna jedno), a to zní:
Protivníka nelze vyřídit laciným argumentem. - dá se to aplikovat i na blokace názorových odpůrců v diskusích. Pokud někoho blokneš, sice se ho "zbavíš", nicméně to neznamená, žes ve sporu s ním zvítězila. Ba dokonce by se blokace dala chápat tak, že Ti prostě došly argumenty, a bloknutí protistrany je nejjednodušší způsob, jak to zaretušovat.
Summa toho: Bloknutí by se mohlo rovnat přiznání prohry. Ale ne prohry bloknutého, nýbrž prohry toho, kdo bloknutí zařídil, nebo k němu dal podnět. Nic není černobílé.