Proč bych Vám to neměl věřit? Nikde jsem netrvdil, že jsou vaše slova nesrozumitelná. O srozumitelnosti zde není řeči. Já zde pane Motyčko nevyhledávam spor ani stranické diskuse o tom která církev má pravdu. Hledám křesťany v Kristově církvi a ne stranické příslušníky církve kteří se hezkou řečí snaží přesvědčovat ateisty a mnohdy i sami sebe o správnosti svého přesvědčení.
Vyjádřil jsem zde svůj názor na komunismus z mého křesťanského pohledu. Snažím se k vám mluvit jako křesťan a nazývat věci správnými pojmy.
Nedávám vám v žádném případě školení. Proč to tedy tak berete?
Nenapsal jsem, že jste nic nepochopil ale položil jsem vám otázku "Cožpak jste s toho co jsem zde zatím napsal nic nepochopil?"
Tím jsem se vás nechtěl dotknout ale chtěl jsem aby jste se znovu zamyslel nad obsahem mých slov. Chtěl jsem tak zabránit vznikajícímu nedorozumění.
Některé vaše reakce se mi přestávají líbit. Tohle bude skutečné školení v pravém slova smyslu a zkouška vaší křesťanské pokory.
"... ráčil jsem si všimnout...že toto "školení" nepotřebuji"=ješitnost.
"Možná mi zase odpovíte, že jsem nic nepochopil a mluvím, či spíše píšu jako politik".

= arogance a jízlivost
Nectností se musí křesťan vyvarovat. To je moje pevné stanovisko a nehodlám nectnosti přehlížet nebo je jinak pojmenovávat než si skutečně zaslouží a to u sebe ani jiných.
...
Byl to pravě komunismus, který započal své dílo tak, že všechno svaté a čisté pošpinil, znevážil a lživě to nazval společenským pokrokem. Je na nás křesťanech abychom tuto čistotu opět přinesly na svět. Po svatosti a čistotě všichni touží (i ateisti) a rozhodně netouží po rozumářském přesvědčování na víru.
Vždyť i ten největší neznaboh touží být milován!
...
Co člověk to názor. Můžeme o názorech na tento témat diskutovat sice smysluplně ale duchovně bezobsažně. Co pomůže tucet podobných či kompromisních názorů na komunismus když ani jeden nepopisuje jakou spoušť komunismus natropil v duchovní oblasti u milionů lidí. K čemu jsou pak všechny rozumářské výklady, když ani jeden nevede k tomu aby lidského ducha z otroctví komunismu vysvobodil. Kolik křesťanských mudrlantů umí správně duchovně rozlišit cnost od nectnosti a to hlavně v sami sobě? Kolik z nich se na Boha obrací svým duchem a ne jak je novodobým zvykem jen svým intelektem? Komunismus žije dál v lidských srdcích a jeho duch hodně zabraňuje Duch Svatému v srdcích mocně působit. A nakonec vždyť stačí tak málo...slova pravdy překroutit, řečníka umlčet a svoje vlastní nectnosti investovat do nějakého ismu.
To, že se dnes lidé nevěnují křesťanské filosofii je důsledek zvrhlé komunistické ideologie, které se podařilo aby lidé hledali pravdu všude možně jen ne u Boha. A to se týká i mnoha křesťanů kteří hledají Boha všude možně jenom ne tam kde je. Cožpak nám náš Pán Ježíš neřekl zcela jasně: Kdo chce přijít za mnou, zapři sám sebe, vezmi kříž svůj a následuj mne. Nemluvil o studium knih, výměně názorů nebo přesvědčování.
Mluví o zapření. Zapření čeho? Sebe a všeho co našemu duchu brání v tom Krista lépe vnímat? To je nepohodlná cesta. Je to kříž činit sám sobě duchovní násilí. Jenže je to následování a člověk na této cestě začne Boha v duchovní oblasti vnímat víc a víc. Pak taky začne vidět co Bůh činí pro spásu jiného člověka a taky jak někteří přesvědčení křesťané mu toto spasitelské dílo kazí - hloupým rozumářským věroučným přesvědčováním.
Živá víra totiž není pouhé přesvědčení o tom, že Bůh existuje.
Živá víra dává čím dál více poznat sílu našeho svobodného ducha.
A tohle všechno pane Motyčko ateistický komunismus lidskému duchu bere...