Ivanova můžu, ale chtěla jsem číst o Žižkově životě, ne o jeho kostech. (A kdyby jen o jeho.) Kam kdo přemístil kterou kost, který chlapík se v těch kostech rýpal... asi by to nadchlo archeologa či muzejního laboranta. Musím uznat, že autor má smysl pro detail. Jména vědců, dohady, čí ty kosti vlastně jsou. Jako když se zajímáte o sousedku a někdo vám do detailu popíše, kde přesně si koupila boty a kdo je kde vyrábí. Tímto vás, kolegové, žádám o radu: nevíte o nějaké knize s jeho skutečným životopisem? Pořád se doslýchám o Žižkových životopisech, ale vždycky narazím jen na něco takového-kosti, data bitev, popřípadě vojenské konflikty zamíchané kdo ví, do jakých válečných půtek naprosto cizích osob. Mě zajímá jako člověk, dat bitev mám po krk, nejsem chlap
Četla jsem Jan Žižka z Trocnova od Šmahela-samá bitva, nějaké obecné knížky o husitech, tohle... tímto vás, pánové, žádám o radu: nevíte, zda existuje o Žižkovi monografie-samý životopis a osobní život? (Fikce mě až tak neberou.) Děkuji vám předem.