Právě je 08.07.2025 - 21:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: přivítání ...
PříspěvekNapsal: 23.01.2010 - 20:39 
hejtman
hejtman

jiří z poděbrad píše:
sem tu novy.vsecky zdravim

I my zdravíme tebe. Vítej, Poděbrade!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 23.01.2010 - 23:59 
křižák

specnatz píše:
V čem vám pomohl?
To už je zase moje záležitost.

Jiří Motyčka píše:
Jan píše:
... Jen mne na Tebe mrzí, že (i přesto, že možná s dobrým úmyslem) člověku, který se tady vypisuje ze svých problémů tímhle nakydáš další problémy. Je s tim už dost zkušeností na to, aby se to mohlo posoudit.
Hele, domnívám se, že specnatz je dospělý člověk, tak nech laskavě na něm, aby si sám rozhodoval o tom, co je pro něj vhodné a co nikoli. Nerozhodujeme, prosím, za něj, zkusme mu "pouze" cosi poradit. :|
Já za něj taky nehodlám rozhodovat. Může si to zařídit jak chce. Pouze se obávám, že rada daná Dášou mu bude spíš ke škodě než k užitku. Já se na ty odkazovaný stránky díval. Je to mišunk všeho možnýho (výběr, co se komu hodí do krámu, libovolně, zcela dle potřeby splácáno dohromady). Obávám se na jednu stranu toho, že člověk, který už neví kudy kam, je schopen šáhnout i po tomhle, na druhou stranu se obávám škodlivosti takové pomoci. Čili to se specnatzem myslím dobře a rád bych mu opravdu pomohl.

Předmět příspěvku: patenty na pomoc
PříspěvekNapsal: 24.01.2010 - 14:37 
desátník
desátník

Jan píše:
...to se specnatzem myslím dobře a rád bych mu opravdu pomohl.
Takovu pomocí, jakou předvádíš v následující citaci, spíše předvádíš, že to je pouze taková pomoc, která se Tě osobně nijak nebude dotýkat.
Jan píše:
specnatz píše:
V čem vám pomohl?
To už je zase moje záležitost.
V každém ohledu uznáváš jen svoje náboženství a ostatní je z Tvého pohledu škodlivé. Ale u katolíků to nikdy v historii nebylo jiné.
Ovšem reakce na satanisty a podobné duchovně invalidní deformace byla trefná. :)
Jan píše:
Mě taky bůh nepomohl. Ale Bůh jo.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24.01.2010 - 15:14 
práče
práče

Já bych to tady zas tak nehrotil. Jsem sice dospělá osoba, ale ve věcech duchovních se, jako osoba vychovávána ateisticky, vůbec neorientuji. Jsem rád, že mě Jan varoval před propadnutím okultismu, taky jsem četl reálné příběhy lidí s kterými to díky tomuhle nedopadlo dobře. Ale ono je docela podstatné čemu se ten člověk věnuje: jestli vyvolává dávná božstva z Necromiconu, či provozuje akupunkturu, autohypnózu (proti tomu snad nikdo nemůže nic namítat). Mě jestli něco opravdu pomohlo tak je to autohypnóza, kam se na to hrabou prášky, alkohol nebo tráva. Pořádně nechápu odkuď pramení nenávist katolíků k alternativní medicíně. Je to tím, že nově vzniklé hnutí new age vám hromadně bere ovečky, je to tak? Stejně tak zavrhnul by jsi mě bratře Jane kdyby jsem tady napsal, že jsem homosexuál? Napsal jsem to jednou ze srandy na jedno křesťanské fórum a nikdy bych nevěřil co v těch lidech bylo zla. Nakonec mi napsali, že stejně přežije jen ten nejsilnější, že jsem odpad společnosti, zablokovali mi vstup na fórum a myslím si, že v reálu by mě za to byli schopni i upálit a vůbec by neměli výčitky. Homosexualitu přece Bůh neschvaluje. Kvůli takovým věcem nejsem katolík i když do kostela občas zajdu. A jinak homosexuál nejsem.
A pokud má nějaký léčitel dar od Boha, tak proč by ho nemohl využít? Je to snad jeho povinnost pomáhat lidem. Nebo snad je ten člověk v moci pekelné síly? Ne tomu nevěřím.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24.01.2010 - 15:43 
desátník
desátník

specnatz píše:
...jsem odpad společnosti, zablokovali mi vstup na fórum a myslím si, že v reálu by mě za to byli schopni i upálit a vůbec by neměli výčitky.
Já si také všiml, že vesměs křesťanská náboženství, resp. katolíci, mají tendenci jakoukoli odlišnost spravovat na hranici. :)
Zvláště u homosexuality je to problém s širšími souvislostmi, protože proti ní bylo brojeno celospolečensky skrze všechny vrstvy populace. To bude chtít ještě řadu let.
Ovšem něco takového říci na křesťanském foru, to je jako píchnutí do vosího hnízda. :D Ale aspoň můžeš studovat lidské chování a reakce... nakonec zjistíš, že je spousta lidí, kteří jsou plni různých komplexů a jsou na tom ještě hůř než Ty. Sice nevím jestli zjistění takového typu není ještě víc frustrující, ale občas se najde člověk, který je ryzích hodnot a to stojí za to. :)

Předmět příspěvku: jóga
PříspěvekNapsal: 24.01.2010 - 16:05 
hejtman
hejtman

specnatz píše:
... Mě jestli něco opravdu pomohlo tak je to autohypnóza ...

Když jsem tohle četl, tak mne napadla JÓGA (zvláštní asociace :? ). Zkusil jsi jógu? ...
Ovšem ne jakousi pseudohathajógu, kterou předcvičuje sexy cvičitelka v přilehavém tílku a jejími cvičenkami jsou znuděné manželky podnikatelů, které za to "cvičení" platí těžký prachy ... :roll:

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 24.01.2010 - 16:25, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku: jóga a koně
PříspěvekNapsal: 24.01.2010 - 16:19 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Úžasná terapie je také jízda na koni, na nějakém klidném nezávodním,
kterého třeba někdo jiný vede za uzdu přírodou. Je to úplný balzám na tělo i duši. Stačí úplně být v jeho auře, ani se nemusí jezdit. Chodíme tady na jeden ranč za dvěma kobylkama a máme je moc rádi. Je to jako návrat do historie.
Ještě k té józe-když jsem sledovala it.TV RAI, asi tak před 5 lety, jejich ministr školství zavedl na základkách v tělocviku jógu, ale katolíci se moc bouřili, že nejdříve je to jenom cvičení, jenže pak začnou meditovat atd. Ani nevím, jak ta pře dopadla. Katolíci měli velký strach, aby neztratili ovečky.
Ještě k těm homosexuálům-je to ženská duše v mužském těle, stejně jako u lesbiček je to zase naopak. Proto by se muži neměli chovat a oblékat jako ženy a naopak, aby se tak v příštím životě nenarodili.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24.01.2010 - 19:54 
křižák

specnatz píše:
napsal, že jsem homosexuál?
Proč bych měl zavrhovat? Rozlišuje se mezi homosexuálem praktikujícím homosexualitu a nepraktikujícím homosexualitu, pouze žijící s touto náchylností. Už hezky dlouho existuje zásada: "Nenávidět hřích, hříšníka milovat."

specnatz píše:
Napsal jsem to jednou ze srandy na jedno křesťanské fórum a nikdy bych nevěřil co v těch lidech bylo zla. Nakonec mi napsali, že stejně přežije jen ten nejsilnější, že jsem odpad společnosti, zablokovali mi vstup na fórum a myslím si, že v reálu by mě za to byli schopni i upálit a vůbec by neměli výčitky.
Záleží na tom, na jaké forum to bylo psáno. Každopádně pokud na katolické, tak se ti katolíci nechovají, jak by měli. Jistě, homosex. jednání nelze schvalovat, ale k homosexuálům si máme i jako katolíci uchovat úctu jako k lidem. Jsou to lidi, kteří mají určitý problém, a pokud mu podléhají (homosexuálně praktikují), konají špatně. Pokud této náklonnosti ale odolávají, není celkem problém. Platí to, co jsem napsal již výše.

Předmět příspěvku: Husité
PříspěvekNapsal: 30.01.2010 - 01:53 
velitel vozu
velitel vozu

Samozřejmě také Husité od Jiřího Kejře, což je rovněž velmi čtivá a přitom fundovaná kniha. (Vyšla 1984.)

Předmět příspěvku: Kejř
PříspěvekNapsal: 30.01.2010 - 11:20 
hejtman
hejtman

Iohannes Cladis píše:
Samozřejmě také Husité od Jiřího Kejře, což je rovněž velmi čtivá a přitom fundovaná kniha ...
Ano, má pravdu bratr Iohannes. Děkujeme.
Nakonec stejně jako Kejřovy další odborné publikce, které jsou v této kapitole recenzovány též ...

Předmět příspěvku: druh diskusí ...
PříspěvekNapsal: 31.01.2010 - 18:23 
hejtman
hejtman

Václav.III píše:
... Mám namysli něco jednoduššího, než jsou zdejší akademické diskuze.

Tak snad nejsou zdaleka všechny "akademické" ... :wink:

Naposledy upravil Jiří Motyčka dne 24.02.2010 - 21:32, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04.02.2010 - 19:49 
práče
práče

Děkuji za rady. Musíte ale uznat, že jízda na koni nebo jóga mě děsu z lidí nezbaví.

Předmět příspěvku: průba
PříspěvekNapsal: 04.02.2010 - 20:49 
hejtman
hejtman

specnatz píše:
... Musíte ale uznat, že jízda na koni nebo jóga mě děsu z lidí nezbaví.

A ty jsi to už zkusil? ... :wink:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04.02.2010 - 22:03 
práče
práče

Citace:
A ty jsi to už zkusil?

Neříkám že by mi jóga trochu nepomohla, pomůže každému. Já třeba praktikuji autohypnózu a meditace a musím říct, že se díky tomu krásně uvolním. Ale jak říkám strachu z lidí to člověka nezbaví. Můžu si v autohypnóze vsugerovávat, že jsem mezi lidmi v pohodě apod. jak dlouho chci, ale výsledek se nikdy nedostavil. Stejně tak vyjížďka na koni, může člověka na chvíli zharmonizovat, zázračné účinky ale nemá.

Předmět příspěvku: jóga
PříspěvekNapsal: 05.02.2010 - 11:15 
hejtman
hejtman

specnatz píše:
... Neříkám že by mi jóga trochu nepomohla, pomůže každému ...

Tak pomůže především tomu, kdo ji bere opravdu vážně, kdo se do ní dokáže ponořit natolik, až si spontánně uvědomí, že věnovat se józe má fakt smysl.
A cvičit můžeš doma a nemusíš nikam chodit do sálů se 100 cvičenci ... :wink:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]