Dobrý den bratři,
je to mu čtyři měsíce, co mám doma internet a defakto 14 dní od nalezení tohoto webu. Než jsem se probral tímto tématem uběhla skoro hodina.
Jsem věřící. Členem CČSH a mám co napsat na toto téma. K tomu všemu delegát za naši náboženskou obci.
Je tomu skoro dva roky, když jsem s naším bratrem farářem byl na sněmu. Hlavním bodem projednávání bylo odstoupení bývalého patriarchy a hlasování o tom. Sněm vždy začíná bohoslužbou a podle biskupské rady se dohodli, že bohoslužbu bude vést předchozí patriarcha (zapomněl jsem jméno) a to proto, že nebyl tolik zainteresován do tehdejšího problému a byl svým způsobem nezávislý. Proti tomuto se Schwarz ohradil a vymohl si hlasování, že chce bohoslužbu vést on. Hlasování proběhlo v jeho neprospěch a on bez jakéhokoliv obhajování své pravdy odstoupil.
Já tam jel proto, že jsem v tu dobu nevěřil ani jedné straně sporu. Čekal jsem, že se Schwarz obhájí a já zvednu pro něj třeba ruku. Nestalo se tak. Z toho jsem v ten moment logicky usoudil, že jeho pravda nebude zřejmě pravdivá. Bratři, uvažte, když se chci bránit a mám na to, jdu do toho! Nebo né? Byli tam hlavně laici o které se prý chtěl hlavně opřít.
Vždy vsázím na Boha a po čase si říkám, že to bylo spravedlivé, protože Schwarz vystoupil na konec z naší církve a ve zprávách jsem slyšel o dalším jeho problému. Nemá to cenu tady rozebírat. Je to jeho problém a jeho ostuda.
Nyní vám bratři napíši můj postoj k panu Bicanovi.
ACH JO!
Zase problémy a zase ty média. Jeden anonym napsal, že naše církev doplácí na svoji demokracii. Je to tak, souhlasím. Mám z toho trocha legraci, že je někdo ženatý, biskup a je na chlapi. Je to vážná věc, ale já se Švejkovsky tomu směji.
To, že ho diecézní shromáždění neodvolalo byla jeho řízená fraška. Pravděpodobně bude sněm a to proto, že on porušuje písmo a také se chová nemorálně. Kdyby sám odstoupil a stáhl se do ústraní a v pokání by to řešil bylo by to dobré. Modlím se za to, že tak učiní a doufám, že prohlédne své špatné chování. Paní Jílková ho zpovídala a co k tomu dodat? Bratři, kroutím hlavou. Je to špatné. Hmm, všichni jsme hříšní. Člověk je nádoba hříchu. Ale toto?