Zdravím.
Přijde mi přirozené, že o CČSH ví ostatní křesťané víc než obyčejní lidé. Mimo jiné dokážou stprávně říci její název a ví jak se liší od církve jejich. Problém je v tom, že informace, které máte na mysli nezýskali od faráře na bohoslužbě nebo z církevního tisku. Jejich prapůvod je na TV Nova. Předvelikonoční seriál se skládal ze 3 příspěvků. Všechny další reportáže na ČT1 i v novinách už z nich pouze čerpaly. Neodiskutovatelné je, že byly načasované dost zákeřně. Út-Čt před největšími křesťanskými svátky
se na televizní noviny moc lidí z církve nekouká. Např. u nás jsou pobožnosti každý den a začínají v 18 hod. Pak právě o Velikonocích za všemi lidmi v naší NO chodila naše s. farářka, jestli se někdo nedíval na Novu, že tam byli hrozné věci. Ty chtěl hned druhý den někdo vysvětlit. Samozřejmě, že si tato osoba nepamatovala jména ani podrobnosti. Věděl jen patriarcha říkal: krádež, podvod, drogy a Mikuláš.
Sqělé nemyslíte?
O Mikuláši se v současnosti názory různí, jedni jsou pro jeho finanční aktivity, jiní proti. Farář, který požíval podle svědectví drogy byl ihned propuštěn. Případ to byl dost starý a řešil se tehdy v tichosti, proč o tom neinformovat veřejnost nyní? Případ farářky, která se plížila jako James Bond, aby ukradla z trezoru nějaké kompromitující spisy.... Jestli jste to ještě neviděli je to něco co musíte vidět.
Jiří Motyčka Na zpravodajství Novy se ze zásady nedívám, do hospody chodím málo, na vesnici mám chalupu, ale "drbny" neposlouchám. Měl jsem na mysli zpravodajství veřejnoprávní televize, seriózní tisk (MF DNES, LN - jako Sabin, bulvár nečtu), Web CČSH (možná by ses divil, kolik lidí se o tom poprvé dovědělo právě z tohoto zdroje) a v neposlední řadě diskuse s přáteli z různých protestantských sborů ale i mé známé z katolické církve. Všichni o situaci věděli dříve, než já!