Martin Picek píše:
... Politika je žumpa ...
Tak to je nezpochybnitelný axiom.
Martin Picek píše:
... Pro mne nebyla ve druhém kole prezidentské volby jiná možnost, než volit M. Zemana, protože druhý kandidát nesplňoval mé představy o prezidentovi vůbec ...
Souhlasím,
a podobně jsem svoji volbu vnímal i já.
Martin Picek píše:
... Ale vysvětlení v rámci hovorů z Lán mi nepřijde až tak mimo mísu, protože zhrzelá Kalouskova klika propadá hysterii při nejmenší příležitosti a šlo možná jen o takovou praktickou zkoušku její bdělosti.
Jsem inspirován panem Schwarzenbergem, který v každé druhé větě říká hovno. ...
Tak katolický tandem Kalousek a věčně vochrápenej hajnej z Orlíku mi nestojí ani za stisk několika málo kláves na mým kompu.
Martin Picek píše:
... Důležité je, zachovat si elementární slušnost a morálku v mikrosvětě našich rodin a blízkých a politiku zkrátka sledovat nezúčastněně a nepřenášet ji do osobní roviny ...
Pouze tady bych si dovolil oponovat. Proč?
No, my a naše rodiny (Bohu dík?) nereprezentujeme tuto zem, k níž mnohé z nás vážou elementární vlastenecké pocity. A náš prezident reprezentuje tuto zemi, i když spí! Australany, Američany a já nevím, kde všude byly citovány páně Zemanovy vulgarizmy, nejenže nezajímají souvislosti, ale ani jim, obávám se, nerozumí. U protinožců a jinde ve světě to prostě vnímají tak, že český prezident při vystoupení ve veřejno-právním médiu užil slovník z hospody čtvrté cenové skupiny. Jinak řečeno - president nedělá dobrou reklamu ČR, potažmo ani jejím obyvatelům. Tečka.