trener píše:
Nepovažuji se za kdovíjakého odborníka, ale tohle jsou věci naprosto evidentní.
Nepodceňuj se, já myslím, že jsou to relevantní připomínky.
Mně se ta práce docela líbí..nezapomeňte, že je to jen bakalářka, tak na to nemůžeme být až tak přísní.
K té kritice..já bych tak přísný nebyl, " encyklopedická" část práce je relativně dost rozsáhlá, drobné chybky se přihodí.
No fakt je, že ten název kapitoly Odění, by asi spíš měl být Oděv/Oblečení, aby to nemátlo. Stejně se v té kapitole mluví o oblečení.
Spalnieř - no je to tam jen tak vágně řečeno, asi by mělo být explicitně zdůrazněno, že ta zbroj se obléká až na prošívanici.
Podprsenka - není řečeno, že to je podprsenka, ale že by to mohla být podprsenka .. mně se ta teorie libí
To, že houfnice se používala jako dělo pro střelbu do houfů se píše v české wikipedii. Případnou opravu včetně vhodné citace je tedy potřeba provést tam.
V té bakalářce je docela hezká část o ženách u husitského vojska, klidně by si tohle téma zasloužilo samostatnou práci i když i zde je toho docela dost uvedeno. Autorka se do téhle tematiky docela ponořila
, mnohem víc než do nějakých zbraní.
Rozdíl v logistice u husitského a křižáckého vojska je také zajímavé téma, které by si zasloužilo ještě hlubší zkoumáni, práce se také dotkla kněží u vojska, další věc, která by si zasloužila rozpracovat, ale to už by byly tak nejméně 3 disertační práce
To o těch bojových vozech .. samotného by mne zajímalo od kdy můžeme vůz označit za ryze bojový.