Právě je 04.04.2025 - 19:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ???
PříspěvekNapsal: 29.01.2009 - 10:17 
hejtman
hejtman

Sabin píše:
... Wikipedie vůbec není nějaká odborná enciklopedie, ale může si tam každý napsat co chce, takže v našem případě se tam vyřádili jednušky.
Ano.
Wikipedii sveřepě obhajují většinou ti, kteří jinde nehledají a zvykli si na ni. Pochopitelně vkladatel textu do Wikipedie se mnohdy nevyhne tendenčnosti. Ale najdou se tam i čestné výjimky potvrzující pravidlo.

Předmět příspěvku: Re: ???
PříspěvekNapsal: 29.01.2009 - 10:52 
kazatel
kazatel

Jiří Motyčka píše:
Ano. Wikipedii sveřepě obhajují většinou ti, kteří jinde nehledají a zvykli si na ni. Pochopitelně vkladatel textu do Wikipedie se mnohdy nevyhne tendenčnosti. Ale najdou se tam i čestné výjimky potvrzující pravidlo.

Spíš než to, že tam špatně u naší církvi psali jednušky (na to jsem zvyklý), mě překvapilo to, že si tam skoro každý může napsat co chce a majitelům Wikipedii to nevadí.

Předmět příspěvku: dialog na netu v české kotlině
PříspěvekNapsal: 29.01.2009 - 14:26 
hejtman
hejtman

Sabin píše:
... může si tam každý napsat co chce, takže v našem případě se tam vyřádili jednušky.

Ono to taky vystavuje vysvědčení stavu ducha a mentality celé společnosti v české kotlině. Byli bychom naivní, kdybychom se domnívali, že různé animozity, vulgárnosti, sprostoty i absolutní nepochopení, s nimiž se setkáváme na české internetové scéně (máme s tím své zkušenosti i z tohoto fóra), by se ausgerechnet vyhnuly internetetovému tlachání - na Wikipedii či jinde na netu - týkající vztahů mezi církvemi. Toto vzájemné napadání církví, které se anonymně či jinak zakukleně objevuje čas od času na netu, má pochopitelně velice daleko k ekumenickému dialogu. ... :cry:

Předmět příspěvku: Re: blamáž
PříspěvekNapsal: 29.01.2009 - 16:10 
kazatel
kazatel

Jiří Motyčka píše:
BTW
Citace:
... hlavní jednuška ...
Hmmm... :?
Nebo taky eště
"vrchní jednuška" nebo "nejvyšší jednuška" jinak "vedoucí biskup" (německy: Bischofsführer) :lol: , ale nechci tento ouřad zlehčovat, či jinak bagatelizovat ... :wink:

Opovaž se! :wink: Na "ultras" příspěvky jsem tu já. :twisted:

Předmět příspěvku: Re: dialog na netu v české kotlině
PříspěvekNapsal: 29.01.2009 - 16:16 
kazatel
kazatel

Jiří Motyčka píše:
Toto vzájemné napadání církví, které se anonymně či jinak zakukleně objevuje čas od času na netu, má pochopitelně velice daleko k ekumenickému dialogu. ... :cry:

A už jsme zase zpátky u toho, že ekumeny mají plnou pusu protestanti a jednušky se smějí na celé kolo. :!:
Když pomineme internet, tak se o síle anonymity vždycky přesvědčím v hledišti na hokeji (na fotbal nechodím). Je to trapné, když nějaká nula vylezlá z kyselé řiti, se naváží do někoho, který něco dokázal. :roll:

PříspěvekNapsal: 29.01.2009 - 19:11 
hejtman
hejtman

Sabin píše:
... Na "ultras" příspěvky jsem tu já. :twisted:
Tuto roli tady na fóru, když na ni tak mocí mermo lpíš, ti milerád přenechám, bratře Sabine ... :wink: :D

Sabin píše:
... A už jsme zase zpátky u toho, že ekumeny mají plnou pusu protestanti a jednušky se smějí na celé kolo ...
A nebo jinak!
Katoličtí konzervativci (Sabin by řekl "ultras" mezi katolíky :wink: ), kteří reformované církve nazývají sektami, často říkají, že ekumena je výmysl protestantů ... :twisted:

P.S. Pokud jsem se už o tom někde tady zmiňoval, tak sorry, nechce se mi to hledat. :)

PříspěvekNapsal: 30.01.2009 - 15:18 
kazatel
kazatel

Jiří Motyčka píše:
Sabin píše:
... Na "ultras" příspěvky jsem tu já.
Tuto roli tady na fóru, když na ni tak mocí mermo lpíš, ti milerád přenechám, bratře Sabine ...

Nechci říci, že na ni lpím (to je ale hezké české slovo :lol: ), ale asi k ní nějak někdy více tíhnu. Neníliž pravda? :wink:

Jiří Motyčka píše:
Katoličtí konzervativci, kteří reformované církve nazývají sektami, často říkají, že ekumena je výmysl protestantů

No a proti těmto inkvizitorům je třeba bojovat. :twisted: Já vím, "miluj bližní ho svého", ale blbce ze mě nikdo dělat nebude! :lol:

Jo a bratře Jiří, neomlouvej se za to, že tu něco opakuješ víckrát. Já to dělám také (viz. víše) :wink: .

PříspěvekNapsal: 30.01.2009 - 15:37 
hejtman
hejtman

Sabin píše:
JM píše:
Katoličtí konzervativci, kteří reformované církve nazývají sektami, často říkají, že ekumena je výmysl protestantů
No a proti těmto inkvizitorům je třeba bojovat ...
Ano. :!: Ale jedině v duchu Petra Chelčického, tj. "umlátit" je přesvědčivými argumenty. Nejlépe těmi biblickými. :idea:

Z poslední doby mám jistou zkušenot s těmito lidmi. Použije-li se argument z Písma proti nějakému jejich tzv. "lidskému nálezku", který nemá oporu v Bibli, a oni na to neodpoví, protože neumí, nebo dokonce ani nemohou, protože jim chybí adekvátní protiargument, je to pro mne signál, že jsem na "správné stopě" a je to pro mne i jistý způsob satisfakce, z níž však velkou radost nemám. Proč? Já proti těmto lidem necítím militantní zášť, spíš je chci nenásilnou formou přivést k jisté míře pochopení. To, že bych je nasměroval tak, aby konečně prohlédli, na to jsem však dávno rezignoval ... :) :(
Nereagovat, neodpovídat v momentě, kdy dojdou argumenty, je jejich běžnou, ale docela dobře průhlednou taktikou.

PříspěvekNapsal: 02.02.2009 - 10:24 
kazatel
kazatel

Jiří Motyčka píše:
Sabin píše:
No a proti těmto inkvizitorům je třeba bojovat ...
Ano. :!: Ale jedině v duchu Petra Chelčického, tj. "umlátit" je přesvědčivými argumenty. Nejlépe těmi biblickými. :idea:
Prvotně respektuji názor Petra Chelčického, ale pokud není jiné východisko, tak držím názor univerzitních Mistrů, kteří svolili, že křesťan má právo se bránit.

Jiří Motyčka píše:
Nereagovat, neodpovídat v momentě, kdy dojdou argumenty, je jejich běžnou, ale docela dobře průhlednou taktikou.
... a ještě více tě začnou nenávidět. Jak si může taková ubohá kacířská krysa, brat do úst Svatou církev římskou, která je spojením Boha se zemí? :wink:

PříspěvekNapsal: 02.02.2009 - 10:33 
hejtman
hejtman

Sabin píše:
... Svatou církev římskou, která je spojením Boha se zemí? :wink:
Někdy to dokonce vypadá tak, že někteří její členové mají na Ježíše Krista snad přímou linku, aby Písmo Nového zákona jen oni mohli správně vykládat a mají taky od všeho klíče. Možná i ňákej od svatýho Petra. ... :wink:

Nerad bych však uklouzl na tenkém ledě "rouhání" resp. laciného jízlivého humoru. (Ale nevyužijte toho, když vám mnohdy nahrajou na smeč.) :)

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04.02.2009 - 13:38 
práče
práče

Protestant píše:
tak přátelé doufám, že jste někdo viděl zprávy. Papež Benedikt XVI. (člen Hitlerjugend) :D a zastánce ultrakonzervativního směru a ted abych to nepopletl pozval zpět do církve odtrhlé členy, kteří se v 20.století odtrhli protože nesouhlasili s křídlem "modernistů" (např. chtějí aby farář kázal latinsky atd.) tato část katolických tradicionalistů se dnes opravdu ukázala. jeden z jejich členů hlásá, že žádné plynové komory neexistovali a že bylo maximálně zavražděno 300 tisíc židů. Další člen přiznal že mezi nimi je několik antisemitů a některé zdroje hlásí,že jsou napojeni na extrémně pravicové strany.

Vydano dnes:
http://zpravy.idnes.cz/papez-omilostnil ... anicni_klu

Takove lidi papez rahabilituje???

Takoveho papeze by se "sluselo" v Cechach privitat a pripomenout mu upaleni Mistra Jana Husa!

Předmět příspěvku: od zdi ke z zdi ...
PříspěvekNapsal: 04.02.2009 - 21:36 
hejtman
hejtman

t.klimovic píše:
... http://zpravy.idnes.cz/papez-omilostnil ... anicni_klu
Takove lidi papez rahabilituje??? ...
Ano.
Ve výše uvedené zprávě se mj. říká, cituji:
"...'Rehabilitace popírače holokaustu je vždy špatná volba,' řekl tisku hamburský biskup Werner Thissen..."
To není špatná volba, to je prostě nepřípustná hanebnost, dodávám já. To je stejné, jako vystřelit od boku a pak se teprve dívat, koho jsem to vlastně trefil a smrtelně zranil.

t.klimovic píše:
... Takoveho papeze by se "sluselo" v Cechach privitat a pripomenout mu upaleni Mistra Jana Husa!
Ale nebo taky úplně jinak.
Stojíme vůbec za těchto okolností o jakoukouli formu rehabilitace Husa v době pontifikátu tohoto papeže, který klidně rehabilituje někoho, kdo Husovi nesahá ani po kotníky? :evil: Jsem přesvědčen, že v žádném případě. :!:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06.02.2009 - 08:31 
kazatel
kazatel

t.klimovic píše:
Vydano dnes:

A co by jsme chtěli od organizace, která pomáhala válečným zločincům utíkat do Jižní Ameriky a která žehnala náckům tanky před útokem na Rusko?
Já si myslím, že je to z jedné strany dobře, protože alespoň lidé uvidí co je to za zločineckou firmu, ale na druhou stranu je to špatně, protože to oslabuje křesťanskou obranyschopnost Evropy.

Předmět příspěvku: Povídání o čemkoli od 8. 2. '09
PříspěvekNapsal: 10.02.2009 - 16:56 
křižák

Sabin píše:
t.klimovic píše:
Vydano dnes:

A co by jsme chtěli od organizace, která pomáhala válečným zločincům utíkat do Jižní Ameriky a která žehnala náckům tanky před útokem na Rusko?
Já si myslím, že je to z jedné strany dobře, protože alespoň lidé uvidí co je to za zločineckou firmu, ale na druhou stranu je to špatně, protože to oslabuje křesťanskou obranyschopnost Evropy.

Rád bych připomenul, že exkomunikace byla uvalena na základě nedovoleného přijetí svěcení na biskupa, s holokaustem celá exkomunikace a její sejmutí nemá co dělat. Nemíchejme hrušky a jablka.

Předmět příspěvku: jabka a hrušky
PříspěvekNapsal: 10.02.2009 - 17:36 
hejtman
hejtman

Jan píše:
... Rád bych připomenul, že exkomunikace byla uvalena na základě nedovoleného přijetí svěcení na biskupa, s holokaustem celá exkomunikace a její sejmutí nemá co dělat. Nemíchejme hrušky a jablka.
O. K. :!:
Dovolím si tedy Pepovi Ratzingerů zadarmo poradit, když to s touhle kauzou tak zvojtil, že Židé chtějí přerušit dialog s Vatikánem.
Tak ať si ho omilostní za to první a hned v následující vteřině opět zase exkomunikuje za popírání holokaustu. Aby jaksi nesčítal jabka s hruškama ... :wink:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]