Právě je 12.04.2025 - 11:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05.10.2009 - 16:11 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Snažím se mít trochu pozitivnější přístup ke katolické církvi a vůbec k flanďákům a mít nadhled, aby i mne byla prominuta moje nedokonalost. Tak se mi vybavil jeden starý vtip:
Znáte ten, jak přijdou ti dva k nebeské bráně a buší a svatý Petr se ptá:
"Kdo jste?!
"Já jsem autobusák Franta Kalousek."
"Já jsem farář XY odkudsi..."
Svatý Petr na to: "Moment, já se podívám do seznamu. Ano. Tak Franta Kalousek, běž dál do nebe. Ale farář - ty sem nepatříš."
"Jak to? Já celý život hlásím slovo boží atd. Pracoval jsem a tady ten nějaký pofidérní autobusák jde do nebe?"
"Ne, ne. Tady já mám zapsáno. Když Franta Kalousek jezdil na trase Kostotřasy-Holostrky, tak se v autobuse modlili i komunisti. Ale, když ty jsi v kostele kázal, všichni spali. I ti věřící."

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 05.10.2009 - 19:49 
křižák

Znám jeden stručnej, ale hezkej:
Tazatel: Proč vy jezuiti na všechno odpovídáte protiotázkou?
Jezuita: A proč ne?

Předmět příspěvku: Re: kontra & oslavy kanonizace JN
PříspěvekNapsal: 07.10.2009 - 09:23 
křižák

Jan píše:
Jiří Motyčka píše:
Ad Mahler: jak někdo napíše něco, co přesně nekonvenuje katolíkům (a to Mahler brilantně ovládá), hned je "vedle ještě víc než jedle" ... :D
Kdyby si nepletl relikviář s monstrancí a netvrdil, že oltář "versus populum" se zavedl aby církev vyšla vstříc orodovníkům za padnutí komunismu... plkal prostě. Oltáře "versus populum" jsou dílem II. vat. koncilu a s komunismem to má asi tolik společného jako sáně s trávníkem. A další chyby tam jsou, vypisovat to tady nebudu.
Věc související: http://www.kardinal.cz/index.php?cmd=ar ... icleID=370 - aneb pan Mahler viděn očima kard. Vlka.

Ale mám tu něco vážnějšího, než vševěda Mahlera:
gp500 píše:
Jan Hus je pre mna viac ako Kristus.
Člověk zapátrá v archivu a nestačí se divit: Typický případ nechutné hereze. A pět let starý...
Hus za jeho hříchy nezemřel, Kristus za jeho hříchy zemřel, ale hops, Hus je najednou víc než Bůh. To to někteří příznivci husitství dopracovali. Zajímalo by mě, jestli u pisatele za těch pět let došlo k posunu, nebo ne... jestli ne, tak je to tragický výsledek.

Naposledy upravil Jan dne 07.10.2009 - 18:57, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.10.2009 - 15:26 
mystifikátor/ka

Dekuji mnohokrat, uz jsem tam napsal a dal i inzerat na bazar knih, zaplatit mohu dopredu, ci kreditni kartou prevod z euro. Dekuji.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.10.2009 - 18:47 
křižák

Dáša Nová píše:
Jezuité byli také nedůslední, neboť se dochoval celý Husitský chorál, slova i melodie!
Ach, kdybych měl parodovat Cimrmanology: Kdybychom jezuity neměli, museli bychom si je vymyslet. - i dneska na ně lidi hážou kdeco.

Předmět příspěvku: Re: Jan Hus
PříspěvekNapsal: 07.10.2009 - 18:53 
křižák

gp500 píše:
Člověk zapátrá v archivu a nestačí se divit: Typický případ nechutné hereze, smradlavého vředu. A pět let starý...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.10.2009 - 18:58 
hejtman nad řádem
hejtman nad řádem

Lidé mají o Bohu a o ráji různou představu, která závisí na jejich úrovni poznání - viz. tato anekdota:
Když Gagarin obletěl Zemi, pozval si ho Chruščev a povídá:
"Pojď sem, Jurij, bokem. Ty, viděl jsi tam nahoře takový ty malý prdelatý s křidýlkama?"
A Gagarin říká: "Ano, viděl."
"Ajajajaj. Já si to myslel, ale nikomu to neříkej."
Pak si ho zavolal papež a říká:"Ty, Jurij, viděl jsi nahoře ty malý prdelatý s křidýlkama?"
A on říká:"Ne, neviděl."
"Ajajajaj. Já si to myslel. Ale nikomu to neříkej."

Předmět příspěvku: všecko jedno
PříspěvekNapsal: 07.10.2009 - 19:32 
hejtman
hejtman

Jan píše:
Dáša Nová píše:
Jezuité byli také nedůslední, neboť se dochoval celý Husitský chorál, slova i melodie!
Ach, kdybych měl parodovat Cimrmanology: Kdybychom jezuity neměli, museli bychom si je vymyslet. - i dneska na ně lidi hážou kdeco.
... jako na husity. I dneska. To si nevybéreš ... :wink:

P.S. A ty zase, kdybys neměl Cimrmany, tak by sis je musel taky vymyslet. :lol:

Předmět příspěvku: ...
PříspěvekNapsal: 07.10.2009 - 20:00 
hejtman
hejtman

Jan píše:
... Věc související: http://www.kardinal.cz/index.php?cmd=ar ... icleID=370 - aneb pan Mahler viděn očima kard. Vlka ...
Tady asi některé zarmoutím, ale v tomto případě souhlasím s primasem českým, kardinálem Vlkem.
A pokud by se snad někdo mylně domníval, že své názory v této věci měním jak svrchník, tak v diskusi, která začíná tady, je potvrzen pravý opak ... :|

Jan píše:
gp500 píše:
Člověk zapátrá v archivu a nestačí se divit: Typický případ nechutné hereze ...
Si to tak neber, "inkvizitore". :lol:
Obávám se, že "gp500" je ateista a to ho omlouvá. :wink:
A ty zas furt zapomínáš, že tady nejsi na náboženským serveru (a já už to beru z tvé strany jako úmysl). :twisted: Kdyby ti to furt nevypadávalo z paměti, tak by ses třeba spoustě věcem vůbec nedivil. :idea:
BTW. Úplně postačí, když tuto část příspěvku, kterou jsem ocitoval, uvedeš tady na fóru jen jednou. Duplicity v tomto případě opravdu netřeba.

Jan píše:
... Zajímalo by mě, jestli u pisatele za těch pět let došlo k posunu, nebo ne...
Zkus se ho voptat třeba prostřednictvím SZ. A při tý příležitosti mu můžeš dát rovnou (první) lekci katechizmu. Ale dopředu upozorňuju, že se tady naposledy vobjevil 5. 11. 2007. A to už budou, počítám-li dobře, bezmála 2 roky ... :wink: :D

PříspěvekNapsal: 07.10.2009 - 20:36 
hejtman
hejtman

Jan píše:
gp500 píše:
Člověk zapátrá v archivu a nestačí se divit ...

Domnívám se, že bys měl své pátrací schopnosti napřít přece jenom poněkud jiným směrem a když už, tak aspoň nezdvojovat příspěvky. (Replika s tím dřívějším časem je umístěna ve správném tématu.)
Je to s tebou běh na dlouhou trať, ale já pevně věřím, že se to časem naučíš ...
:wink:

PříspěvekNapsal: 07.10.2009 - 22:05 
křižák

Jiří Motyčka píše:
Jan píše:
gp500 píše:
Člověk zapátrá v archivu a nestačí se divit ...

Domnívám se, že bys měl své pátrací schopnosti napřít přece jenom poněkud jiným směrem a když už, tak aspoň nezdvojovat příspěvky. (Replika s tím dřívějším časem je umístěna ve správném tématu.)
Je to s tebou běh na dlouhou trať, ale já pevně věřím, že se to časem naučíš ...
:wink:
Jo, původně jsem to psal inám, ale pak mi došlo, že je možné to umístit jinam, tož jsem to zkopčil a zapomenul promáznout původní...mea culpa.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07.10.2009 - 22:09 
křižák

Dáša Nová píše:
Lidé mají o Bohu a o ráji různou představu, která závisí na jejich úrovni poznání - viz. tato anekdota: ...
Na repliku s Gagarinem, kterej prohlásil, že ve vesmíru neviděl Boha, znám perfektní "stěrač", kterej je už mezi katolíkama legendární. Tak čti:
Dobře, Gagarin byl ve vesmíru. Ale jen v jeho kousku, neprolítl ho celej, čili: je to něco podobného, jako kdyby si někdo nabral lžici vody a na základě toho tvrdil, že ve vodě nežijí ryby, neb v té trošince vody na lžíci se pochopitelně ryba nenachází.

Jiří Motyčka píše:
Jan píše:
... Zajímalo by mě, jestli u pisatele za těch pět let došlo k posunu, nebo ne...
Zkus se ho voptat třeba prostřednictvím SZ. A při tý příležitosti mu můžeš dát rovnou (první) lekci katechizmu. Ale dopředu upozorňuju, že se tady naposledy vobjevil 5. 11. 2007. A to už budou, počítám-li dobře, bezmála 2 roky ... :wink: :D
Třeba se obrátil, načež se dal pokřtít, uchýlil se do poustevny a vede asketický život... :D

Předmět příspěvku: v zahraničí
PříspěvekNapsal: 07.10.2009 - 22:53 
hejtman
hejtman

Jan píše:
... Třeba se obrátil, načež se dal pokřtít, uchýlil se do poustevny a vede asketický život... :D
No, obávám se, že s "gp500" je to daleko prozaičtější.
Je tuším v Anglii a na náš server si asi už ani nezdejchne.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08.10.2009 - 00:07 
desátník
desátník

Jan píše:
Znám jeden stručnej, ale hezkej:
Tazatel: Proč vy jezuiti na všechno odpovídáte protiotázkou?
Jezuita: A proč ne?
Až na to, že tohle se vztahuje na Židy... jinak, použít to lze vlastně na cokoliv, proč ne na jezuity.

Jan píše:
gp500 píše:
Člověk zapátrá v archivu a nestačí se divit: Typický případ nechutné hereze, smradlavého vředu.
Opravdu se člověk nestačí divit: Typický případ nechutného přežitku inkvizičního smýšlení. Ještě že lidi jako Ty už nemají takovou moc jako v minulosti, protože popírají vše, co je na křesťanství hodnotné!

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 08.10.2009 - 08:26 
křižák

Kolssteyn píše:
Jan píše:
gp500 píše:
Člověk zapátrá v archivu a nestačí se divit: Typický případ nechutné hereze, smradlavého vředu.
Opravdu se člověk nestačí divit: Typický případ nechutného přežitku inkvizičního smýšlení. Ještě že lidi jako Ty už nemají takovou moc jako v minulosti, protože popírají vše, co je na křesťanství hodnotné!
Pouze vyjadřuji údiv, nemínim ho nějak perzekuovat. Což ovšem nemění nic na tom, že jeho názor je v téhle záleitosti prostě příšernej.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]