Dáša Nová píše:
Viděla jsem to jednou ve filmu ''Hogo fogo Homolka''. Pes nechtěl lišku pustit, tak je namočili ve vodě a až ji pustil, tak ji dali zase do nory, aby si do ní kousl další. To norování se může líbit jen sadistům nebo v dnešní době už zdegenerované šlechtě.
Přesně jsem čekal, že uvedený příklad bude ze jmenovaného filmu.Osobně jsem se účastnil jak cvičení tak i ostré akce.Pokud bych u cvičení neviděl, že taková liška, se do té nory vyloženě těší, tak by mi jí bylo líto.A určitě né ze strachu.Jenže to by se člověk musel taky informovat...
Liška je psovitá šelma a zdaleka není tak mírumilovná.Dokáže být svárlivá a podobné akce si užívá mnohem více, než pes...Kvůli kontrole vztekliny a jiných nemocí, které nařizuje stát, musí "norník" dokázat vytáhnou lišku a jezevce z nory humáním způsobem.Ten způsob je jednoduchý.Čapnout ji pod krkem za volnou kůži a vytáhnout(případně vyhnat) z nory.Žádný trhání nebo sápání.Jen vytažení.Lišku to určitě bolet nemůže.To se pes nemá bohužel kde naučit, takže takové ostré akce končí tragicky jak pro lišku, tak velmi často i pro psa...
A jen srovnej velikost lišky a jezevčíka nebo jagteriéra.Norování jezevce je kapitola sama pro sebe.
Odlov divokých zvířat se dělat musí.Předepsané normy nejsou pro parádu.Nejhorší je, že běžný smrtelník práci myslivců nikdy nemůže ocenit, protože jí nevidí a ani nevnímá.
A pokud si myslíš, že je norování nehumání (když často není jiný způsob) tak se jdi podívat na jatka.Možná, že přestaneš jíst maso...