Právě je 04.04.2025 - 20:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 30.09.2009 - 20:40 
práče
práče

Možná by měl Béďa svolat křížovou výpravu a vobrat pár lidí,v tomdle maj ty fláterníci slušnou praxi.

Předmět příspěvku: zdroje prachů ...
PříspěvekNapsal: 30.09.2009 - 20:47 
hejtman
hejtman

Káča píše:
Možná by měl Béďa svolat křížovou výpravu a ...
... před tím ještě vyhlásit prodej vodpustků po celý Evropě.

P.S To se nám to "kecá", když Jeník je v nedohlednu ... :lol: :oops:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 30.09.2009 - 21:01 
kazatel
kazatel

Když už jsme u těch financí, tak jsem se právě dozvěděl, že jsem byl spoluinvestorem dvou koncertů kapely pana Benedikta. Logicky vzato by měl výdaje platit ten kdo si je objednal, ne?

A v ještě jedné věci jsem také spoluinvestorem a to v opravě kostela svaté Barbory v Kutné Hoře. Kostel je jednušek, ale opravy financuje stát. Trošku divná politika, ne?

Předmět příspěvku: Re: story
PříspěvekNapsal: 30.09.2009 - 21:28 
velitel vozu
velitel vozu

Jiří Motyčka píše:
Ano, to je hezkej příběh. Zdalipak je pravdivý? ...

Přejímám z knihy Christophera Hibberta, Řím - Životopis města, Praha - Lidové noviny, 1998, s. 260

Předmět příspěvku: Re: story
PříspěvekNapsal: 30.09.2009 - 21:31 
velitel vozu
velitel vozu

Jan píše:
Mírni se, nebo si začnu přát aby byl vzkříšen Koniáš a ještě naklonován co možná nejvíckrát. :D

S Koniášem byste teprv přišli na mizinu, jelikož on dvakrát víc knížek rozdal než spálil (aspoň to tvrdíte).

Předmět příspěvku: spoluinvestor bratr Sabin ...
PříspěvekNapsal: 30.09.2009 - 21:47 
hejtman
hejtman

Sabin píše:
Když už jsme u těch financí, tak jsem se právě dozvěděl, že jsem byl spoluinvestorem dvou koncertů kapely pana Benedikta ...
:?: :?
Sabin píše:
... A v ještě jedné věci jsem také spoluinvestorem a to v opravě kostela svaté Barbory v Kutné Hoře ...
Ale di.
Jak se ti tohle všechno, prosím tě, přihodillo? ... :D

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 30.09.2009 - 22:01 
kazatel
kazatel

Nyní si dovolím trošku odklonit tok diskuze tímto příběhem.

Chtěl bych vám vyprávět příběh jednoho velkého člověka. Samozřejmě, že pro někoho může být malým a bezvýznamným, ale mě je příběh pana Františka vzorem a vždycky když si myslím, že můj život stojí za pendrek a už nemůžu dál, tak si vzpomenu čím vším musel projít on a zastydím se nad svými malichernými problémy.

Životní příběh pana Františka začal ve stejném roce jako naše nové svobodné Československo. Jeho tatínek Čech opustil Salzburk, aby se vrátil do nové vlasti. Zde jí pomohl tím, že se ve vesničce Včelná stal velitelem četnické stanice. Spolu s ním přišla jeho manželka Rakušanka s právě narozeným Frantíkem.
Přeskočíme několik let kdy František vyrůstal, studoval, chodil do Sokola a chladil vzpupné Bílé ponožky ve vlnách Vltavy, až se z něj stal, po vzoru svého otce, obránce vlasti. Psal se rok 1937 a František dobrovolně narukoval k ostrostřelcům do města Zvolen. Musel však lhát se svým věkem, protože tehdy se mohlo narukovat až v plnoletosti, tedy ve věku 21 let.
Potom přišel Mnichov a následně vznik fašistického Slovenského státu. Pod heslem "Čecha do mecha a mecha do Dunaja" musel František odložit zbraň a odjet zpět do své rodné vesničky. Jelikož je ale vše špatné pro něco dobré, zde se v Sokole setkal se svou životní láskou Aničkou, kterou posléze pojal za svou celoživotní družku.
Tento sňatek však způsobil další zlom v jeho životě. Jelikož se přiženil do české zemanké rodiny, v očím místních henlainovců, kteří mu ještě nezapomněli jak je s bratry Sokoly házel do Vltavy, zradil svou árijskou krev po matce. Musel tedy pykat a byl opět odsunut. Nyní do severního Německa kde musel kopat podzemní továrny. Paradoxně mu ale toto zachránilo život, protože jako zrádce krve by byl během Heydrichiády mezi prvními popravenými.
František přežil nasazení i spojenecké nálety a jelikož válka naštěstí skončila vydal se pěšky domů. Než se však vrátil ke své rodině, vlast potřebovala opět pomoci. František tedy vyslyšel volání a šel bránit hraniční Novohradské hory proti Wervolfům. Za toto byl i několikrát vyznamenán. Po splnění své vlastenecké povinnosti se konečně vrátil ke své rodině.
Naivně si myslel, že nyní již bude pouze v klidu hospodařit na statku se svou milovanou ženou a svými dvěma dcerami. Jak se ale říká "člověk míní a Bůh mění". V tomto případě, ale je v tom Bůh nevinně. Přišla rudá zima roku 48 a po ní si soudruzi vzpomněli i na Františka. Za to, že pomohl kolemjdoucímu Polákovi, který chtěl ukázal směr kde jsou hranice, putoval za mříže.
Naštěstí ale ne nadlouho a ne do dolů. Vrátil se zpět na grunt, ale soudruzi už měli záložní plán. Nyní přišlo zabavování polí, lesů a nástup pravidelných odvodů do JZD. Odvody byly tak přemrštěné, že Františkův tchán, starý kmet a majitel statku, nakonec ustoupil a předal zbytek gruntu JZD. Když však viděl odvádění své poslední kravky z rodného gruntu, staré udřené srdce to nevydrželo a zemřel.
Nyní už Františkova rodina neměla žádných pozemských statků, takže jim Rudý dali pokoj a oni si v klidu nového malého domova v Českém Krumlově mohli užít překvapení ve formě měnové reformy, na krátký prchavý okamžit si volně zavzpomínat na tatíčka Masaryka a Sokoly během jara 68 a nakonec se dočkat pádu vlády rudých vrahů. Během tohoto všeho se jim podařilo dobře vychovat své dcery a dokonce se dočkat třech vnoučat a třech pravnoučat.
Jak to vypadá, vše dobře skončilo a životní příběh plný tvrdých překážek skončil šťastně. Vyprávěný příběh tedy mohu zakončit radostně.
Bohužel ale konec radostný není. Životní svíce pana Františka včera ve večerních hodinách dohasla.
Dovolil jsem si, rozdělit se s vámi o tento příběh, protože jsem na něj hrozně pyšný.
Pan František byl můj dědeček.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 30.09.2009 - 22:06 
křižák

Sabin píše:
Když už jsme u těch financí, tak jsem se právě dozvěděl, že jsem byl spoluinvestorem dvou koncertů kapely pana Benedikta. Logicky vzato by měl výdaje platit ten kdo si je objednal, ne?

A v ještě jedné věci jsem také spoluinvestorem a to v opravě kostela svaté Barbory v Kutné Hoře. Kostel je jednušek, ale opravy financuje stát. Trošku divná politika, ne?
No jo no, z našich daní se taky platěj kondomy a další svinstva, se kterejma nesouhlasíme. A co můžeme dělat? Pendrek.

Iohannes Cladis píše:
Jan píše:
Mírni se, nebo si začnu přát aby byl vzkříšen Koniáš a ještě naklonován co možná nejvíckrát. :D

S Koniášem byste teprv přišli na mizinu, jelikož on dvakrát víc knížek rozdal než spálil (aspoň to tvrdíte).
No jo, ale vy protestanti byste se proto starali jak knížky schovat a nemuseli bysme vám platit cestovný, protože byste měli pilnější práci než cestovat, nadávat a kritizovat.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 30.09.2009 - 22:10 
křižák

Sabin píše:
Bohužel ale konec radostný není. Životní svíce pana Františka včera ve večerních hodinách dohasla.
Dovolil jsem si, rozdělit se s vámi o tento příběh, protože jsem na něj hrozně pyšný.
Pan František byl můj dědeček.
Upřímnou soustrast. Pán Bůh Tě potěš.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 30.09.2009 - 22:22 
práče
práče

Upřimnou soustrast bratře Sabine.

Předmět příspěvku: kondolence
PříspěvekNapsal: 30.09.2009 - 22:27 
hejtman
hejtman

Sabin píše:
... Dovolil jsem si, rozdělit se s vámi o tento příběh, protože jsem na něj hrozně pyšný ...
Děkujeme za něj.
Jeho život jako v zrcadle odráží dějiny tohoto státu ve 20. století. Počítám-li správně, tvému dědečkovi bylo požehnaných 91 let! Ještě v něm (v tom příběhu) postrádám zmínku o vyznání tvého dědečka. To by mě opravdu moc zajímalo ... :oops:

Sabin píše:
... Pan František byl můj dědeček.
Upřímnou soustrast. Bůh vás potěš. :!:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 30.09.2009 - 22:41 
kazatel
kazatel

Jan píše:
Upřímnou soustrast. Pán Bůh Tě potěš.

Děkuji ti Jane.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 30.09.2009 - 22:41 
kazatel
kazatel

Káča píše:
Upřimnou soustrast bratře Sabine.

Děkuji ti bratře Káčo.

Naposledy upravil Sabin dne 02.10.2009 - 14:55, celkově upraveno 1

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 30.09.2009 - 22:42 
velitel vozu
velitel vozu

Měl jsi skvělého předka bratře Sabine.
Jen mi nějak nesedí ti ostrostřelci 1937 ve Zvolenu. Ostrostřelci neboli šorfšici jsou snad (alespoň v Čechách na Moravě) dobrovolná měšťanská garda - viz Anton Špelec

Předmět příspěvku: Re: kondolence
PříspěvekNapsal: 30.09.2009 - 22:56 
kazatel
kazatel

Jiří Motyčka píše:
Upřímnou soustrast. Bůh vás potěš.
Děkuji ti bratře Jiří.

Jiří Motyčka píše:
Jeho život jako v zrcadle odráží dějiny tohoto státu ve 20. století. Počítám-li správně, tvému dědečkovi bylo požehnaných 91 let! Ještě v něm (v tom příběhu) postrádám zmínku o vyznání tvého dědečka. To by mě opravdu moc zajímalo
To je pravda. Cokoliv se tu stalo, tak v tom hned děda plaval. :lol: A i přes toto všechno se dožil požehnaných 91 let.
Jak už jsem psal, když řeším své obr-problémy, tak si vždycky vzpomenu na život mého dědečka a samozřejmě i mé babičky a musím se sám sobě smát. Co vlastně řeším? Absolutní prd a absolutní prdlajs. :lol:
Zřejmě těmi životními šoky nebyl můj dědeček nikdy valným návštěvníkem modliteben nebo kostelů, ale křesťanem byl. Pokud jde o mou babičku, tak ta je stále naživu a svým vyznáním je protestantka, ale v Novohradských horách není moc protestantských kněží, takže v pečovatelském domě vždycky pokecá s místní slovenskou jednuškou. Nikdy ale také moc nechodila do modliteben a ani jeden z mých prarodičů mě nevedl k určité víře. Prostě mi nechali svobodné rozhodnutí.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 377 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]