odpurce paleni v sudech píše:
Ještě pro doplnění: členové a příznivci kapely Orlík a vůbec celé skinheadské organizace, se nazývají "kališníci".
Jen pro úplnost bych k tomu ještě doplnil to, že se nejedná o skinheadskou organisaci, ale hnutí, příp. subkulturu, což je v tomto případě velice odlišné. A kališníky se nazývá pouze jediný z mnoha skinheadských proudů.
odpurce paleni v sudech píše:
v době, kdy bují protiromské demonstrace.Je to dobrý reklamní trik.Po Landovi dlouho neštěkl ani pes, tak si zase zaštěká do mikrofonu rasistické písně a nahoní si body.
Mě zas připadá, že se Landa v různých souvislostech vyskytoval za poslední dobu poměrně často. Sice jeho hudební zaměření zůstávalo jistou dobu poněkud stranou, o to více se ukazoval ve svých dalších aktivitách. Proto si myslím, že v tomto případě jde o pouhou zaujatost, které k pošpinění za vděk poslouží i vlastní neinformovanost.
Jiří Motyčka píše:
... a tady je jeho plakát zvoucí na představení "Vozové hradby"
Chápu, že Landa se svojí "vozovou hradbou" a dlouhodoběji módním nadšením může vzbuzovat různé reakce u příznivců serioznější historické stránky, ale vůbec se divím, že tady na foru je kolem toho tolik vzrušených emocí...
Podle mě je úplně jedno, jak se člověk dostane k historii a jestli tohle u někoho vzbudí hlubší zájem o tuto tématiku, tak jedině dobře. Každý tu svoji jiskru má někde jinde, u mě to taky nebyl školní dějepis, co ve mě vzbudilo zájem o historii. I když sám nevím, jestli z dlouhodobého hlediska moje iniciativa není třeba kontraproduktivní...