Jelikož jsem se chystal navštívit své blízké v Jižních Čechách, přišla mi vhod informace ohledně
restaurace „U červeného koně“, která je provozována přímo na hlavním náměstí Tábora. Jak jsem si dopředu nastudoval z nepříliš povedených webových stránek, interiér restaurace sliboval husitskou atmosféru, což mě zaujalo natolik, že jsem se rozhodl poobědvat právě zde.
Podnik se nachází napravo od Husitského muzea a díky řadě reklamních poutačů včetně názvu na fasádě budovy jej určitě nepřehlédnete (mj. za povšimnutí stojí trojice vyobrazených symbolů kalicha na štítech domu). Po vstupu do restaurace zaujme několik vtipných malůvek, které zvou do sklepních útrob husitské spižírny. Označení spižírny je nasnadě, jelikož interiér hlavního sálu je stylizován jako vnitřek husitského placního vozu, což je idea nepochybně zajímavá. Prvotní kladný dojem je však bližším zkoumáním korigován a najednou si uvědomíte, že to až zase takový designérský zázrak není... a vlastně se ani příliš komfortně necítíte.
Ačkoliv se na webu dočtete, že doménou podniku je
především kvalita podávaných pokrmů, tak musím konstatovat, že podávaná krmě nebyla jen obrovským zklamáním, ale doslova tragédií! Přičemž ceny minutek (bez přílohy) se pohybují v rozmezí 150-190 Kč. Není proto divu, že po hlavním jídle jsme velmi rychle zaplatili a zašli si spravit chuť do sousední "Havany". Ostatně při odchodu jsme zaslechli stížnost dalších hostů. Za nás, za ně a možná i řadu dalších proto píši tyto řádky…
URL:
http://ucervenehokone.sweb.cz