Navštívil som opäť Prahu a opäť to bol vynikajúci zážitok. Staromestská radnica s Brožíkovými obrazmi, dozvedel som sa nové info o Husovi, a to že po vypočúvaní a odsúdení mu natiahli to červené rúcho čo tam visí na obraze v pravo hore a potom ho ostrihali aby nebolo vidieť plešinu, ako že je kňaz. On prišiel do Kostnice ako vzdelaný, kultúrny a mravný človek, rektor Karlovej univerzity a prišiel im vysvetliť božiu pravdu...Ján Žižka s palcátom by im to bol a potom aj naozaj vysvetlil...
Brožíkové obrazy sú tam aj Jiří z Podebrad a Ján Ámos Komenský, mimochodom v exile lebo 150 000schopných Čechov muselo emigrovať pokiaľ nechceli byť katolíkmi...
Aj na veži hore som bol, nádherný výhľad. Samozrejme Husov pomník tam stále je a okolo veľa kvietkov.
V obore hvezda som si uctil sochu Jána Roháča a husitskej ženy.
Samozrejme bol som na hore Vítkov a nadchýnal som sa Jánom Žižkom.
Tiež som navštívil husitské práča a husitský kostol na Karlíne. Aj som bol dnu a bol to skromný kostol vo výbave, žiadne obrazy, sochy a zlatými písmenami nadpis Miluj blížneho svojho ako seba samého.
Najlepší zážitok som mal pri ceste vo vlaku do Bratislavy, kde som sa zoznámil so staršou paňou, ktorá bola husitkou a bola v Prahe na Dejviciach niečo vybavovať.
Nestihol som Maroldovo panorama vo výstavišti ale nabudúce to bude to prvé čo navštívim.
Z Prahy som si doniesol dvd Ján Hus, a 2knižky o husitoch