Jasne, kazdy ma pravo na svuj nazor ale reknu to takhle: me touha po informacich o valstenectvi dovedla skrz vselijake veci az ke skinheads. Uplne nahodou. Nejsem skingirl - aspon teda ne zatim. Jsem proste clovek, ktery ma rad historii a predevsim nasi rodnou vlast => jsem vlastenec. Kdybych snad nekdy uvazovala o tom, ze se ke skinheads dam, tak jen z toho duvodu, ze jsou to vlastenci. Ze neco pro svoji zemi delaji a to je lepsi nez jen sedet na zadku a cekat. A jestli se ke skinheads dam, tak prvni co reknu bude: jsem vlastenec, jsem Cech. Tohle me ke skinheads dovedlo, proto jsem tam kde sem. Asi takhle, pro (obrazne, neberte to doslova) srovnani: "verite v Boha". Nekdo sedi doma a modli se, nekdo v neho veri, ale nepotrebuje to vsude davat najevo. Ale nekdo ano. Takovy clovek se pak prida do nektere nabozenske skupiny, zacne ctit jeji rad a zakony, bude chodit do kostela apod. - protoze veri v Boha a chce to nejakym zpusobem dat najevo, chce prot to neco udelat. Krestane je jen oznaceni urcite skupiny s hlavnim spolecnym zajmem - cilem. Takhle se divam i na skinheads. Je to jen nazev, za kterym se skryvaji lidi - vlastenci. Bohuzel, ne takhle to vidi vsichni skinheads. Nekteri se k nim davaji jen proto, ze vidi v televizi boneheady kteri si rikaji skinheadi a delaji bordel. reknou si: bude vzruso, dame se k nim taky, budem delat bordel s nima. Tohle znate a ja to nechci dal rozmazavat, ale kdyz se ho potom clovek zepta na otazku vlastenectvi, jen pokrci rameny. Dnesni pomyslny vyznam hnuti skinheads je velice nejednotny. Muzou za to skinheadi, kteri se jako skinheadi nechovaji a pridavaji se k nim dlasi. Vznika plno odnozi a proto si podle me i lide mysli o skins to co si mysli a mnohdy nevi o cem vlastrne mluvi. Reknou to, co si prectou nekde v Blesku, aniz by se zajimali o odstatu problemu => mluvi o tom, o cem nevi nic. Tohle me vzdycky nastve, tolik asi k tomu prispevku, ktery me tak rozcaroval. Ale jak uz jsem napsala vyse: takhle vidim skinheads ja a s mym nazorem souhlasit nemusite. Je to proste jen muj nazor ale nemyslim si, ze ten prvek, ktery vubec dal skiheadum za to vzniknout bylo "vlastenectvi". Nekteri tuto "tradici cti" dodnes, jini ne a proto to vypada tak jak to vypada. S vlasteneckymi skiny ale plne souhlasim a jak rikam: je mozne, ze se k nim nekdy pridam...
_________________ Jsi Čech, Čech, Čech! Tak si toho važ...
|