Ahoj.Plánuji vytvořit "rekonstrukci" bitvy u Schönbergu(pravděpobně vícero obrázků) ale pomoc by se mi hodila.Předně se chci zeptat jestli někdo nemáte dobré foto(či překreslení)tohohle střetu z Maxmiliánova innsbruckého kenotafu.Já hledal na internetu mnohokrát a v mnoha jazycích(především v němčině samozřejmě)ale kupodivu nikdy jsem nic lepšího nenašel než to co dávám do přílohy.
V příloze jsou také všechna další mě známá zobrazení dané bitvy.Uvědomuji si že všechna tu bitvu a také zobrazenou výstroj ukazují více či méně stylizovaně ale na vytvoření základního celkem dobrého obrazu to stačí nebo ne?
Většina těch zobrazení se přinejmenším shoduje v základních rysech bojiště a v typech vojáků(jeden ztěch obrazů "Bitva v lese" není Schönberg,já vím,ale vzhled bojujících pro Schönbergu z té samé doby je).
O husitské válečnictví se sice zajímám už od mala ale nejsem žádný reenactor ani znalec pozdně středověké válečné výstroje a výstroje sklonku Husity ovlivněného žoldnéřství.
Můj hlavní zájem jsou dějiny římského vojska a státu(především za pozdní antiky) a tomu se také běžně věnuji jak můžete vidět tady
http://amelianvs.deviantart.com/gallery/ .Ohledně římanů jsem si docela jistý v kramflecích ale tady už tak moc ne.